Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Mozebi, no i faktot sto igravme so ona lajnoto Johnson i keleshot Kelly, a bez Markec, Lalana, Flano, Sturridge, Lovren.....
Uste ima dupki vo odbranata, a se gleda deka fali napagjac od kategorija na Benzema, Kavani, Lavezzi. Kako i eden od klasata na Toni Kroos, Marko Reus, cak i Yohan Cabaye ili Konoplyanka barem.

Да ги сумирам впечатоците од турнејава низ Сад. Несомнено имавме одлична турнеја, со јаки мечеви против квалитетни противници. Сите добија шанса и Роџерс сега веќе има појасна слика околу тоа на кој треба да смета а на кој не(Џонсон).

Голмани: Кај голманите Мињоле е неприкосновен нормално, а веројатно Џонс ќе се биде број 2, пошто имаше одлична пред сезона. Реина ќе биде продаден пошто не доби ни минута шанса на подготовкиве.

Одбрана: Се знае каде најмногу ни чкрипи, на бочните позиции. Џонсон си трчкара, не се труди ама воопшто и тука Роџерс треба сериозно да разгледа или да го шитне Џонсон, па да останиме со Манкиљо и Флано (што е доста ризично), или пак да ги остави тројцата да се борат за прв тим. На лев бек енигма ми е Хозе искрено, цела година фудбал не играше ништо не е гаранција дека пак ќе биде стариот, па затоа мора да се купи Морено. Кај стоперите се знае кои ќе бидат првите три, е сега во борбата за четвртото место, веројатно Туре го победи Коатес. Роџерс изјави дека ќе го зачува Туре, заради неговото искуство, што и го оправадувам, бидејќи, ваков-таков е еден од ретките кои имаат играно финале на ЛШ, и уште еден куп тешки утакмици. Коатес и Агер веројатно ќе си одат пошто двајцата сакаат да играат регуларно фудбал.

Средина: Тука мислам дека сме најдобро покриени. Дури и мислам дека треба да продадеме еден од Лукас/Ален бидејќи сме пренатрупани во моментов. Ако го шитниме Лукас, остануваме само со Џерард на позиција деструктивец, а со оглед на тоа што Капитенот е во години, сигурно нема да може да игра 50+ натпревари. Затоа сметам дека е неопходно Лукас да остане, а Ален да си оди.

Крила: Стерлинг, Марковиќ, Лалана, Кутињо, Сусо. Сите може да играат тука и мислам дека Роџерс го има потребниот квалитет на оваа позиција, крилната и 10-ка во тимот.

Напад: После пропаѓањето на трансферот на Реми, се отвори уште една дупка за потполнување. Да не ме сфатите погрешно, високо го ценам Ламберт е сега колку е доволно добар да биде редовен бек ап на Стариџ кој за жал често ќе се повредува, незнам. Затоа мора да се купи уште еден шпиц и да имаме во тимот 3 одлични напаѓачи.

За продажба: Прв кој ќе лета ќе биде Реина. Од одбраната, Кели МОРА да си оди, жал ми е за дечкото ама го искинаа повредите и никогаш нема да биде на нивото за да игра во Ливерпул. Коатес и Агер ќе си одат, а од средина еден мора да си оди меѓу Лукас/Ален. Ајб на позајмица, и тоа е тоа.

Lajk
Benzema, Lavezzi, Kavani, Reus, Callejon..... Mora napagjac, mora!!!
I da si odi Kelly, Johnson, Allen. Koates da se zadrzi mesto Dagger kojs i odi. Pepe out! Ajb za kupovite. Drugo e dobro

Lajk
Benzema, Lavezzi, Kavani, Reus, Callejon..... Mora napagjac, mora!!!
I da si odi Kelly, Johnson, Allen. Koates da se zadrzi mesto Dagger kojs i odi. Pepe out! Ajb za kupovite. Drugo e dobro

Знам дека си член од 2005, ама во поново време, на кајганава ако ти се свиѓа нешто, има опција да направиш тоа. :D

се има брат4е се троши:icon_mrgr: и што одма мрсите, човек неможе еден збор да каже на раат. Да бев фан на ливерпул никој немаше ништо да рече.

Инаку Ајб > Сусо. Ако му се најде местенце у тимов за него, подобро е да се челичи тука него на позајмица. Да речеме Кутињо, Лалана, Стерлинг и Маркец да се ротираат константно за ЛШ и ПЛ, а Ајб стално-стално да игра у двата домашни купови. Да бевме вратени у сезоната кога Стерлинг дебитираше, ќе гледавме иста надеж у него како што гледавме у Стерлинг тогаш. Сега е само ептен затскриен пошто имаме повеќе играчи на неговата позиција. Во Ајб лежи иднината :)

100 пати правени муабети ама ајде.
Реина не доби ни минута така да изгледа е печен за продавање. Само никој не го сака не знам кому и за колку ќе го продаат. Агер исто ќе си оди. Туре и Џонсон мора да се продаат. Голема глупост ќе биди Коатес да го шитнат а Туре да остани. Коатес>>>>>>>>>>>>>Туре. Нека не крши клечки Роџерс нема што да бара Туре во тимов. Имал искуство. Преку стојко ако имал. Џабе му е искуството кога врска нема. Ај ако не Хипија да го вратиме пошто има искуство. Глупости. Не знам што како ама ќумбево мора да го исфрлат макар и со сила. Глен иста приказна. Едноставно не знам што му е ама ако не прифати помала плата мора да си оди. Ако останат со Туре губиме многу. Нема да земиме пари пошто наредно лето си одат како слободни. Земаат непотребно плата и тоа доста висока кога ќе им се собери на двајцата заедно тоа ти е плата за квалитетен играч. Перформансите им се испод 0. Ливерпул со нивно задржување испаѓа во улога на Црвен Крст. Уствари и подобро од тоа. Ќе лежат цела година ќе лапаат пари и ќе си одат наредно лето каде што ќе им понудат најмногу. Асаиди зошто не е заминат? Нели преговараа со Стоук, ајде нека го земаат да не го гледам и него. Борини исто по него. Договорено е со Сандерленд нека не крши клечки ќе си игра таму прв тим овде ќе е 3та или 4та опција. Ајб мора да остани ќе добие шанса. Има место за него така да не треба да го даваат на позајмица. Еден од Лукас или Ален сите ќе се сложиме дека треба да си оди ама Лукас ни е едини класичен ДМ, а Ален е миленик на Роџо така да ако некој бега тоа ќе е Лукас иако ништо чудно и двата да останат. Наводно Лукас го тргнал Ливерпул од Твитер и престанал да твита за нив па колку е точно не знам.

Ламберт изненадува со партииве,несопирлив е:P:D

Ај бе бар холивудска му е причата,да го дознае Вуди Ален и филмче ќе падне можда..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom