Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Озбилно го споредуваш овој Милан сеа со оној на Алегри? Алегри имаше шампионски тим кој освои скудето сезоната претходно со Ибрахимович,Тиаго Силва,Сидорф,Гатузо,Боатенг и ред други играчи.
Така да без разлика што мислиш за Конте,тој човек освои скудето без пораз во првата сезона со Јуве со неиугран тим,со еден куп нови играчи со напад Вучинич,Матри и играчи ко Естигарибиа,Пациенца, Симоне Пепе,Џакерини,Де Чеље.А таа одбрана со Киелини,Бонучи и Барза ја имаше Јуве и сезона пред Конте со Дел Нери на клупа,па освои седмо место.Така да и те како бил битен тренерот,не само играчите.

Конте беше погоден за тој период во Јуве,страшен мотиватор кој го крена тимов и донесе победнички менталитет и тој успех не е океј да се омаловажува.Нит Алегри ќе успееше во тоа на негово место,нит Конте ќе успееше ако останеше понатака да го крене клубот на тоа ниво на кое го остави Алегри.Така да не ја гледам потребата да се споредуваат и да се плукаат двајцата.
Да, го споредувам.

Не беше Ибра Сидорф и и Тиаго Силва, туку Мунтари, Ночерино, Монтоливо и појма немам кој друг, не ги ни памтам,Констант шо за малце ќе ја испаднеше Барселона, се' мртоец до мртоец. Единствен шо вредеше во тој тим беше Елшарави и никој друг

Да, го споредувам.

Не беше Ибра Сидорф и и Тиаго Силва, туку Мунтари, Ночерино, Монтоливо и појма немам кој друг, не ги ни памтам,Констант шо за малце ќе ја испаднеше Барселона, се' мртоец до мртоец. Единствен шо вредеше во тој тим беше Елшарави и никој друг

Си ги помешал коцките, таа сезона кога освоија Скудето во 2011/2012 по подолго време, Милан во екипата ги имаше Ибра, Сидорф, Неста, Силва, Гатузо, Инзаги, Шарави, и Пато ако не се лажам итн
Е наредната сезона 2012/2013 Милан беа боси дека се ослободија/продадоа 12 играчи, и на крај едвај во последно коло успеаа да обезбедат трето место кое ги носеше во ЛШ.

Милан 2011 имаа многу јак тим, иако пола од нив беа дедовци, сепак беа бог и батина во лигата, Јуве успеа со Пациенца и Матри да земе Скудето

Си ги помешал коцките, таа сезона кога освоија Скудето во 2011/2012 по подолго време, Милан во екипата ги имаше Ибра, Сидорф, Неста, Силва, Гатузо, Инзаги, Шарави, и Пато ако не се лажам итн
Е наредната сезона 2012/2013 Милан беа боси дека се ослободија/продадоа 12 играчи, и на крај едвај во последно коло успеаа да обезбедат трето место кое ги носеше во ЛШ.

Милан 2011 имаа многу јак тим, иако пола од нив беа дедовци, сепак беа бог и батина во лигата, Јуве успеа со Пациенца и Матри да земе Скудето
Исто малце и ти ги имаш помешано коцките, Милан последно скудето освои 2010/2011, наредната сезона им останаа истите играчи од Ибра, Неста, Робињо, Пато , Слива итн. Конте дојде во Јуве и освоја скудето другата сезона 2011/2012 и тоа предпоследно коло Ние игравме во Трст против Каљари, а во исто време се играше Милан:Интер, таму Милан загуби од Интер и ние станавме прваци, патем Ибра промаши Пенал колку добро што ме држи сеќавање. :)

Исто малце и ти ги имаш помешано коцките, Милан последно скудето освои 2010/2011, наредната сезона им останаа истите играчи од Ибра, Неста, Робињо, Пато , Слива итн. Конте дојде во Јуве и освоја скудето другата сезона 2011/2012 и тоа предпоследно коло Ние игравме во Трст против Каљари, а во исто време се играше Милан:Интер, таму Милан загуби од Интер и ние станавме прваци, патем Ибра промаши Пенал колку добро што ме држи сеќавање. :)
вака - така, интер 2 титули ни има донесено, тогаш против милан и против наполи

Да, го споредувам.

Си се помешал нешто ти.Алегри сезоната 2011-2012 кога го загуби скудетото од Конте го имаше скоро истиот тим од претходната сезона кој го освои скудетото, минус Пирло и Роналдињо.Еве ти линк скролај подоле го имаш составот,да не спамаме на темава за Милан

Ne utna penal Ibra nego go dade penalot, a ako ne se lazam Milan taa utakmica ja zagubi posle vodstvo od 2 1 na poluvreme.

Ne utna penal Ibra nego go dade penalot, a ako ne se lazam Milan taa utakmica ja zagubi posle vodstvo od 2 1 na poluvreme.
Можно е не викам не, знам смао дека Милан имаше пенал и тоа непостоечки беше , пошто нешто Цезар Изреагираа а ибра го провуцираше така нешто беше :)

Juve's revenues, net of capital gains, jumped to €494.4 million from €410.7 in the previous year, but the costs also shot up: + 27% for salaries, + 38% for amortization, with the two now amounting to €477.2 million. Net financial debt rose to €463.5 million.....[GdS/VS]

Alberto Francese (Banca Imi): "From the industrial point of view, the acquisition of Ronaldo, which also had a high cost, has paid off by providing a decisive stimulus...the net result is better thanks to the higher turnover, including the capital gains...." [VS/GdS]

Francese goes on to say that the Juventus debt is sustainable, in part, because Juve have a physical asset like the stadium. There will be a €300m injection, which will materialize in the first few months of 2020 which Exor have already committed to....

Francese: "The capital increase, in addition to reinforcing the net worth which has been reduced to 31.2 million, will allow a financial flexibility to make new investments. It's a demonstration that Juve want to continue the road taken to become a true entertainment company...."

With the recapitalization, Juventus will provide itself with liquidity to immediately reduce the net financial position. At that point it would have the flexibility to make further investments, both in transfers & on the expansion of the brand, without creating financial tensions

Francese: "The recapitalization will be directed towards growth, rather than covering the debts. The strategy of Juventus is clear: investing again in other top players able to further increase turnover, so as to increase Ebitda and thus maintain debt sustainability."
Автоматски споено мислење:

Guardiola allegedly told Nedved that he would be open to the offer within a couple of years, as the idea of coaching in Italy, and Juventus in particular, seems to be to his liking...Juve remain in the background & what was a summer suggestion, could turn into reality [Goal/VS]
Автоматски споено мислење:

Ramsey and Bernardeschi compete for a starting spot behind Higuain and Dybala. Emre Can hopes to feature. Possible rest session for one of Danilo or Alex Sandro, in that case possibly Cuadrado at fullback. [@GiovaAlbanese]

Последно уредено:
Роналдо не е во составот поради повреда или го одмараат?

Сакам да видам како играме без него, белки послободни ќе бидат играчите. Нема простор за кикс вечер, ептен ќе си наметнеме притисок.

Роналдо не е во составот поради повреда или го одмараат?

Сакам да видам како играме без него, белки послободни ќе бидат играчите. Нема простор за кикс вечер, ептен ќе си наметнеме притисок.
Превентивно не игра поради мускулни болки

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom