Фан Клуб: Милан

• Креатор на темата Креатор на темата zocipro
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ах со тој Мурињо сФатете НЕ иде тој во Милан, не дека не сака туку дека Берлускони изјави дека Анчелоти ќе остане во Милан и по слабите резултати. И плус Анчелоти е еден од најуспешните тренери кој некогаш биле во Милан.

Изгледа по се Милан строго размислува за доведување на некој гголман, на листата ги има повеќе меѓу кој најспомнуван е Фреј, ама тој изјавил дека нема намера да влага во нов предизвик и сака да остане во Фиорентина. Милан се заинтересирани и за Лорис од Ница кој изјавил дека летово ќе го напушта клубот.

пс. Не приметувате дека Милан почна мн. по французиве :)

Де бе... Ако не е за Милан, можеби ке оди во некој друг клуб. Или барса сака да се задскрие со ваквите изјави, да не го отпишат Рајкард уште предвреме. И никој не го брка Анчелоти, тренерот си е супер, баш би сакал да остане во Милан. И да... да видиме малку млада крв, по можност да не се црнци. Не дека сум расист, ама како имаат нападнато речиси во сите првенства освен во Италјанското кое полека полека и тоа се асимилира :)

Нема шанси Анчелоти да си замине летово. Многу е веројатно дека Шевченко ќе се врати назад (што е супер) само што не знам кој број ќе има (7-та ја има Пато и не верувам дека ќе ја отстапи).
Што се однесува на одбраната - Јас сакав Алекс да го земат уште пред 2 години, ама тој си замина во Челзи. Мора да има добар млад бек некаде, скаутите ќе ископаат некој :smir: . Гросо од Лион е одличен избор за лев бек (рапрезентативецот на Италија), мене на Светското ме воодушеви со игрите (ме потсети на Малдини).

neznam kolku e verojaten transferot na seva, bidejki toj e ukrainec igrac nadvor od EU a spored pravilata mora da ima maksimu trojca i nesmee poveke od eden transfer na stranec po sezona. Kaka i Pato se brazilci neznam koj e tretiot ne EU ajde tie sto igraat football manager neka kazat heheh

Ако не се лажам, Шева има и италијански пасош.

Абе ти интериста... Шева има Италјански пасош!
Инаку Гросо не го памтам многу, памтам дека Италија прими само 1 единствен погодок, и тоа тој беше автогол на некој одбрамбен играч. Да не беше тој среќникот?

Уште се палите на Шева ? Му помина времето во Милан, не дека е слаб ама што мајка бара сеа назад, ќе дојде и пак ќе га слуша жена му :) (кога ќе ни треба највише тој ќе се шутка со жена му) :).
Сите знаеме дека на Шева не му иде во Англиската лига, а дека е супер играч, за Украјна тој само даваше и дава голови истото би го правел и во Милан ако дојде, ама сепак не треба да го земеме на 31 год. мора да се мисли малце на помладите играчи.
А за Алекс што не го зема Милан е штета, ама Челзи имаше предност дека тој беше нивни играч и беше на позајмица во ПСВ.
За во одбраната гледам многу клубови го бараат Запата меѓу кој и Милан. Не сум го гледал многу како игра ама штом го бараат Тотенхем, Манчестер Јунајтед, Ливерпул, Јувентус, Интер, Фиорентина и Милан значи е добар и би било добро да дојде во Милан.
А за лев бек подобро Замброта или Варгас него Гросо :tapp:

пс. Милан има шанса да го земе Дрогба доколку Челзи успее да го земе Амаури !

Bojan1, во Милан има бразилци колку ти душа сака (не се само Кака и Пато), тука се и Емерсон, Дида, Серџињо, Кафу, Роналдо и Дигао, значи овде очигледно има повеќе од 3-ца кои не се од ЕУ.
Dzish, Гросо е играчот над кодо беше направен пеналот на натреварот Италија-Австралија. Гросо, беше исто така и стрелец на решавачкиот пенал кој им го денесе златото на Италијанците во финалето против Франција. Е сега уште да се најде некој и да извади податоци за него и слика ќе е убаво. Колку што знам јас се работи за млад фудбалер кој игра на левата одбранбена позиција, Гросо знае да направи страшно добри упади по левата страна, а и центаршутот му е добар (скратено, нешто како Кафу, само што овој игра на левата страна).

За Милан дури е и премлад.негде 28-29.
Во Палермо и на Светското играше перфектно ама во Интер никако не му тргна не можеше да се вклопи а имаше одлична шанса му даваа полно време да игра.Не го биваше.
Ако гледаме дека на тие шо е им иде во Интер им иде в Милан тогаш е ОК.Ама не го биваше небеше профил за голем клуб за Лион и Палерно да.

А за лев бек подобро Замброта или Варгас него Гросо :tapp:

пс. Милан има шанса да го земе Дрогба доколку Челзи успее да го земе Амаури !
Замброта е малку повеќе постар од Гросо, Ваграс искрено не знам ни кој е ни колку години има. Го спомнав Гросо пошто и тоа како ми остави впечаток со пробивите по левата страна на светското.
А Дрогба не е ништо помлад од Шевченко. Во секој случај и двајцата се одличен избор, сто тоа што Шевченко верувам дека е поевтин поради формата во која Челзи го доведе.

Двајцата се родени 77 тука се ... а Варгас има 24/25 год. брз играч игра лев бек во Катанија исто ка напаѓач им е, гледај некогаш Катанија ќе видиш дека е опасен.

А за Италија автоголот го даде Закардо не Гросо ...

"I love him like a son. If he wanted to return and if the rules allowed us to, considering with Pato's arrival we have full the number of our (non-EU) players, Milan would welcome him back with open arms." OVA E IZJVA NA bERLUSKONI

return for Shevchenko to Milan? The player is a non EU citizen, I see a return to Milan as difficult, especially after Ronaldo’s injury,” Damiani told Radio Kiss Kiss.

NEAM IGRANO football manager odamna i ne sum vo tek, ajde tie sto igraat neka kazat poso na internet samo toa moze da se najde. inaku koga kazav brazilci mislev na igraci so brazilski pasos i sto se vodat kako stranci

Двајцата се родени 77 тука се ... а Варгас има 24/25 год. брз играч игра лев бек во Катанија исто ка напаѓач им е, гледај некогаш Катанија ќе видиш дека е опасен.
Сум згрешил за годините на Гросо, се си мислев дека има околу 24-25. Во тој случај фаворит ми е Варгас (ти верувам дека е добар:wink: ).

малдини можеби нема да се пензионира годинава и ке продолжи да игра уште една сезона:vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:

По елиминацијата на Милан во Лигата на шампионите, се истакнуваше дека токму дуелот на Сан Сиро е последниот настап на Паоло Малдини во европските купови, но сепак денеска се појави нов момент околу иднината на капитенот на италијанскиот состав.
54E562897EFF3D4A989495A478F94F36.jpg

"Имам огромен притисок од сите во клубот да продолжам да играм уште една сезона. Морам да признам дека сега многу размислувам на таа тема бидејќи состојбата со моите колена е многу подобра отколку пред неколку месеци", изјави капитенот на Милан.

Малдини во јуни ќе наполни 40 години, а кариерата во овој клуб ја започна во 1985 година.

"Сега играм на позицијата која ја напуштив пред една деценија. Ми допаѓа што повторно играм лев бек. Имам доволно енергија во себе и уште не ми е здодевно да тренирам. Свесен сум за мојата изјава околу моето повлекување, но само глупави луѓе не ги менуваат мислењата. Не знам можеби ќе се премислам и ќе одиграм уште една сезона", заврши Малдини.

Малдини ке остани во Милан уште една сезона? Хм интересна работа. Па барем да донесат добри засилувања во Милан, да може повторно да го крени пехарот на Л.Ш. или скудетото.... А кога ке се помислам зошто не и двете?
Инаку на дуелот со Арсенал имаше неколку одлични додавања, и се сеќавам кога доста добро успеја да помине еден играч.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom