Фан Клуб: Милан

• Креатор на темата Креатор на темата zocipro
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Од сите навивачи на МИлан ова го ска само Маца-кака никој друг.

малдини ми е еден од омилените играчи и премногу го поштувам зошто остана цел живот верен само на милан
и несакам никогаш да се пензионира

малдини ми е еден од омилените играчи и премногу го поштувам зошто остана цел живот верен само на милан
и несакам никогаш да се пензионира

Епа ондак нека игра до крај на живот.
Ја мислам од сеа има 40 до негде 60 години да игра лев бек пак.Знаеш може да повлече лево да нафрли даиздрибла неклку души.Знаеш се придодава во напад па пак се враќа во одбрана многу е агилен дечкото во златни години ке растура.
Од негде 60 до 70 години нека игра лево крило спремен за напад шутира трча пииии екстра екстра.

Девојче златно сфати дека треба подмладување Малдини е легенда за доброто на клубот нека се повлече нека му даат некое почесно место во клубот нека го памттат маливе како легенда.

Милан на крај на сезоната ќе направи големи промени
Кафу,Сержињо,Фавали а можно е и враќање на Броки во Фиорентина.
Спрема многу новинари и Џилардино га игра последната сезона во Милан, дојде од Парма за 24 м. а за него се заинтересирани Јуве и Фиорентина.
Можно е да се очекува и заминување на Шимич кој набрзо ќе наполни 33 год.
И на крај по први пут од 1985 год. Малдини го напушта фудбалот иако на 39 год. изигра супер во средбите против Арсенал. Тоа покажува дека и денес е еден од најдобрите дефанзивци.

Како што се ближи летото се поголеми се шпекулацијете дека Милан покрај Кака и Пато ќе земе уште еден напаѓач од светска класа.
Највеќе се спомнува Дрогба кој изјавил дека по завршувањето на сезоната сака да го напушти Челзи. Покрај него се спомнува и Бензема а и сигурно Милан ќе го врати Бориело од Џенова кој сезонава игра во одлична форма.
Во Милан се очекува да пристигне и голман бидејќи Дида можно е да си замине а Калач пак ќе си остане 2 голман.
Во одбраната Милан сигурно ќе го донесат Замброта а покрај него се спомнува и Варгас чиа цена порасна до 17м.
На десната бековска позиција прва опција е Даниел Алвес кој од дамна се поврзува со трансфер во Милан.
:milan1:

Даниел Алвес би бил одличен во Милан,треба да пробаат да го донесат.Варгас исто е одличен,за голман би гласал за Диего Лопез од Виљареал,кој се спомнува во последно време,а за напаѓач...хмм..не знам..ако се мисли помеѓу Дрогба и Шева би гласал за Шева.И да Бориело би бил добар сигурно,како замена за Џила.

Грешиш, Малдини ми е омилен играч. Зашто да не игра уште една сезона? Ионака не игра на сите натпревари, игра само на неколку, а кога игра - игра одлично. На натпреварот со Арсенал беше најдобар поединец на Милан.

Росонерка го напушта Милан? Или не? Па за кој, за ливерпул ке навиваш?

Ако де, не е страшно, знам дека има еден куп разочарани од Милан и неговото отпаѓање во Л.Ш. но тоа не е мотив да се откажувате од тимот. Јас си останувам за Милан, и да отиде во Б-серија.

Зашто да не игра уште една сезона?
Абе што сакаш коските на терен да ги остави :)
Малдини ти е играч верен на клубот, се ќе направи за да му помогне затоа сака да остане.

VAkvite raboti kako sto e slucajot so maldini se mnogu neblagodarno za komentiranje i odlucuvanje za idninata.

OVa e noz so dve ostrici i bukvalno site se staveni vo neprijatna situacija. Kako da mu kazes NE na igracot koj 20 godini igra za Milan, vistinski primer za site segasni i idni igraci na Milan, idol na pola grad i najomileniot igrac pomegu fanovite. Nekoj ke recat Kaka, Sheva, Pato, ili nekoj drug no zapamtete nikoj vo Milano ne gi postuva tolku bez razlika kolku se dobri od ednostavna pricina sto tie ne poteknuvaat od tamu i denes se del od Milan utre mozebi ke si otidat.

Od druga strana ocigledno e deka Maldini e daleku od svoite najdobri denovi, site znaat deka toj nemoze vo isto tempo da odigra cela sezona ili uste poubavo kazano preku 40 natprevari! a ako ostane koj defanzivec od svetska klasa bi dosol za da bide zamena na Maldini dali Teri bi mu ja greel klupata na Maldini ili pak eden Mekses???

Тоа се што го кажа се празни глупости. Крај не може да му се фати на твојов пост.

Aj kazi koj del od postov ne mozes da go svatis pa da ti objasnam ubavo

Абе што сакаш коските на терен да ги остави :)
Малдини ти е играч верен на клубот, се ќе направи за да му помогне затоа сака да остане.
Сезонава добро ја изигра, ако тој реши да остане веруј никој нема да го спречи во тоа. Како што реков, Малдини не ги игра сите натпревари, Милан нема ништо да изгуби ако тој остане, а Малдини има влијание врз играчите макар и на клупа да седи. Во секој случај за Малдини не одлучуваат ни Берлускони ни Галијани, ни Анчелоти, ниту пак јас, тоа ќе зависи од самиот Малдини.

a ako ostane koj defanzivec od svetska klasa bi dosol za da bide zamena na Maldini dali Teri bi mu ja greel klupata na Maldini ili pak eden Mekses???

Тери и Мексес нема да седат на клупа, па не во која екипа да заминат.

Roswell site sakate kvalitetna zamena za maldini i site najvuvaat angazman na defanzivec od svetska klasa, mojot primer bese so teri i mekses bidejki spored mene tie se na vrvot, zemete bilo koj dug defanzivec sto mislite deka e dostoen da go nosi dresot na Milan i zaprasajte se dali ke mu bide rezerva na Maldini.

rosssonero Maldini sam izjavi deka saka da ostane uste link 1 i link 2

Малдини треба да си се пензионира или да донесат засилувања и да биде Малдини резерва и у финале Лига на Шампиони да го стават у задњи минути кога ке водат 3:0 и тој да го крене пехарот и да се пензионира,ова второто е боље!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom