BooBojan убаво збориш, само ние тешко дека у скоро време ќе бидеме во позиција да привлечеме и да дадеме пари за такви играчи. Самиот Мутињо би коштал колку што нас ни е просек да трошиме на сите играчи во еден трансфер прозор. За Батленд се слагам со тебе, он, Џејсон Стил или Тер-Штеген многу би сакал да ги видам во тимот, само тоа тешко пошто Џоунс скоро потпиша нов договор, а Роџерс вика дека е задоовлен од Реина. Али и од Керол беше задоволен па ете што го снајде него. Нов голман не можам да видам дека ќе биде донесен во нашиов клуб освен ако не се одлучиме на продавање на Реина. А продавање на голман е секогаш ризичен чекор. Али зимава тешко нешто да се деси, претпоставувам дека перформансите на Реина преку цела сезона ќе бидат асесирани од страна на Роџерс и компанија, па после ќе се донесе одлука најверојатно.
Одбраната, според мене не ни фали ништо освен еден универзален фул бек по лева и десна страна, или барем уште еден лев бек. Коларов го сонувам ја навечер, Сантон исто така високо го рејтувам, али со него би се загушил прогресот на Џек Робинзон, младинецот од нашата академија, а искрено од ова дете очекувам многу. Али позицијава може да почека и до лето, дотогаш ќе скрпиме некако пошто има и побитни ствари. А центар-бекови имаме, Агер и Шкртел се на неверојатно високо фитнес ниво, Кара често добива шанси, а младиот Коатес не може да заигра од другиве, па рачунај ако се донесе уште еден колку ќе се згусне таму работата. Такада освен ако некој лев бек не се донесе на позајмица, не гледам потреба од корекции зимава таму, а за на лето обавезно.
Деструктивец е недоволно истакнат приоритет. Лукас не играше година-дена, па сега тешко одигрува 90 минути пошто само што се врати, па не може он да го има притисокот да биде единствениот деструктивец, што значи дека на зима мораме да земеме еден на оваа позиција. Ја бев за Ласана Диара, али отиде у Анжи на позајмица. Челзи не го рејтуваат многу Ромеу, а он е продукт од Барса и добро би ни се вклопил во системот, би било добро да го разгледаме и него. Значи еден ваков играч би тргнал голем дел од притисокот. Лукас и тој играч би ротирале цело време, Ален и Шахин исто така, а пред нив Џерард и Шелви кој се очекува да го наследи. Тука е и Хендерсон за кого сум сигурен дека евентуално ќе го биде. Значи еден деструктивец зимава и друга корекција во таа област не треба.
Е офанзивата е накритичниот дел каде мора да се реагира. Немаме асално, квалитетно, искусно крило во тимот. Стерлинг од јануари натака мора да се седне на клупа. За Кол се заинтересирани КПР, у последно време покажа 2-3 добри партии и мислам дека можеме да извлечеме цена од 3-4 милиони за него, али побитно е што би се тргнал од огромната плата што ја зема, мислам околу 20.000 помалку од Џерард зема. Даунинг е очигледно дека ќе биде продаден, прашањето е на кого и за која цена. Ако земеме добра цена од него, комбинирано со продажбата од Кол, плус уште некој вложен денар може да земеме две квалитетни крила. Лаљана мене ми е еден од преферираните играчи. Варела многу ретко го гледам, али од тоа што го имам видено ми се допаднало, па не би било лошо и он да се разгледа. А ние изгледа Том Инс го разгледуваме
И нападот, сите знаат за нападот. Суарез на кој очајно му фали партнер, и тренутно повредениот Борини на кого Роџерс не му ја погодува позицијата како што треба. Хунтелар, Папис Сисе, Демба Ба, Солдадо, Љоренте, од овие било кој да дојде у облаци би летнал.
Значи зимава според мене треба да се почне од еден напаѓач, две крила и еден деструктивец. Е сега колку волја и план имаат газдите да не поддржат финансиски останува да видиме. Може све да биде џабе ако они не планираат повеќе од 20 милиони да дадат...
Ако се исполни ова, после во летото и понатака ќе имаме подлога на која ќе го градиме тимот за во иднина, и полека-полека ќе може да почне да се трга по играчи од рангот кои ти ги спомна. А за тоа да се деси, мора паметни потези, со цел, план и волја да се одигра зимава... такада ништо не ни преостанува освен да чекаме да видиме како ќе се одвиваат работите до 31ви јануари.