Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Човек ти го спомна Конте како прво не знам што го мешаш. Нека си тера работа ич не ме боли таквото.

Јас зборувам за Јувентус само, не дека сите треба да ги пикнеме во шише, ама сношти нас не пикнаа како Беневенто ебати. Лесно е така оти 1-0 заврши да се раководиш од резултатот, ама ептен лесно можеше да го јадеме и тогаш ќе те слушав на -4 од Наполи и тоа со добиен меѓусебе дуел.

Човек ти го спомна Конте како прво не знам што го мешаш. Нека си тера работа ич не ме боли таквото.

Јас зборувам за Јувентус само, не дека сите треба да ги пикнеме во шише, ама сношти нас не пикнаа како Беневенто ебати. Лесно е така оти 1-0 заврши да се раководиш од резултатот, ама ептен лесно можеше да го јадеме и тогаш ќе те слушав на -4 од Наполи и тоа со добиен меѓусебе дуел.

Вчера по наши грешки им дозволивме да се осоколат и да притиснат на крај.Алегри не е крив ништо што последните 10-15 минути Киелини и Бенатиа изиграа како аматери и ради нив Рома се осоколи и притисна. Пред тоа Рома имаше само една сериозна акција,шансата на Ел Шарави и тоа беше се.

70 минути Јуве доминираше и мораше да дадеме уште еден гол на толку шанси и нормално ако не искористиш толку шанси и на резултат 1-0 се мозе да се случи па така и грешките на Киелини и Бенатиа кои ретко прават такви грешки,ипак и среќа некад се треба.

Битно тешкиот период помина,овој месец имавме три дерби утакмици со скор од две добиени против Наполи на гости и Рома и нерешено со Интер каде доминиравме цела утакмица,што е најбитно не примивме гол:)

Сеа до паузата имаме две полабави утакмици со Верона и Каљари на гости плус со Торино во купот измеѓу.

Нормално беше Рома да не притиснат кога на крај фрлија се на една карта во нападот со Шик, Пелегрини и тоа турчето... Едино што може да им се замери е што премногу испаничија, а реално имаат одиграно 1000 натпревари каде што не ставале во шише, ама сме ја контролирале играта назад.

Алегри нема што да се обвинува, човекот да можеше сите на шамари ќе ги дигнеше, до толку беше бесен.

Ај памет за другпат, важно 3те бода останаа дома, и ова е 8ми натпревар како немаат примено гол :)

Што мислите дека ќе се случи со Дибала? Кое сценарио ви е најверојатно. Ќе не напушти ? Ќе си легне на брашното и се ќе се среди ? Од друга страна дали мислите дека е прекупотребен на екипата ?

Што мислите дека ќе се случи со Дибала? Кое сценарио ви е најверојатно. Ќе не напушти ? Ќе си легне на брашното и се ќе се среди ? Од друга страна дали мислите дека е прекупотребен на екипата ?
Дибала? Мислам дека истото сценарио ке биде како со Погба, и сам се има изјаснето дека сака да заигра за друг клуб , а тоа е Барселона. А тоа дали и е потребен на екипата , нормално дека е ... станува збор за неворојатен телент , фудбалер со многу чувство за гол ... Дибала е ѕвер , неверојатен е и го обожавам , штета ако замине, можеби не во блиска иднина но ке замине кад тад, имам големо претчувство :)

Jас мислам дека треба Алегри и тие над него да си легнат на брашното а не Дибала. Значи во последниве години сите ѕвезди во тимот ги пуштаат да си одат. На Тевез му прават услуга за да ја заврши кариерата во Бока за овој една година подоцна да ги издупи и да иде у Кина. За Погба се попалија по парите од Манчестер (кутрите, немаат пари леб да јадат па стигна Манчестер да дава милостина). Сега најново, Алегри ми глуми авторитет со Дибала и врвка е работава, големи се шансите да го избрка. Па пичко една, глуми авторитет со Асамоа или Стураро и нив избркај ги, кај на куров си се фатил со Дибала? Почнав да се прашувам дали еден добар играч како горенаведениве ќе успее да остане во Јуве на пр. 10тина години и да остави свој печат, односно Јуве да се идентификува со некој играч, а не да менуваме играчи ко да сме нечија филијала.

Jас мислам дека треба Алегри и тие над него да си легнат на брашното а не Дибала. Значи во последниве години сите ѕвезди во тимот ги пуштаат да си одат. На Тевез му прават услуга за да ја заврши кариерата во Бока за овој една година подоцна да ги издупи и да иде у Кина. За Погба се попалија по парите од Манчестер (кутрите, немаат пари леб да јадат па стигна Манчестер да дава милостина). Сега најново, Алегри ми глуми авторитет со Дибала и врвка е работава, големи се шансите да го избрка. Па пичко една, глуми авторитет со Асамоа или Стураро и нив избркај ги, кај на куров си се фатил со Дибала? Почнав да се прашувам дали еден добар играч како горенаведениве ќе успее да остане во Јуве на пр. 10тина години и да остави свој печат, односно Јуве да се идентификува со некој играч, а не да менуваме играчи ко да сме нечија филијала.

Во право си дека треба и тие над него , а и самиот Алегри да си легнат на брашно. Но никого со сила неможеш да го задржиш во еден клуб... Јуве никогаш на сила не задржал нити еден фудблер, Погба немаше конфликти со Алегри .. за Погба парите беа пресудни .. ако замине Дибала тоа ке биде исклучиво поради Алегри, да се потсетиме дека тој истиот Алегри ни го избрка Бонучи од тимот , и ова со Дибала така ми мириса

Јас повеќе сум да не се мења управата, а играчите нека си се мењаат ме боли таквото ... Ќе дојде нов Дибала, како што мислевме дека Пирло, Погба, Тевез, Видал не можат да бидат заменети.. Абре управата ни е на место, никакво мењање, сакате управа како Блан и Секо ?? Да не ебаваат 100 мајки ?? И 100 Дибала би продал само управава да остане.. Нека си тераат по своето, НИЕДЕН ИГРАЧ да не го стават на пиедестал (да не бидеме ПСЖ ко со Нејмар)[DOUBLEPOST=1514152336][/DOUBLEPOST]Чист доказ ви е Бонучи бе луѓе.... Ене го, сакаше у друг клуб? Иди сега нека те серат кокошките... Управата никако да се вразумува, прекрасна политика водат.. Дибала мочко до вчера у пелени бил, ќе ми се издигнува над клубот, или пак Бонучи пичето, Видал коцкарон и деликвент или Погба препотентното копиле..

Последно уредено:
Јас повеќе сум да не се мења управата, а играчите нека си се мењаат ме боли таквото ... Ќе дојде нов Дибала, како што мислевме дека Пирло, Погба, Тевез, Видал не можат да бидат заменети.. Абре управата ни е на место, никакво мењање, сакате управа како Блан и Секо ?? Да не ебаваат 100 мајки ?? И 100 Дибала би продал само управава да остане.. Нека си тераат по своето, НИЕДЕН ИГРАЧ да не го стават на пиедестал (да не бидеме ПСЖ ко со Нејмар)[DOUBLEPOST=1514152336][/DOUBLEPOST]Чист доказ ви е Бонучи бе луѓе.... Ене го, сакаше у друг клуб? Иди сега нека те серат кокошките... Управата никако да се вразумува, прекрасна политика водат.. Дибала мочко до вчера у пелени бил, ќе ми се издигнува над клубот, или пак Бонучи пичето, Видал коцкарон и деликвент или Погба препотентното копиле..
Абе не управата, ако се продолжи со вакво закачување со битни играчи, Алегри да се тргне. Нека пуши кур, што не се закачи со небитни ко Асамоа и Стураро? Нормално дека ќе ти ќути тој што не знае да игра и е благодарен што воопшто е во клуб ко Јуве. Епа Алегри пичката треба да им се искурчи зошто се фудбалски дрва и да ги исфрли од состав а не да го исфрла Дибала зошто овој еднаш, двапати му пререкол за нешто. Па овој година дена ништо да не покаже на тренинг пак ќе е подобар играч од споменативе двајца.

Ќе си легне Дибалчето на брашното, не му се секирајте ;)

Големата од ништо ја напрајвте со Дибала, кога и играч, управа и тренер сите викаат дека нема никаков проблем освен приватни проблеми т.е. љубовниот живот на Дибала. Патем побарал и центарфор да игра сега скоро, но Алегри го известил дека треба време да се среди прво тој, да се посвети на тренинг поќе а не да се заебава (Недвед, Буфон, Алегри и МАрота истото го изјавија).

Еден Дел Пиеро седеше на клупа не глумеше џек па за Дибала (кога би било вистина)....оф мори мајко ќе плачите по Алегри ама ај

Juventus in for Strootman?
Juventus are reportedly interested in Roma midfielder Kevin Strootman, who has a €45m release clause.

т.е. љубовниот живот на Дибала.

Одсега вината не ја барајте во Дибала, брат му па ниту во Алегри... туку во цурава десно такозвани Антонела Каваљери.

turin-italy-21st-may-2017-paulo-dybala-juventus-footballsoccer-paulo-J6TRCA.jpg

Пушти го детето на мира, бел ден не виде од тебе ќушко една :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom