Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас морам да се изјаснам дека сум ЗА вршење медиумски притисок на институции, судии, тимови и така натака, некои богато се омрсија со титули во Европа поради вештачки надуена илузија на супербрендови кои носат поени.Забораваме дека мечевите од елиминациона фаза во ЛШ не траат 90 минути, туку 180. Е во тие први 90 минути, покрај сите проблеми што ги имавме со составот од објективна природа(казнети играчи и повреди) Алегри реши да ги остави Матуиди, Лихштајнер и Маркизио на клупата и да оди со Де Шиљо, Бентанкур и Асамоа против Реал факинг Мадрид со Роналдо и компанија.
Ај еве јас се прогласувам за необјективен, ама вие овде на темата што велите дека Алегри дал се од себе за двомечов, може ли да ми кажете дали ако не друго, да не филозофираме со претпоставки и филозофии, дали барем мечот денеска не докажа дека во првиот дуел тренеров наш не ја утна работата 100%?
Еве денеска оти не играше Бентанкур, оти не играше дупли бек, оти Де Шиљо беше изваден после мочани 16 минути во кои згреши 01391293 центаршутеви и се тресеше во одбраната? Дали ја видовте асистенцијата на Лихштајнер, кога посерково омилено бившо играче на Милан има направено таков центаршут откако е кај нас? За кој курац Алегри го форсира него, какво му е тоа карање со Маркизио?
Еве одговорете ми на прашањата најискрено, јас немам доволно објективност во мене да си дадам чист одговор. Можеби некаде грешам, можеби Алегри има основа за сето тоа, ама мојата заслепеност не ми дава да го видам тоа. Не сум ироничен, жими се, најискрени прашања што сум ги поставил за фудбалот.
----------------------
Од утре натаму ќе има многу време за елаборација на се она од денеска, јас само една работа сакам да потенцирам. Класа, голем клуб не обвинува судија за сопствен неуспех/негативен резултат. Класа клуб не плаче по медиуми, не се прави жртва и не цмиздри со години за една иста работа. Јас ја разбирам испровоцираноста за време на мечот, дури и во некои изјави, ама на крајот мора да си признаеме дека единствени виновници за елиминацијата сме самите. Управата (кои и да се луѓето), тренерот (кој и да е) и играчите мора да им биде јасно дека Јувентус е над оние дневно-политички плачења.
Една од причините поради која го сакам овој клуб е токму онаа одмереност, онаа високо крената глава па макар и во пораз или оштета или не знам што.
Да не ги глумиме нашите бедни и мизрени конкуренти од лигата. Напред може само со самокритика и работа. Се друго е млатење празна слама.
Мислам дека Јуве имаше добиено 4 двомеча до сега а ова е прв на Реал.[DOUBLEPOST=1523493452][/DOUBLEPOST]Спортски поздрав, единствена екипа после милион години освен Барса да не растури и резултатски и со игра на Бернабе.
Ако не се лажам ова е прв пат да ве елиминираме во двомеч, исправете ме ако грешам.
Треба дибекот Ањели да крене малце глас кај тоа куртоните у УЕФА. Па преку кур ако Реал е бренд и вложува, демек овие за симит погача играат?Јас морам да се изјаснам дека сум ЗА вршење медиумски притисок на институции, судии, тимови и така натака, некои богато се омрсија со титули во Европа поради вештачки надуена илузија на супербрендови кои носат поени.
Фудбалот е бизнис, големците секогаш се заштитени, а Јувентус фрлил многу пари во бизнисот и не е Белимбегово па да биде шутиран на ваков начин.
Онаков пенал во 93 минута е срамота.
Имаше интересно интервју после мечот.Мислам дека Јуве имаше добиено 4 двомеча до сега а ова е прв на Реал.[DOUBLEPOST=1523493452][/DOUBLEPOST]
Треба дибекот Ањели да крене малце глас кај тоа куртоните у УЕФА. Па преку кур ако Реал е бренд и вложува, демек овие за симит погача играат?
Пушти линк и онака не можам да спијам.Имаше интересно интервју после мечот.
Juventus president Andrea Agnelli says Michael Oliver is 'against Italian clubs'Пушти линк и онака не можам да спијам.
Бентанкур немаше право да игра поради жолтите.Забораваме дека мечевите од елиминациона фаза во ЛШ не траат 90 минути, туку 180. Е во тие први 90 минути, покрај сите проблеми што ги имавме со составот од објективна природа(казнети играчи и повреди) Алегри реши да ги остави Матуиди, Лихштајнер и Маркизио на клупата и да оди со Де Шиљо, Бентанкур и Асамоа против Реал факинг Мадрид со Роналдо и компанија.
Ај еве јас се прогласувам за необјективен, ама вие овде на темата што велите дека Алегри дал се од себе за двомечов, може ли да ми кажете дали ако не друго, да не филозофираме со претпоставки и филозофии, дали барем мечот денеска не докажа дека во првиот дуел тренеров наш не ја утна работата 100%?
Еве денеска оти не играше Бентанкур, оти не играше дупли бек, оти Де Шиљо беше изваден после мочани 16 минути во кои згреши 01391293 центаршутеви и се тресеше во одбраната? Дали ја видовте асистенцијата на Лихштајнер, кога посерково омилено бившо играче на Милан има направено таков центаршут откако е кај нас? За кој курац Алегри го форсира него, какво му е тоа карање со Маркизио?
Еве одговорете ми на прашањата најискрено, јас немам доволно објективност во мене да си дадам чист одговор. Можеби некаде грешам, можеби Алегри има основа за сето тоа, ама мојата заслепеност не ми дава да го видам тоа. Не сум ироничен, жими се, најискрени прашања што сум ги поставил за фудбалот.
----------------------
Од утре натаму ќе има многу време за елаборација на се она од денеска, јас само една работа сакам да потенцирам. Класа, голем клуб не обвинува судија за сопствен неуспех/негативен резултат. Класа клуб не плаче по медиуми, не се прави жртва и не цмиздри со години за една иста работа. Јас ја разбирам испровоцираноста за време на мечот, дури и во некои изјави, ама на крајот мора да си признаеме дека единствени виновници за елиминацијата сме самите. Управата (кои и да се луѓето), тренерот (кој и да е) и играчите мора да им биде јасно дека Јувентус е над оние дневно-политички плачења.
Една од причините поради која го сакам овој клуб е токму онаа одмереност, онаа високо крената глава па макар и во пораз или оштета или не знам што.
Да не ги глумиме нашите бедни и мизрени конкуренти од лигата. Напред може само со самокритика и работа. Се друго е млатење празна слама.
Да ама само во серија АИ на Јуве... да не се вреѓаме![]()
За првата утакмица прашувам за првата.Бентанкур немаше право да игра поради жолтите.
Лихтштајнер посекако требаше да влези во некој момент од утакмицата и да ја забрза како против Тотенхем, ама виде Алегри дека Роналдо жив ќе го изеди Де Шиљо па реши со време да го извади.
Еве ти објаснување
Бентанкур играше првата пошто Пјанич имаше картони.За првата утакмица прашувам за првата.
И сигурно веруваш дека Бентанкур ќе играше ако немаше жолти![]()
Слободно нека ги пропушти сите натпревари до крајот на кариерата во Јувентус.Де Шиљо излегол поради повреда на стапалото, повторно иста повреда и изгледа пропушта нареден натпревар.