Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Највероватно на клупа ,ке го чува Брендан за Челси. (бар ја така разбрав)

Според одговорот на Роџерс, каде вели дека веројатно Стариџ ќе биде тешко да игра со Норич, максимумот е тој, да биде на клупа, само да не го ризикуваат нека отстапат резервистите, нека покажат зошто земаат плата и играат за ЛФЦ.

А Мињоле никаде го немал, во ниедна комбинација(n)
Па не е Рики Роџерс да го има во комбинација :D

Утре Аспас или Мојсие дава гол, покрај хет трикот на заблето.

Зашто не сме? Најатрактивен фудбал играме во Европа,треба да молат да дојдат..
Ројс имал клаузула од 35м..незнам дали е точно.
Гундоган е повреден цела сезона сигурно нема да му бараат 30-40м..

Цел Дортмунд ''крвари'',Клоп е цело време поврзуван во шпекулации,Левандовски си оди,Гетце отиде,Ројс знак прашалник,Баерн доминира у Бундес со Пеп итн.. во вакви моменти се купува.

Секоја чест за Ливерпул годинава и секако за клубот кој секој фан на фудбалот го почитува АМА играчите на Дортмунд ако се решиле да го напуштат клубот тоа би го правеле само за клубови од рангот на Баерн, Реал, Барса, Манчестер можеби (значи спортскиот аспект) или за ПСЖ или Сити (финансиски аспект). Дортмунд засега е меѓу првите 8-10 клубови во Европа, Ливерпул тоа мора уште да го покаже, барем на Европски план. Затоа и не би рекол дека требало да молат да идат во Ливерпул ко веќе имаат понуди од попрестижни клубови. Геце имаше клаузула а Левандовски му истекува договорот, Дортмунд не сакаше да ги даде ама не можеше да ги спречи оти има и клубови над Дортмунд. Но Дортмунд може да задржи играчи до крајот на договорот, пример Лева. Ројс има клаузула од 35м од следното лето, сега ако се решат да го дадат само за луда понуда од 50м ЕУР плус. Гундоган сега го продолжи договорот до 2016, сигурно нема да го дадат сега една недела после продолжувајне на договорот. Клоп исто така го бараат, сам кажа лани сите тимови кој бараа тренери му јавија ама сите ги одби и го продолжи договорот до 2018та, значи тој најпоследно би одел од цел клуб. Иначе Дортмунд порасна пак во сила ама не велесила во фудбалот но сепак не треба да се омаложува клубот. Со 6-8 повредени стартери годинава успеа да игра четвртфинале во ЛШ, да стане втор во лигата и да стигне до финалето во купот. Што ќе правеше со полн состав може само да се шпекулира. Од спортски аспект не го гледам Дортмунд зад Ливерпул моментално.[DOUBLEPOST=1397908646][/DOUBLEPOST]
Многу си го потцењаваш клубот а од друга страна веруваш дека титула ќе земеме. Значи Дортмунд има 61 бод ,се на дереџе на Тотенхем у ПЛ..зашто Ројс од ''Тотенхем'' не би сакал да игра во Ливерпул?
Среќа што играат во мизерна лига иначе немаше ни во топ 4-5 да бидат ако беа во Премиер.
Претеруваш малце ама секој со своје мислејне ;)[DOUBLEPOST=1397908764][/DOUBLEPOST]
Неможе тимот да го мериш по сезона-две само. Дортмунд од 2004 до денес играл само 3 пати во ЛШ.. кај биле они кога ние игравме финалиња и полуфиналиња секоја година?
Нема везе тоа,моменталната форма и напредок е на страната на Ливерпул.Да ги баравме лани кога беа први ќе беше друго. Годинава се на ниво на Тотенхем,такада не се више на возачко место во преговори за играчи.Денес Мкхитарјан би не одбрал нас,лани не.[DOUBLEPOST=1397843218][/DOUBLEPOST]

Ројс не го спомнав околу позицијата,туку како квалитетен играч. За Гундоган не знаев дека потпишал. А околу крварењето мислам така затоа што секој втор играч им е во шпекулации со друг клуб.Клоп исто. Левандовски оди,Гетце отиде пак ќе повторам. Тоа ти е исто како у 2 сезони во Ливерпул да си отидат Стариџ и Суарез а Брендан да биде поврзуван со Реал а у меѓу време Хендо да потпише договор до 2018...Нема да крвариме туку ќе искрвариме ако дојде до ова.
Фудбалот брзо се менува, ако гледаме порано и Дортмунд 1997 освој ЛШ ама не се мери со децении фудбалот, макс 5 години уназад можеш да мериш. Кај беше Ливерпул последните години ко блесна Дортмунд? Тие сепак почнаа од нула пред 6-7 години со долг од 250м ЕУР.[DOUBLEPOST=1397908955][/DOUBLEPOST]Да не бидам погрешно сфатен, Ливерпул е на одличен пат и покажува супер игра годинава ама тој пат Дортмунд го помина веќе, потешко е да се стабилизира на врвот, посебно со онаква конкуренција која ја има во лигата.

Последно уредено:
@Igorcemk не го потценувам јас Дортмунд таман работа него муабетот ми беше друго. Дортмунд се искачи максимално што можеше, освои 2 пати шампионат и играше финале ЛШ(да го освоеше ќе беше шлаг на тортата) али од тогаш до денес им отидоа 2-3 играчи од прва постава кој беа битни за тимот и веќе ја немаат таа иста сила играчки за разлика од лани и пред 2 години. Еве ние например,2009 игравме топ газевме се од Манчестер преку Реал итн итн. Немавме среќа да земеме домашно тоа беше неуспехот за тој тим. И што се случи, дојде Реал ни собра 2-ца играчи(Алонсо,Арбелоа),дојде Барса ни го собра Маскерано,дојде Челзи ни го собра Торес,Бенајун.Тимот пропадна за година и пол. Сценариото ми е слично како и ова на Дортмунд,се издигнаа,ги збореа сите ги фалеа,навиваа за нив али сега почињаат да ги губат играчите и почињаат да паѓаат(по мене). Затоа викам дека сега е време да се купува од тамо,како што 2009-10 беше време да се купува од кај нас..

@Igorcemk не го потценувам јас Дортмунд таман работа него муабетот ми беше друго. Дортмунд се искачи максимално што можеше, освои 2 пати шампионат и играше финале ЛШ(да го освоеше ќе беше шлаг на тортата) али од тогаш до денес им отидоа 2-3 играчи од прва постава кој беа битни за тимот и веќе ја немаат таа иста сила играчки за разлика од лани и пред 2 години. Еве ние например,2009 игравме топ газевме се од Манчестер преку Реал итн итн. Немавме среќа да земеме домашно тоа беше неуспехот за тој тим. И што се случи, дојде Реал ни собра 2-ца играчи(Алонсо,Арбелоа),дојде Барса ни го собра Маскерано,дојде Челзи ни го собра Торес,Бенајун.Тимот пропадна за година и пол. Сценариото ми е слично како и ова на Дортмунд,се издигнаа,ги збореа сите ги фалеа,навиваа за нив али сега почињаат да ги губат играчите и почињаат да паѓаат(по мене). Затоа викам дека сега е време да се купува од тамо,како што 2009-10 беше време да се купува од кај нас..
Te sfakam sto sakas da kazes ama mnogu si pesimisticki nastroen. So sekoj zaminat igrac idat drugi. Gundogan >Sahin, reus >kagawa, miki za Götze ne e sekako isto ama maliot ne bese tolku vazen za igrata ko kagawa ama psihicki deluvase transferot domasno dete na kuckin nacin da ojt kaj najgolemiot konkurent. Edino Lewa ne moze da se zameni ke vidime kako ke bide bez nego ama etc Bayern go tepaa bez nego.

Идам кај мене на страна и гледам објава а не е од мене... се чуствувам возбудено:vozbud::vozbud:

Кај им свирнаа пенал на Свонси у 93 ебате тоа.. 2 двојки денес,лошо лошо. Утре сите фаворити играат на гости..ќе има свашта.
Челзи кец е сигурен.куќата стаите ја.

Кај им свирнаа пенал на Свонси у 93 ебате тоа.. 2 двојки денес,лошо лошо. Утре сите фаворити играат на гости..ќе има свашта.
Челзи кец е сигурен.куќата стаите ја.

Хаххааха
Аман со овие теории на заговор :)
Според планот и со Сити не требаше да тепаме :D

Хаххааха
Аман со овие теории на заговор :)
Според планот и со Сити не требаше да тепаме :D

Утре пак играме после дерби..ќе видиме. Не се теории на заговор,чиста статистика.:)

ALOOOO! SKAUZERIIIII!

BORINIIII GI PRASA ZA ZDRAVJEEEEEEEEEEEE!!!

AJDE NEKA IZDRZAT!!!!!!!!!

U KURAAAAACCCCC!!

u KURAAAAAAAAACCCC!!![DOUBLEPOST=1397931068][/DOUBLEPOST]I BRANIII MANONEEEE[DOUBLEPOST=1397931151][/DOUBLEPOST]POCNAAA DA PLACAAAT!!!!!

PEDERIIIII. PLACKOVCIIII!!!!!!!!

SUNDERLAAAAAND!!!!

AJDEEEE!

UTRE VE EBAM STO NE GLEDAME ZDRUZNO!!!!!

AJDEEE!!!

SUNDERLAAAAND!!

USTE DESTINA MINUTI![DOUBLEPOST=1397931604][/DOUBLEPOST]I UTRE MORA, AMA MORAAA DA SE ZGUZI I ZGAZI NORWICH..

UTRE GAZIMEEEEE

UTRE GUZIMEEEE

UTRE DA GIO BOLI ONIE NORWICH

GAZIMEEEEE[DOUBLEPOST=1397931644][/DOUBLEPOST]I GUZIMEEEEEEEE[DOUBLEPOST=1397931695][/DOUBLEPOST]I GAZIMEEEEEEE[DOUBLEPOST=1397931769][/DOUBLEPOST]Nekoj tuka ili na fbook rece BORINI da GI resi i gi resiiiiii!!!!!!![DOUBLEPOST=1397931851][/DOUBLEPOST]KRAAAAAJ

SE E VO NASI RACE

SE

SE

SE E VO NASI RACE

UTRE MORA

AMA MORA

MORA DA SE GAZIIII

I

ZATOA

UTRE

GAZIMEEEEEEEE

Последно уредено: