Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Епа ова е проблемот со нас како клуб, чекаме фудбалери да станат по 10 сезони. Гледаш две сезони не го бива, отараси го во Вест Хем и ајт чао. Само што тука е крива и фан базата, ќе се решат да продадат пијавица и слушаш плачки после од Галичник до Река.
мислиш пискотници :pos:

стварно не знам створењево како успеа чистката од Ван Гал да ја преживее...

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Ви завидувам како можете уште да се замарате со Смолинг, а од друга страна ова е одличен пример зошто плукам по управата во голем дел од мислењата.
Ја кренав раце од Смолинг пред две години (а може и појќе поминаa) коа го доби најдебилниот црвен картон на дербито со Сити. Од тогаш не постои за мене и ако сака нека почне да игра ко Неста, Малдини, Фердинанд и Видиќ во едно. Ама пак ќе спомнам. Се чудам како тренерите, менаџерот и остали битни фаци од хиерархијата на Јунајтед не може да видат дека за к*р не го бива. И се додека има фаци кои што се толерираат со години, као што рече Фросе, ќе трпат резултатите и клубот.

Иначе, пресреќен сум што се одлучив за други активности место да ги гледам скапанициве.

#DecisionOfTheDay

Знам како иде текстот ама пискотници е слаб збор, затоа се одлучив за нешто посилно. После скраја да е да одиграл една утакмица во милион, сто посто ќе пише некој "видете што прави Смолинг во Брајтон, требаше да го задржиме".

Не знам за вас ама, од годинава и пола како е Мурињо тренер на Јунајтед, имам забележано некои работи.

1.Типот си се шета на стара слава, моментално слободно би набројал едно десетина тренери во свет кои се поим за менаџирање, во однос на него, а во клубот му даваат одврзани раце.

2.Скаутинг системот е НУЛА, едноставно, од последниве години Марсијал е полн погодок во тимот од анонимус играчите што ги донесе клубот, и тоа директна заслуга на Ван Гал и неговиот скаутинг, плус беше платен над 60 милиони евра. Се што донесоа беа играчи кои играа во клубови каде привлекуваа внимание, почнувајки од Погба, завршувајки до Алексис.

3. Овој тим нема никаков идентитет, нити претпознатлива игра.

4. Спремањето пред натпревар и подготовката за натпревар на Мурињо му се миљон у минус, не се секавам кога последен пат, клубот излезе навистина спремен против тимот против кој игра, да го надигра, да го напага од слабите точки и да се одбрани од таму каде противникот е најопасен ( а тој противник да не е некоја екипа од рангот на Борнемут или Саутемптон). Единствено лани со Челзи излезе со точно спремана тактика на меч, и тој меч го доби со 2:0.

Колку побрзо канцерот го шитнат од тим, толку подобро, бидејки ова што го игра клубот е срамно, и нема оправдување во тоа што освоил лани ЛЕ.

Кој мртов фудбал, која смешка од игра, ако може игра да се нарече оваа воопшто.

Ти ги купуваат Погба, Ибрахимовиќ, Мики, Бејли, Матиќ, Лукаку, Линделоф и Санчез за оваа срање од игра? Значи со исклучок на Линделоф и Бејли другите сите се топ имиња, ѕвезди.

Епа мистер Жозе пикни си го новиот договор во дуп и исчезни што подалеку од клубот.

После битка е лесно да си генерал!
Не ми ни ќеф ни лесно што бев против Мурџо, Погба и Ибра. Јас тоа чисто од играчка страна го гледав!
Ниеден од овие тројца не му беше потребен на Јунајтед. Али бидна што бидна , дали маркетинг , дали кусогледост, работата е сторена.
Сакам нешто и за Стариот да кажам. Изгледа колку го биваше да осети играч и игра, до толку не го бива да процени свој колега. Под претпоставка дека Мојс и Мурџо се ангажирани со негов амин, да не речам иницијатива!
Да се надеваме дека ќе пројдеме некако со Севиља, колку да има место за барем малку позитивна енергија во и околу тимот, во спротивно ќе броиме колку бода ни требаат за четврто место.

Не сакам да се ставам во ситуација дека го бранам Мурињо или дека му барам алиби.

Мечот беше од таква природа со тоа што кој си ги искористи шансите ќе си оди со сиот плен. Ние имавме солиден перформанс со чесни исклучоци (лоши перформанси на Смолинг, Погба) и тоа беше воочливо затоа што имавме солидни шанси преку кои можевме да поентираме и мечот да оди во друг тек. Затоа и пишав претходно...од меч кој горе долу го контролиравме и го чекавме вистинскиот момент да поентираме, ние од индивидуална глупост дозволивме да примиме гол и да ги загубиме сите поени.

Марсијал имаше солидни можности, исто и Санчез. Една да се реализираше на 0-0 ќе одеше мечот во друг тек. Мурињо не можи да е крив што ете приоритетот за одрбаната (читајте Баји) му е повреден и мора да крпи со теле како Смолинг. И Линделоф не е нешто којзнае што да не си го лажиме умот.

Како и да е, сета одговорност си оди на плеќите на Мурињо и очигледно е дека имаме проблем со реализацијата така да мора да работи што повеќе во тој дел на тренинзите зошто му помина блесокот на Лингард да не вади како во минатиот месец.

После битка е лесно да си генерал!
Не ми ни ќеф ни лесно што бев против Мурџо, Погба и Ибра. Јас тоа чисто од играчка страна го гледав!
Ниеден од овие тројца не му беше потребен на Јунајтед. Али бидна што бидна , дали маркетинг , дали кусогледост, работата е сторена.
Сакам нешто и за Стариот да кажам. Изгледа колку го биваше да осети играч и игра, до толку не го бива да процени свој колега. Под претпоставка дека Мојс и Мурџо се ангажирани со негов амин, да не речам иницијатива!
Да се надеваме дека ќе пројдеме некако со Севиља, колку да има место за барем малку позитивна енергија во и околу тимот, во спротивно ќе броиме колку бода ни требаат за четврто место.
Стариот беше против Мурињо, дури на крај го предомислија, затоа се чекаше многу за Мурињо. Он беше за Покетино ама доби корпа.[DOUBLEPOST=1518390233][/DOUBLEPOST]

Па баш кај чистката он реши мозокот да го уклучи и да не залаже на кратко.

Последно уредено:
Ова беше прв настап на Керик оваа сезона или?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom