Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Ме пука еуфорија... АУ АЈДЕ НЕКА ПОБЕДАТ ВЕЧЕР КАКО ЗНААТ :vozbud::vozbud:

Тоа е тоа другари, 11 години подоцна повторно сме тука, на чекор од лудило. Што биде нека биде, за мене сезонава е одлична, Реал се многу појаки и немам никакви очекувања, нека биде финале во вистинска смисла, Стамбол нека биде.

Сочувство дечки... навивав за вас.
Кариус го реши натпреварот

Прв ви честитав 2ро место.... немој после ова она....
Кога Кариус оди по ѓаволите не одете и вие со него...

Momci jas placev so Karius zaedno na kraj na mech. Na rabota. Pred 300 gosti. Znam kako vi e Vas.

Shteta za Salah.

И шо да пишиме сега..

Толку време чекање за ваков натпревар, толку време мислење каков спектакл може да биди, да има ревија од голови, да го кренеме пехарот...

Па подобро камион да те изгази отколку вакво чувство. како бе можи две финалиња со ред да се губат ради глупости... еј, чекаш финале, се спремаш две ебани недели, време да го простудираш противникот и ти излегуваш на терен и се понашаш како да си од фк обршани...

Настрана тоа што Реал изигра феноменален натпревар, како лесно се ослободуваа од топката, правеа играч повеќе секоја чест.

Ама освен Салах да немаш друга стратегија... уште два натпревари да се играа немаше да постигниме гол.

Па и Кариус бе, како успеа да станиш Морено и да посериш се шо се градело цела година. Се надевам и покрај тоа што добиваш подршка ќе станиш Габриел Палета и ќе се изгубиш од Ливерпул. Колку и да се простува не се заборава, може да остани голем траг и на голем натпревар да се повтори истото.

Тоа е... многу лошо чувство, да стигнеш толку далеку и да се предадиш без борба е заебана работа. Особено кога знаеш колку се можеше поинаку да биди.

На 4/5 години имаме се по некоја сезона за титула со машко играње цела сезона со неверојатни резултати и со секакви рекорди рушење и кога ќе дојде крајот мора нешо да се деси. Џерард, Морено, сега Кариус. Дајте голман, нов штопер, освен Кеита уште 1/2 и замена за Салах кога ќе се повреди да има достојна замена пошто ова на нишо не личи. Кога не игра како да не се способни да продолжат понатаму, беда.

Steta za Liverpul iskreno zasluzi da osvoi. Klucniot moment pored mene bese povredata na Salah, kako da od togas vidovme drug Liverpul. I na kraj licnite black-out-ovi na Karius...kolku i da sakas ko trener toa ne mozes da go kontroliras. Od druga strana Real i iskusnite igraci si go napravija svoeto.

И со Салах, Ливерпул имаше минимални шанси да освои, разликата е во тоа што Реал има многу подобра клупа(резервни играчи) од Ливерпул, па на нив и Роналдо или Бензема да им се повредеше ќе влезеше добар играч, немаше ни да се забележи, со она темпо вие може ќе дадевте гол ама ќе падневте може потоа и 5-6 ќе лапавте... Ќутете си развивајте се на добар пат сте...

Од како малку по малку се смирија страстите и полека почнуваат да се средуваат впечатоците прво нешто што ќе кажам е дека сум горд на сите. Играа со 200% од можностите, еден за друг. Никогаш нема да ги заборавам двата covering старта на Робертсон над Роналдо и на Ловрен над Бејл, кога спасија два сигурна гола. Овие две секвенци сами по себе зборуваат колку играчите беа мотивирани и сакаа да победат...it wasn't be to be.
Од секогаш сум мразел алиби муабети, ама Ливерпул го пратеше огромна несреќа во саботата, буквално целиот меч. Повреда на Салах, глупост на Кариус (без разлика на тоа, после одбивањето од Бензема топката можеше да оди било каде низ теренот, заврши во голот), даваме изедначувачки гол, следи евро гол на Бејл, кој е неверојатна мајсторија но и голема среќа, бидејќи сега уште 100 пати да проба Бејл од онаква ситуација да даде гол, нема да го направи тоа.

Што е тука е, Ливерпул повторно е на самиот врв на Европа, повторно е страв и трепет на сите екипи и искрен да бидам никогаш не сум бил повозбудлив за иднината која претстои, на фудбалски план.

На крај, збор-два за Ловрен, кој покажа огромен, огромен карактер и после онаква мизерна утакмица против Спарс после која никој не веруваше во него, успеа да ги заврти работите во негова насока (а и во наша, се разбира) и покажа зошто Клоп толку слепо му веруваше.

Читам дека Фабињо ќе било првото засилување летово.
Занимливо... ми се свиѓа оваја шпекулациа ако го донесат супер ќе биде Кеита, Фабињо, Фекир, Мане Салах и Фирмо ( излеа мн посериозно)
Тука може и да се одмораат мн е добар и Вајнадлум, Хендо ми беше топ некако сезонава посебно во деф задачи е маестрален, Милнер може да истрча фул утакмица ако затреба, а у супер е за замена и фала богу Окс кој очекуем да се врати појак од лани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom