Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Тука се е кажано , бравос :)
ајде сега немој и ти да се лижиш :D

инаку, од она вчера се виде дека роџо не е способен да го издржи притисокот наречен ливерпул. до вчера најискрено мислев дека има нешто човекот во себе, но веднаш бев демантиран :( искрено очекував победа, како и многу други, шо не се оствари, но сега барем имам каква таква слика за квалитетите на тренеров, а тие се скромни и не се за во ливерпул.

треба да се интервенира побрзо и да се носи пеп во јануар оти не само една, ќе губиме 2 сезони. само жалосно е шо пеп не е во никакви планови :(

треба да се интервенира побрзо и да се носи пеп во јануар оти не само една, ќе губиме 2 сезони. само жалосно е шо пеп не е во никакви планови :(
Абе ај кажи ми што ќе ти донесе Пеп? Пеп ја има истата филозофија како Роџерс, а му фалат играчи за таа филозофија. Пеп не е добар тренер, му се поклопија коцките у Барса и толку. На куров од Пеп, му дале работа у Барса со Меси у екипа и најбољи тренер е. Пеп е срање.

И јас да сум тренер на Барса и јас ќе освојам некој трофеј.. Каков Пеп. Сите се од школата на Барса , ти ќе му кажеш на Меси , Чави , Иниеста како да играат.. како не.
Нас стварно ни треба некој како Фергусон. Да се знае кој е кој во клубот како што некој потенцираше погоре, а не ајде Стерлинг ќе бара 35К неделно .. Кели ќе бара исто. а кога ќе земеш во обзир дека Даунинг зима 70К и не придонесува ама баш ништо ..
Реина е веќе смешен на голот. Ален љубимецот мора да игра секоја утакмица иако треба да седне 2-3 утакмици на клупа исто како и Џерард. Би можело само Мурињо да е спасот , иако шансите за да дојде се компир. :D

Се чека само Јануари, и како што најавија пред недела-две оти трансферите во зимскиот преоден рок ќе ги направат на почеток од Јануари...КПР го бара Кол кој веројатно ќе си оди а кој ќе дојде ќе видиме.....
И дај престанете да квичите по Гвардиола,Мурињо и слично. Тие за да дојдат ќе бараат буџет од 100м....

Абе какви други менаџери, Роџерс останува сакале или нејќеле. Кај него јас најмалку вина префрлам за нашава ситуација. Единствените грешки што во досегашниот период ги направи се:

Играњето на Шахин како стартер против Арсенал што не уби од старт на таа утакмица;
Форсирањето на Борини како крило да игра;
Форсирањето на Хендо кога на клупа го има Сусо. Тоа може запали против Вест Хем, али не е секој ден велигден и истото тоа не уби против Вила;
Дозволувањето да го дадат Керол без претходно да добие нов напаѓач, но дури и кај тоа има само делумно негова вина, не целосно.

За ништо друго не можам да го обвинам него. Форсирањето на Стерлинг, Виздом и други младинци не ми се допаѓа, али не е он крив што е оставен со толку мал состав. И не е он крив што мора да работи со толку мал буџет и таков состав. За тоа, за незадоволството на фановите од недобиените играчи, недоволната финансиска поддршка и моменталната состојба на Ливерпул во оваа сезона не е крив Роџерс туку:

John-Henry-006.jpg

article-1348663-0C3C5709000005DC-528_306x423.jpg

ian-ayre_1743554c.jpg

- Се надевам дека тројцава имаат цел зимава и понатака да ја поправат работава, иначе сме наебале и ќе биде опет Хикс и Жилет...

Абе какви други менаџери, Роџерс останува сакале или нејќеле. Кај него јас најмалку вина префрлам за нашава ситуација. Единствените грешки што во досегашниот период ги направи се:

Играњето на Шахин како стартер против Арсенал што не уби од старт на таа утакмица;
Форсирањето на Борини како крило да игра;
Форсирањето на Хендо кога на клупа го има Сусо. Тоа може запали против Вест Хем, али не е секој ден велигден и истото тоа не уби против Вила;
Дозволувањето да го дадат Керол без претходно да добие нов напаѓач, но дури и кај тоа има само делумно негова вина, не целосно.

За ништо друго не можам да го обвинам него. Форсирањето на Стерлинг, Виздом и други младинци не ми се допаѓа, али не е он крив што е оставен со толку мал состав. И не е он крив што мора да работи со толку мал буџет и таков состав. За тоа, за незадоволството на фановите од недобиените играчи, недоволната финансиска поддршка и моменталната состојба на Ливерпул во оваа сезона не е крив Роџерс туку:

John-Henry-006.jpg

article-1348663-0C3C5709000005DC-528_306x423.jpg

ian-ayre_1743554c.jpg

- Се надевам дека тројцава имаат цел зимава и понатака да ја поправат работава, иначе сме наебале и ќе биде опет Хикс и Жилет...

Епа коа ќе видиш , поради тие грешки Ливерпул се наоѓа на оваа позиција :)
Иначе може ќе бевме 6то место :D

Епа коа ќе видиш , поради тие грешки Ливерпул се наоѓа на оваа позиција :)
Иначе може ќе бевме 6то место :D
Може ќе бевме повисоко ако manure не го купија Хелси коа игравме против нив, ако против Евертон ни го признаеја чистиот гол во последната секунда што го дадовме и.... аа да... и ако тие тројцата горе на сликата ни донесоа уште еден напаѓач...

Пред две недели зборев на нет со еден навивач на Ливерпул од Англија во врска со Роџерс, од една едноставна причина што сакав да го опипам пулсот на КОП-от таму. Тој ми кажа "we are behind everyone but there are split opinions about Rodgers. But we have to support him, no matter what.".
Вчера утакмицата не ја гледав, али за тоа ја гледав денеска снимката на Спортклуб. Доволен показател дека веќе ни КОП-от не го подржува Роџерс е сликата кога дадоа дека уште не завршена утакмицата на 83 минути до крајот навивачите ги напуштаат трибините.
А, тоа ретко се дешава на Енфилд.
Скоро никад!

Пред две недели зборев на нет со еден навивач на Ливерпул од Англија во врска со Роџерс, од една едноставна причина што сакав да го опипам пулсот на КОП-от таму. Тој ми кажа "we are behind everyone but there are split opinions about Rodgers. But we have to support him, no matter what.".
Вчера утакмицата не ја гледав, али за тоа ја гледав денеска снимката на Спортклуб. Доволен показател дека веќе ни КОП-от не го подржува Роџерс е сликата кога дадоа дека уште не завршена утакмицата на 83 минути до крајот навивачите ги напуштаат трибините.
Скоро никад!

Ова е одличен знак,тоа значи дека е можно да се свестат ,да не глумат повеќе и да си ги превземат работите во свои раце.Прво бојкот на трибини,после на продавници.. па ќе видиме тогаш дали ќе треба прогрес и проекти од по 10 години да не лажат.Одма ќе донесат кого сакаме и ќе направат што сакаме..
20 години да те шупчат не иде..Ливерпул и Македонија(само на овие можеш такви причи да им продаваш) толку се:)

Ова е одличен знак,тоа значи дека е можно да се свестат ,да не глумат повеќе и да си ги превземат работите во свои раце.

Да се прашувам јас, јас би го продала клубот на навивачите, тие што се најхардкор, што се раѓаат со шал и капа на Ливерпул. Би го поделила капиталот на акции и акциите би им ги продавала на навивачите.
Така они ќе имаат директно учество, глас, при изборот на играчите, тренерот и остали, како и директен увид во финансиите на клубот.
Ама ова никад нема да се деси.

Може некои од вас ќе ме наречат спамер,или провокатор бидејќи сум фан на Јунајтед,ама сакам да напишам нешто во овој фан клуб.Секако дека како и секој фан на премиер лигата сакам Ливерпул да го гледам во врвот,онаму каде што му е местото,но заради лошото менаџирање на клубот тој за жал сега не е таму туку се бори за 4-5-6место.Од оваа состојба не може да излезе преку ноќ,треба некое време.
Мислам дека Роџерс е добар човек за таа работа,само изгледа е тврдоглав па некои работи не ги прави како што треба за што е можно побрзо Ливерпул да го врати во топ 3 екипи во Англија.Мора клубот да си го засилите со екстра квалитетни играчи за тоа и да е ослободите од непотребните.Јас мислам дека Ливерпул го може тоа.
На голманска позиција ви треба млад голман кој ќе го притисне Реина и ќе го натера да брани подобро.Може да биде некој од Бутланд/Тер Стеген/Ханданович(братот на Самир)/Бегович.А Дони и Џонс во аут со давање шанса на трет голман од академијата,да собира искуство и за недај боже кога некој би бил повреден.
Во одбраната,сте добро покриени,Џонсон,Агер,Шкртел,Енриќе,Виздом,Кели,Коатес,Кара,но и покрај тоа секако дека треба еден двајца за конкуренција или покривање во случај на повреди.Пападопулос/Ховедес/Шоукрос/Колочини/Огбона/Ранокиа/со млад лев бек како конкуренција на Енрике.
Средина.Ален,Лукас,Хендерсон,Џерард,Сахин.Овде најмногу ви фалат квалитетни играчи онаму каде од после Маскерано и Алонсо немате некој светска класа.Мутињо/Кабај/Дембеле/Стротман/Ериксен/Лампард ќе биде слободен(најверојатно)/Вајман(од Астон Вила)/Белиханда.
Крила.Кол,Даунинг-Аут и двајцата повеке го цедат одколку што придонесуват за Ливерпул.
Сусо и Стерлинг се одлична иднина,ама мора да им се тргне големиот притисок од грб,две крила одлично би завршиле работа.Варела/Гаитан/Ленс/Фарфан/Холтби/Шурле(мада овој повеќе е АМЦ)/Кастро.
Напад.Суарез,Борини мора покрај нив барем уште некој светска класа играч.Да се растерети Суарез од голови.Левандовски/Џексон Мартинез/Љоренте/Солдадо.
--------------Бутланд---------------
-Џонсон-Агер-Шкртел-Енрике-
---Кабај-----Лукас-----Мутињо---
-Суарез---Мартинез----Варела-
Со клупа:Реина,Колочини,Пападопулос,Виздом,Кели Коатес,Кара,Ален,Хендерсон,Џерард,Вајман,Гаитан, Фарфан,Борини..
Ама тешко дека ова може одеднаш сепак со време се може особено со трошење по 30-40милиони евра на лето и по 3-4нови играчи не одеднаш се може да се излезе најдобро од оваа ситуација.Ама најпрво на лето шпиц,крило и играч од средина би биле одлични.

Скоро никад!
Не верувам дека ова е некаков показател. Покажаа 10 души само како излагаат за да не ги фати гужва за враќање наназад при паркинзи и слично, секад се наоѓа некој таков. Ова би било некаков показател само ако има масовно излагање од трибините, не само десеттина души...

Може некои од вас ќе ме наречат спамер,или провокатор бидејќи сум фан на Јунајтед,ама сакам да напишам нешто во овој фан клуб.Секако дека како и секој фан на премиер лигата сакам Ливерпул да го гледам во врвот,онаму каде што му е местото,но заради лошото менаџирање на клубот тој за жал сега не е таму туку се бори за 4-5-6место.Од оваа состојба не може да излезе преку ноќ,треба некое време.
Мислам дека Роџерс е добар човек за таа работа,само изгледа е тврдоглав па некои работи не ги прави како што треба за што е можно побрзо Ливерпул да го врати во топ 3 екипи во Англија.Мора клубот да си го засилите со екстра квалитетни играчи за тоа и да е ослободите од непотребните.Јас мислам дека Ливерпул го може тоа.
На голманска позиција ви треба млад голман кој ќе го притисне Реина и ќе го натера да брани подобро.Може да биде некој од Бутланд/Тер Стеген/Ханданович(братот на Самир)/Бегович.А Дони и Џонс во аут со давање шанса на трет голман од академијата,да собира искуство и за недај боже кога некој би бил повреден.
Во одбраната,сте добро покриени,Џонсон,Агер,Шкртел,Енриќе,Виздом,Кели,Коатес,Кара,но и покрај тоа секако дека треба еден двајца за конкуренција или покривање во случај на повреди.Пападопулос/Ховедес/Шоукрос/Колочини/Огбона/Ранокиа/со млад лев бек како конкуренција на Енрике.
Средина.Ален,Лукас,Хендерсон,Џерард,Сахин.Овде најмногу ви фалат квалитетни играчи онаму каде од после Маскерано и Алонсо немате некој светска класа.Мутињо/Кабај/Дембеле/Стротман/Ериксен/Лампард ќе биде слободен(најверојатно)/Вајман(од Астон Вила)/Белиханда.
Крила.Кол,Даунинг-Аут и двајцата повеке го цедат одколку што придонесуват за Ливерпул.
Сусо и Стерлинг се одлична иднина,ама мора да им се тргне големиот притисок од грб,две крила одлично би завршиле работа.Варела/Гаитан/Ленс/Фарфан/Холтби/Шурле(мада овој повеќе е АМЦ)/Кастро.
Напад.Суарез,Борини мора покрај нив барем уште некој светска класа играч.Да се растерети Суарез од голови.Левандовски/Џексон Мартинез/Љоренте/Солдадо.
--------------Бутланд---------------
-Џонсон-Агер-Шкртел-Енрике-
---Кабај-----Лукас-----Мутињо---
-Суарез---Мартинез----Варела-
Со клупа:Реина,Колочини,Пападопулос,Виздом,Кели Коатес,Кара,Ален,Хендерсон,Џерард,Вајман,Гаитан, Фарфан,Борини..
Ама тешко дека ова може одеднаш сепак со време се може особено со трошење по 30-40милиони евра на лето и по 3-4нови играчи не одеднаш се може да се излезе најдобро од оваа ситуација.Ама најпрво на лето шпиц,крило и играч од средина би биле одлични.
Ова во Ливерпул НИКОГАШ нема да се случи. Толку пари да се фрлат за кратко време не иди во предвид. Плус немаме ние време 5 сезони тим да комплетираме. Едино шо можи (најблиску до ова) а и единствено решение во моментов е следново
Аут - во милиони фунти
Дони /
Кол 2
Даунинг 6
Хендерсон 8
Спиринг 2
Керол 17
Вкупно - 35
Ин
Стариџ - 10 максиум
Гроскројц - 7 (ако не го продолжил договорот) или некој црнец од Африка за таа сума
лев бек за 3-4 милиони
Крило како Ајеу, Мертенс, Реми за 15 милиони
Среден играч ако Шахин не влези во форма. Тоа би бил Холтби пошто мислам дека уште го нема продолжено договорот и се зема ефтино а ако не тој тогаш да се фрлат едно 25 за Ериксен
Шпиц било тоа да е Виља за 10 или Ба за 7 или Солдадо за 20
Вкупно 55-80 во зависност од играчите. Со тоа газдите би дале помеѓу 20-45 милиони фунти иако ова 45 ми изгледа премногу така да земи ги во предвид поефтините играчи. Ако на Реина не му оди и натаму, едноставно продажба и носење на Тер Стеген и тоа е тоа. И сето ова мора да се среди зимава и летото за сезоната 2013-2014 тимот да е спремен и скоцкан. Секое плачипичење дека не можело толку брзо и било невозможно е уствари признавање на неамбициите и неспособноста како на газдите така и на Роџерс и ќе треба соодветно да се реагира и да се бркаат и едните и другиот.
6 играчи во аут и 7 ин. Вкупно 13 трансфери во два трансфер периоди. Сосема реално и сосема возможно. Не сакам изговори
--- надополнето: 16 декември 2012 во 21:38 ---
Да се прашувам јас, јас би го продала клубот на навивачите, тие што се најхардкор, што се раѓаат со шал и капа на Ливерпул. Би го поделила капиталот на акции и акциите би им ги продавала на навивачите.
Така они ќе имаат директно учество, глас, при изборот на играчите, тренерот и остали, како и директен увид во финансиите на клубот.
Ама ова никад нема да се деси.
Тоа требаше на онаа претходна будала да му текни пред да им го продај на претходните амери. Крај краева навивачите требаше да направат обид да го купат клубот и пред овие амери да го купат. Ама што е тука е. Да не купеше Дубаи Интернејшнал Капитал во 2007 друго ќе беше. Иако да е до мене не сакам шеици т.е арапи да го имаат клубот

BooBojan убаво збориш, само ние тешко дека у скоро време ќе бидеме во позиција да привлечеме и да дадеме пари за такви играчи. Самиот Мутињо би коштал колку што нас ни е просек да трошиме на сите играчи во еден трансфер прозор. За Батленд се слагам со тебе, он, Џејсон Стил или Тер-Штеген многу би сакал да ги видам во тимот, само тоа тешко пошто Џоунс скоро потпиша нов договор, а Роџерс вика дека е задоовлен од Реина. Али и од Керол беше задоволен па ете што го снајде него. Нов голман не можам да видам дека ќе биде донесен во нашиов клуб освен ако не се одлучиме на продавање на Реина. А продавање на голман е секогаш ризичен чекор. Али зимава тешко нешто да се деси, претпоставувам дека перформансите на Реина преку цела сезона ќе бидат асесирани од страна на Роџерс и компанија, па после ќе се донесе одлука најверојатно.

Одбраната, според мене не ни фали ништо освен еден универзален фул бек по лева и десна страна, или барем уште еден лев бек. Коларов го сонувам ја навечер, Сантон исто така високо го рејтувам, али со него би се загушил прогресот на Џек Робинзон, младинецот од нашата академија, а искрено од ова дете очекувам многу. Али позицијава може да почека и до лето, дотогаш ќе скрпиме некако пошто има и побитни ствари. А центар-бекови имаме, Агер и Шкртел се на неверојатно високо фитнес ниво, Кара често добива шанси, а младиот Коатес не може да заигра од другиве, па рачунај ако се донесе уште еден колку ќе се згусне таму работата. Такада освен ако некој лев бек не се донесе на позајмица, не гледам потреба од корекции зимава таму, а за на лето обавезно.

Деструктивец е недоволно истакнат приоритет. Лукас не играше година-дена, па сега тешко одигрува 90 минути пошто само што се врати, па не може он да го има притисокот да биде единствениот деструктивец, што значи дека на зима мораме да земеме еден на оваа позиција. Ја бев за Ласана Диара, али отиде у Анжи на позајмица. Челзи не го рејтуваат многу Ромеу, а он е продукт од Барса и добро би ни се вклопил во системот, би било добро да го разгледаме и него. Значи еден ваков играч би тргнал голем дел од притисокот. Лукас и тој играч би ротирале цело време, Ален и Шахин исто така, а пред нив Џерард и Шелви кој се очекува да го наследи. Тука е и Хендерсон за кого сум сигурен дека евентуално ќе го биде. Значи еден деструктивец зимава и друга корекција во таа област не треба.

Е офанзивата е накритичниот дел каде мора да се реагира. Немаме асално, квалитетно, искусно крило во тимот. Стерлинг од јануари натака мора да се седне на клупа. За Кол се заинтересирани КПР, у последно време покажа 2-3 добри партии и мислам дека можеме да извлечеме цена од 3-4 милиони за него, али побитно е што би се тргнал од огромната плата што ја зема, мислам околу 20.000 помалку од Џерард зема. Даунинг е очигледно дека ќе биде продаден, прашањето е на кого и за која цена. Ако земеме добра цена од него, комбинирано со продажбата од Кол, плус уште некој вложен денар може да земеме две квалитетни крила. Лаљана мене ми е еден од преферираните играчи. Варела многу ретко го гледам, али од тоа што го имам видено ми се допаднало, па не би било лошо и он да се разгледа. А ние изгледа Том Инс го разгледуваме :tapp:

И нападот, сите знаат за нападот. Суарез на кој очајно му фали партнер, и тренутно повредениот Борини на кого Роџерс не му ја погодува позицијата како што треба. Хунтелар, Папис Сисе, Демба Ба, Солдадо, Љоренте, од овие било кој да дојде у облаци би летнал.

Значи зимава според мене треба да се почне од еден напаѓач, две крила и еден деструктивец. Е сега колку волја и план имаат газдите да не поддржат финансиски останува да видиме. Може све да биде џабе ако они не планираат повеќе од 20 милиони да дадат...

Ако се исполни ова, после во летото и понатака ќе имаме подлога на која ќе го градиме тимот за во иднина, и полека-полека ќе може да почне да се трга по играчи од рангот кои ти ги спомна. А за тоа да се деси, мора паметни потези, со цел, план и волја да се одигра зимава... такада ништо не ни преостанува освен да чекаме да видиме како ќе се одвиваат работите до 31ви јануари.

Абе изгледа нашите се попалија по Стротман и веднаш се залетаа за да го донесат :pos:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom