Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Катастрофална игра денеска.
Депај премногу слабо (највеќе ме разочара денеска), Руни исто така многу бледа игра, одбраната тотално разнишана....
Гомис не дрибла она котлено, а камо ли Агуеро и Азар кога ќе ни дојдат. Ќе незнаеме главата кај ни е.
Одбраната денеска ни беше како да гледам Македонија-Англија.
Се врткаат наоколу, дупки на сите страни, и се паничат. Кога ќе им дојде некој од „појаките“ играчи како Gomis и Ayew, се плеткаат, не знаат што со себе и примаат нај евтин гол што може да постои.
Голема дупка си имаше во одбраната и затоа бевме заслужено казнети.
Кога ни го дадоа првиот гол цела одбрана ни спиеше, а не само еден играч од одбраната...
На 2риот гол Смолинг заспа тотално. Овие напаѓаат со сета сила, овој си трчка така лагано од позади....
Дармиан се обиде да спречи, но наместо да спречи, влезе во недоразбирање со Смолинг и нормално си примивме гол.
После тоа, Ромеро направи многу аматерски потег, и тоа беше јаготката над шлагот.
И секоја утакмица кога ќе му биде топката во нозе, или кога ќе му ја подадат и треба да рогне, добивам впечаток дека ќе го утне фудбалот и ќе му влезе топката во гол. Не ми делува стабилно некако, иако не е само негова вина денешниов пораз.
Сумирано, многу лошо игравме денеска, и до некаде добро е што бевме казнети со пораз.
Да седнат, да размислат и да увидат што не ваља...
Класа напаѓач мораме да земеме, и да ја средиме одбраната. Тоа е факт.

Очајно фале Ван Перси во тимот..Колкава будала треба да си за така лесно да се откажеш од таков докажан играч...Само за потсетување на неговите голови против Манчестер Сити кога голот во 93 мин ни донесе титула и лани голот против Челзи кога со никаква игра освоивме бод..

Очајно фале Ван Перси во тимот..Колкава будала треба да си за така лесно да се откажеш од таков докажан играч...Само за потсетување на неговите голови против Манчестер Сити кога голот во 93 мин ни донесе титула и лани голот против Челзи кога со никаква игра освоивме бод..
oд кога бе титула во Декември? :D

Среќа што и другиве колку толку заостануваат како нас. Да имаа старт како Сити ќе имавме уште толку поголем притисок.

Никако не знаат да искористат ситуација и да освојат бодови кога другиве конкуренти губат. Рано е уште да се коментира за поени и ситуација на табела ама мора да се добиваат вакви утакмици. Свонси ни набива комплекси да не можеме да дојдеме до бод со нив у курац. Значи од кретенската неефикасност посебно од Руни дојде да не може да се даде повише од еден гол во ПЛ во утакмица.

Лелеј дел од оние ликови од фејсбук страните како „Еден е Манчестер Јунајтед“ што коментираат под постови, најјаки ми се. :facepalm::facepalm::facepalm:

Со тие 300к шо ги зема Руни неделно, ќе најдам триста луѓе шо ќе се грижат да си ја вратам формата, на 29 години дозволува да го критикуваат, а ние се крстиме во него ццц.
Па не ти тренер за кондиција, ќе платам еден да ми мести топки на тренинг само голови да давам.. ццц Капитенот не може во ваква ситуација да биде пример како се игра за Јунајтед

Де Геа тогаш имаше 19 години, Ромеро допрва ќе го прајме голман на 30 години ?
Не туку експертиве у фан клубов веќе знаат шо голман имаме после една утакмица. Наредната ќе фати некој зицер у оп, чао Де Геа.

Дојдов од одмор нов и за неполни 2 саата сум пак потиштен.Немам коментар за неиграва и она копилено на клупа.Ај што не стануваш ама барем може замени да напраиш кога гледаш дека гол по грешка дадовме ти ебам фацата низоземска.Депај мизерен, Руни исто, Швајнштагер се спрема за некој балет друго објаснување за петите нема.Шнајдерлин е хиена, Дармијан песто топки побара горе ама ни Мата ни Депај не гледаа не денес.Ромеро како што кажав е излечен од кокаин и не знае кај тера.Нема човекот ни прием ни пас ни комуникација со играчиве.Шо ист Евра денес, дроби напред позади гол се прима ради него.Пасевите денес беа исто така фантастични.Играта после влегувањето на Фелаини беше исто така фантастична.Во Јанг се крстев кога влезе и освежи ама ништо.Не е за вреѓање работава , ама жими се треба да се донесат шпиц и голман.Јебале не одбранбени овој на гол е бетер од Бартез.И жими се не знам зошто барем не игра Вилсон-Руни али ај.

Несакам да глумам стручнак, најпрво зашто не сум а потоа дека сум нов во овој фан клуб, и баш поради него го направив и профилов, ве следам ододамна језда не коментирам до толку, ке бидам краток.
Премногу го подржувам Руни затоа што има потенцијал, али на тешко срце морам да признаам денес и некои од минативе утакмица лошо игра, посебно денес катастрофа.
Еве и сами ќе слушнете колку лошо игра http://cdn2.streamable.com/video/mp4/45am.mp4
Гледам дека повеќето сметате дека треба да се донесе уште еден напаѓач поради тоа што кога игра сам е надвор од негова позиција.И потполно се согласувам за тоа.Се надевам нема да чекаме да му се роди третото дете па да му тргне.

Gary Neville: "I'll be absolutely amazed if Manchester United don't sign a new striker in the next 24 to 48 hours."

G.Neville: "I will be absolutely amazed if Manchester United don't sign a new striker in the next 2 days.Louis van Gaal has never liked Hernandez from day one.At the moment, Manchester United are not balanced and that's a problem.Manchester United need a couple of players to add into that front 6 to add some spark.You have to risk to win football matches. Controlling the game is great & with possession, but win the game first.Rooney is not a safe player. He should be on the half turn and attacking. Same with Mata, they've got to stop playing safe.Rooney's touches have got fewer and fewer in the last 18 months. That's what LvG wants him to do as ST but its not his game.The only pace in the team is at full-backs & Memphis They need pace. It's difficult to play without players running in behind.3 goals in 4 games not good enough from Manchester United. They are far too slow in attack.MUFC need to sign a new striker, keep De Gea and now that Evans has gone, ideally a CB too, in the next few days.It's a huge problem if De Gea leaves Manchester United this summer. I think the jury is out on Romero.As a MUFC goalkeeper, you should only need to make 1 or 2 big saves a game. Romero didn't make his today.He did one of the most common technical mistakes in goalkeeping.There's no way LvG is telling his players to pass sideways/backwards. He must be telling them to push it forward.MUFC aren't playing quickly enough. They play well, dominate the game, but they don't score goals to capitalise on that.MUFC dominate possession but not match, win the game & then control possession. They control possession before winning the game.
Се е тука убаво објаснето, ЛВГ слободно може да земе и да го запише ова во тоа килавите тефтери.

Кога сме кај Ромеро, како почна Де Геа првите утакмици за Јунајтед?
Уште ова ни фали во оваа калакурница, да го чекаме Ромеро да станува голманиште... нас тоа ни треба во моментот!

На големо се пишува за Чарли Остин како ново засилување до кај стасавме :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom