Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Докажан тренер? Кој докажан тренер му треба на Јувентус? Мурињо, Анчелоти на 80 години? Капело ако не да го вратиме.

Во Јувентус 90% од оние кои станале јаки тренери биле просечни пред да дојдат или непознати. Што сме ние Сити и ПСЖ па да бркаме само докажани?

Едно е играчи, друго тренер. Јувентус е одлична средина, без преголем притисок така да немаме никаква задолжителна потреба од имиња на клупата. Управата горе ако процени дека некој има капацитет да го води овој клуб слободно нека го ангажира, па макар го донеле и од Порденоне.

Докажан тренер? Кој докажан тренер му треба на Јувентус? Мурињо, Анчелоти на 80 години? Капело ако не да го вратиме.

Во Јувентус 90% од оние кои станале јаки тренери биле просечни пред да дојдат или непознати. Што сме ние Сити и ПСЖ па да бркаме само докажани?

Едно е играчи, друго тренер. Јувентус е одлична средина, без преголем притисок така да немаме никаква задолжителна потреба од имиња на клупата. Управата горе ако процени дека некој има капацитет да го води овој клуб слободно нека го ангажира, па макар го донеле и од Порденоне.
Не сме ни Сити ни ПСЖ, со ова твое размсилување нема ни Манчестер, ни Ливерпул ни Челзи нема да бидиме, само ќе си тапкаме во место. Барса Реал и Баерн и онака се светлосни години, па ај нека се пробуват тренери од ваму од таму, шо врзале 5, 6 победи.
Можеше Ливерпул да го земи Клоп, ние не ни можиме пример да помислиме на Покетино или па Симеоне.

Игуаин​
Коста
Маркизио--Пјанич--Матуиди​
Манџукич------------------------------------Квадрадо
Бенатиа---Кјелини---Ругани
Шчезни
Вака изгледа визата за полуфинале

А шо ти е поентата со Ди Франческо? Ја здрвил Барселона и сега одненадеж е топ 3 тренер во европа?

Кај пишав дека е топ 3 тренери во европа? Патем Ди Франческо со 0 искуство ги здрви Конте и Симеоне, не ги помоча само Барса. Точка толку за него.

Карера освоил титула во Русија и имал искуство во Јуве. Уаааааааааааааау, во Русија освоил титула. Ако не па Раниери нека го земат, има титула во Англија после 1000 години со Лестер и плус бил тренер во Јувентус.

Споредбава вришти... Раниери е тренер од времето на Месопотамија, Карера до вчера беше помошник тренер, а одма во Русија се покажа со резултатите, патем и во Европа покажа солидни достигнувања со Локомотив прошлата сезона.

Инзаги има потенцијал да биди добар тренер, ама то е то шо му треба на Јувентус? или докажан тренер? После 7 години напредок ти бараш некој шо можи ќе го биди во голем тим или некој шо водел големи тимој? Инзаги е измислен за Лацио шо секоја година прај ребилд на тимот од нула.

А Алегри што искуство имаше пред да го превземе Јувентус? Едно мртво скудето со последниот јак Милан, едно загубено скудето од анонимците на Конте, и 100 парчиња во својата мрежа од Берарди и Сасуоло. Инзаги е топ тренер, се гледа и во Италија и во Европа што чудо прави со Лацио, 100% вади од играчите.... па јеботе доволно беше да видиш еден Алегри (wowowow) колку го издоминира, а не пак другите екипи.

Соуса бил добар тренер ама му се десило бродолом. Шта речи. Нека си биди добар тренер на други места и таму нека му се дешават бродоломи.

Него управата го ЕБЕШЕ, Дела Вале што не му носеше играчи, башка тоа што со денешната Фиорентина не можеш да имаш некој позначаен успех.

За Спалети не знам дали ти точно пишеше, ама на големо тука се збораше за тој да дојди во периодо пред јануар, ко губеше јувентус од сите

За Спалети ништо не сум пишал

Макс велиш бил нула мотиватор. Ова инсајдерска информација ти е, или ти си внатре во соблекувална на полувреме?

Ова е веќе муабет за 5 годишни деца... финта стара колку времето.

Хејнкес е мотиватор можи, или Зидан шо вероватно ќе им донеси трета титула по ред во ЛШ - по твој стандарди за мотиватори (тие шо се дерат покрај аут линија)
Или па можи е Хејнкес, од кај да знам, ама со сигурност знам дека е одличен стратег и знам колку е то битно за Баерн и кој е Баерн со него.

Хејнкес ги подигна умрените играчи на Баерн едно 100 нивоа погоре, нема играње со стариот. Што со работа, што со дисциплина, што со тактика, што со мотивација... ај погоди во овие 4 точки што фали кај Алегри.
Зидан игра со играчи кои играат заедно со години наназад, башка се знае што авторитет е Зидан во Реал, освен Роналдо примадоната никој не смее да му зуцне на алжирецот.

Не сме ни Сити ни ПСЖ, со ова твое размсилување нема ни Манчестер, ни Ливерпул ни Челзи нема да бидиме, само ќе си тапкаме во место. Барса Реал и Баерн и онака се светлосни години, па ај нека се пробуват тренери од ваму од таму, шо врзале 5, 6 победи.
Можеше Ливерпул да го земи Клоп, ние не ни можиме пример да помислиме на Покетино или па Симеоне.
Барселона немала ниедно име за тренер последната декада, дури и тоа што го имаа сами си го создадоа. Гвардиола кој беше пред да освои 12933 титули таму, докажан тренер? Или Енрике што имаше пропадната сезона со Рома, а и овој Валверде го прибраа од некаде. Гледаш не успеваат сите, ама Барса ти е прелош пример.

Исто и Реал. Зидан се што имаше водено во животот беше Реал... ама Реал Б тимот.

Докажани имиња или квалитетни играчи треба да бараме. Не сите, ама повеќе од она што го имаме. Тренерското столче е сосема друга филозофија.

Има доста примери каде тренерот се покажал дека е апсолутно небитен или екстра битен. Незнам кај ќе оди дискусијава ако ја продолжиме.

Имало тимови со прејаки играчи и без компас ама ене го пример реал со "анонимус" тепаат во лш. исто Челзи со ди матео ...
Имало екипи со просеци ама со јаки мотиватори шо ваделе максимум од тимот.
Нема да одам подалеку ене го Анчелоти. Сам се побива како тренер, една сезона е семоќен друга сезона е апсолутен почетник.
Раниери е друга приказна, сите го сметаат за мастермајнд до пред да се сплетка самиот себе.

Она шо е битно е долгорочната политика на клубот. Да одржава соодветен ростер и да има здрав лидер на клупата кој нема туку така да ги испушти конците од раце.
Не се потребни херои кои можат да прават чуда преку ноќ, бидејќи чудата кратко траат. Се шо треба е здрава политика и трпеливост.

Е сега во однос на Алегри се сложвам дека можеби сме во некој застој ама не заборавајте оти менваме многу играчи скоро секоја година и подмладивме добар дел од кадарот, а тој сепак ги освојува сите домашни титули и стига далеку во ЛШ.
За ЛШ имам кажано неколку пати и ќе повторам, не верувам дека е нешто шо можи да го освои најспособниот. Едноставно таков е форматот со што "послабиот" можи да искористи момент на немоќ на останатите и да направи некое чудо.
Потребни се многу фактори за да се освои а она што ни недостига во фанклубов е трпеливост.

Што да кажаме за денеска. Не верувам во бајки, ама верувам дека играчите се способни да трчаат 90 минути на теренот.

Сакам достојно да изиграат за тимот, сакам да видам дека не се откажани. Не ме интересираат шансите, знам дека се минимални ама тоа не значи дека не треба да се настапи на мечот.

Рома треба да ни служи за пример колку и иронично да звучи тоа.

Треба до крај борба и сигурен сум дека не се откажани но уште неможам да поверувам што ни се случи во Торино против Реал. Не смееше да изгубиме со тој резултат. И 0-2 друго ќе беше но сепак нема предавање иако шансите ни се 1% за пролаз понатаму сепак постојат. Алегри се ти ебам не ли можеше истиот состав горе долу да го извади Сандро на својата позиција и Матуиди на местото на Бентакур?
Fino Alla Fine!

Sto kur mu e na iguain utna sansa nemoze da pas standar mi brka golman out odma

Vidal e pogolem fan na Juve od slednive nekolku sho kje postirat pod mene so cel da mu go natoporat na Valentina, a istite tie se otkazhaa od 0-3 u Torino. E slepci, mizerija od navivachi ste, trk do kladilnica sea ubishki dobreshanski.

Za natprevaro, zadovolen, Sistemot te ebe koga e najbitno i toa e toa. :)
Chuvashe izmeni za vo prodolzhenie ali se sluchi toa shto se sluchi. Milo mi e sho pokraj natprevarov 85 minuti slushav nashe oro od tribini. Ushte eden natprevar na koe mi se potvrduva tezata deka Shpanija e drzhava sozdadena za vreme na siesta.

WOWOWOWOWWOWOWOWOWOWOW Алегри страшното тренериште, најголемата пичка која седнала на кормилото на Јувентус.

Барселона
Тотенхем
Еве сега и Реал, таман ќе ги стигне резултатски и ќе се брани. Коста горе нема душа, а Квадрадо му седи на клупа несака измена да направи пичката негова мајкина.

Алегри не е тактичар....Алегри е пичка у душа, ете тоа е, ништо повеќе, ништо помалку само една обична мала мизерна пичка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom