Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Секој натпревар не може да се победи, почеток на сезона е, Јуве е полн со репрезентативци, сеуште не е темпирана формата, така да не е којзнае колкава трагедија што ремизираа со Севиља.

Алегри - Не знам од која причина го остави Пјанич на клупа (дали од тоа што викендов е дерби натпреварот против Интер), но дефинитивно недостигаше. Позитивно е тоа што во второто полувреме, Алегри увиде каде беше слабоста на Јуве (Асамоа и Евра), така да ќе си има предвид за следните натпревари.

Буфон - Немаше многу интервенции, можеби 1-2, секогаш на ниво.
Барзаљи - Најдобриот дефанзивец на натпреварот дефинитивно. Секогаш точен, и имаше некои моменти од натпреварот каде одеше и напред.
Бонучи - Имаше неколку класични негови ситни грешки, но воглавно одигра добро.
Киелини - Немаше многу солиден натпревар, но не може да не се сака овој играч кога ќе се види дека дава максимум и не се предава. Со Рами дуелите му беа повеќе џудо отколку фудбал.
Евра - Еден од послабите натпревари за него. Старт на сезона е, доволно е искусен, сигурно ќе се поправи.
Дани Алвес - Слаб старт на натпреварот, после 30 минута се поправи и имаше доста пробиви и успешни нафрлања во противничкиот 16тик, така да не е лошо, со оглед дека сеуште се прилагодува на новиот тим, и новиот начин на игра кој што го негува Јувентус.
Асамоа - Доста слабо. Делуваше отсечено цело време, не ги следеше акциите,поточно ги кочеше, и се надевам дека што е можно побргу ќе ја пронајде формата која ја имаше пред да му се случат хроничните повреди.
Кедира - Одличен, само штета немаше со кого да си проигрува. Асамоа и Лемина воопшто не му помагаа особено во првото полувреме. После 60 минута спласна физички, што е и нормално кога треба да трча за тројца на средината.
Лемина - Првото полувреме беше послаб од Асамоа, но во второто после влегувањето на Пјанич и Сандро, се поправи малку и почна да игра фудбал. Впрочем како и целиот тим.
Дибала - До влегувањето на Пјанич имаше задача да ја организира играта, нешто што се одрази негативно во она што е најдобар, а тоа е нападот. Дибала треба да кружи околу 16-ик, да се уфрла, да асистира. Не му е нему местото да се враќа на центар да ја зема топката бидејќи нема кој.
Игуаин - Доста истрча, очигледна беше желбата да постигне гол, имаше и една пречка, но со оглед како играше средината не е ни чудно што не даде гол.
-----------

Пјанич - Со неговото влегување се смена и играта на Јуве, на позитивно. Се гледа дека се работи за одличен фудбалер со визија, и мислам дека Јуве во него добива одлично засилување. Дали натпреварот со Интер беше причината што влезе од клупа, но имам доверба во Алегри бидејќи досега покажа дека знае потполно како да ги вклопи новите играчи во тимот.
Алекс Сандро - Според мене играч на натпреварот. Брзина, експлозивност и изигра доста е опасно.
Пјаца - Доби 6-7 минути за игра, и имаше неколку продори. Се гледа дека има техника, ќе го дотера Алегри, во тоа сум убеден. Впрочем тој е и негова желба, така да сигурен сум.

Натпревар кој да имаше малку повеќе среќа можеше да заврши и 2-0, така да нема простор за паника. Групата не е тешка, и сметам дека ќе се средат работите.

Сега гледав некои статистики на Алегри како тренер во групната фаза во ЛШ. Видов дека во сите неколку сезони колку што е бил тренер на Милан и кај нас, во групите завршува како 2. :pos: Па, Мистер јебем ти черку, време е да го надминеш тој малер оваа сезона.

Јас прво полувреме не го гледав, сега на хајлајтс видов дека двете најдобри шанси на натпреварот ги имал Кедира, 7 и 14 минута двапати сам очи во очи со голманот :facepalm: ...

Каква пичка испадна Алегри на мечов! Сите три измени му беа позиција за позиција без никаква амбиција да засили напад. Ај да имаа 0-0 у 85та со Барса ќе го разберев да се задоволил со бод ама со факинг Севиља измената да ти биде Пјаца-Дибала никако не можам да разберам. И у гз да си ја набута формацијата 3-5-2 која очигледо во ЛШ не пали. Да ти се насерам во формацијата која за крила има класични бекови!:mad::mad::mad:

Јас прво полувреме не го гледав, сега на хајлајтс видов дека двете најдобри шанси на натпреварот ги имал Кедира, 7 и 14 минута двапати сам очи во очи со голманот :facepalm: ...
Едната лошо ја зафати топката, али другата го стигна играчот на Севиља и буквално не можеше ништо да направи.

Дали се плашеше од контри Алегри па затоа почна подефанзивно, дали се чуваше за со Интер, кој знае... Веројатно е микс од двете, али секако мораше повеќе да притисне и да ја почне групната фаза со победа.

Малку со изладена глава (иако не верувам во скоро време да го заборавам овој проклет меч) да ги разгледаме негативностите од овој натпревар , кои реално ги има повеќе отколку што изледа на прв поглед. Вака може да се каже, "абе голем к*р прво коло е, слаби противници се Динамо и Лион, нема да влијае многу на крајот" и слични глупости, ама тоа во никој случај не е така. 5та сезона е веќе ова по ред во ЛШ на Јуве и најжално е што јас не гледам апсолутно никаков напредок во споредба со таа прва сезона 12/13. Барем не таков напредок каков што очекував. Јуве требаше во овие години да прерасне во клуб кој овие дуели ќе ги шамари по 3-0 и чао. Срамота е што уште во ЛШ и тоа на домашен терен не започнуваме со убедлива победа или барем со одлична игра. Јас не знам за вас, ама искрено длабоко сум разочаран денес не само од тоа што не победивме, туку и подолгорочно од тоа што Јувентус уште не е тоа што се очекуваше да биде, а сега искрено си го поставувам прашањето и дали ќе биде. Песимистички звучи, ама едноставно така се осеќам во моментов. 100% бев уверен дека ќе почнеме фуриозно, ама страшен шамар добив. Одбивам да прифатам дека како тим не успеваме во ова натпреварување да почнеме со 4-0-0 во првите четири кола и последните две да си го дрвиме со втор состав и сигурно прво место. Во оваа група требаше и мораше ова да се случи, всушност не ни требаше сега да си ја кршиме овде главата, туку едноставно рутински да ги освоиме трите бода и да го чекаме вториот меч.

Една работа мора да ни биде јасна. Во оваа група Јуве мора да заврши прв. Се освен прво место според мене ќе биде рамно на катастрофа. Во група сме со шампионот на Хрватска, шампионот на Лига Европа и тим од мочаното француско првенство, кој едно време беше за респект, ама сега е бледа сенка. Пак ќе кажам во вакво опкружување не ни требаше да си ги компликуваме работите уште од старт, ама очигледно е дека нешто не е во ред.

Многу работи има за осврнување при тактички план вечерва, ама ќе го споменам главното. Прво и основно ми се плаче кога го гледам Дибала закован на десната аут линија правејќи апсолутно ништо или пак 80 метри оддалечен од противничкиот гол обидувајќи се да ја изнесе топката и да организира акција која што очигледно нашата средина не е способна да ја спроведе. Токму тука има влијание и најголемата грешка која што според мене се деси вечерва и никако да најдам логичен одговор во главата. Што бараше Пјанич на клупата? Стартуваше против Сасуоло, така што изговори како тоа дека не е спремен не може да поминат. Доколку играјќи против Сасуоло некни Алегри свесно знаеше дека ќе нема сили да стартува денеска тогаш не знам што да кажам. Катастрофа, катастрофа. Втора работа е играњето на Евра пред Алекс Сандро. Повторно погрешен избор. Зошто играше Сандро против Сасуоло ако тоа значеше дека нема да игра денеска против Севиља? Сандро во нападот е илјада пати покорисен од Евра кој денеска на теренот апсолутно ништо не помогна во нападот. А кога на тоа ќе ја додадеме и лошата игра на колегата му од десната страна добиваме дека денеска Јуве беше осакатен страшно по бочните позиции. Дани Алвеш благо кажано во овие први настапи нема три чисти. Физички е слаб, во одбрана го туркаат како мало дете, во нападот е анемичен и ништо конкретен. Не ми се верува дека Лихштајнер не игра и не е во списокот за ЛШ поради ваков Алвеш.

Се на се ова според мене е чекор надолу за Јуве, онака воспитна добиена дека не е се така како што се прикажува. Секаква желба губам за дербито против Интер, знаејќи дека пак, по којзнае кој пат ја почнуваме сезоната во ЛШ на крива нога. А не требаше така и никој не очекуваше така да биде.

Max Allegri explained his surprising tactical choices in the 0-0 Champions League draw with Sevilla. “We were just missing a goal.”

The Bianconeri are considered among the favourites for the tournament, but started out with a disappointing home stalemate.

“This was a difficult match due to the Sevilla pressing, though we played a different game in the second half,” the Coach told Mediaset Premium.

“We were unable to get the victory, it is more difficult in Europe and we are disappointed. We need to improve our performance and passing, but there’s everything to suggest we can.”

Paulo Dybala is yet to score this season, while Miralem Pjanic and Alex Sandro were surprisingly benched.

“Dybala plays the same position as last year, he’s just a little tired. In the second half we took control of the game and were just missing a goal.

“Kwadwo Asamoah gave us something more when defending. I introduced Marko Pjaca at the end because his pace could be more dangerous than the physicality of Mario Mandzukic.

“We are absolutely not let down by this result. We know that we’ve got every chance of progressing.”

Lyon beat Dinamo Zagreb 3-0 in the other Group H game.

Max Allegri was irritable in a Press conference after the 0-0 draw with Sevilla and warned “Juventus were never the Champions League favourites.”

The Bianconeri have been tipped by many to be among the contenders following a summer of big spending, but opened the campaign with a disappointing home stalemate.

“The performance was good,” insisted the Coach. “In the first half we struggled to get the ball back, but their pressing game inevitably fell away after the break.

“The 0-0 is only disappointing because some people were expecting us to win 3-0. In Europe we need to stay calm, as here some are flying from euphoria to depression. Sevilla didn’t have a single shot on target.

“Juve haven’t won the Champions League for 20 years. We did well on the market, but so did many clubs: it doesn’t mean we will win every single game.

“It is crazy to say Juventus are the absolute favourites to win the Champions League. That was never the case.

“Juve had seven chances to score and normally that’d be enough to win, as Sevilla did not have a single shot on target. The team should not feel disappointed with the performance.

“It’s the first time I haven’t won the opening game of a Champions League group phase, so maybe it’ll bring us luck.”

Allegri was criticised for his tactical and personnel choices, opting to introduce Miralem Pjanic and Alex Sandro only after the hour mark.

“I have a squad of great players and at times I need to change them. It was a choice and then I modified it because I thought I needed more quality close to the box.”

Кажа Мондонико се како е, само да се надоврзам за Киелини кој слепец е, 2 чисти пенали направи од корнер. Цела среќа дека не му ги судат против послаби противници во серија А ама во ЛШ можи да не закопа во нокаут фазата.

Абе не можам да сфатам зашто кажувате го чувал Пјанич за Интер.. Кој кур е Интер бе, башка 4то коло? Треба со најјак состав да играш во ЛШ, заеби ја Сериа А, со младинците можеме да ја освоиме..

Леле па коа ќе пишат требало Манџукич место Игуаин :facepalm: Море пичка ви матер, за кој кур го баравте Игуаин тогаш? Ете ви ги тие ваши 90 милиони, тие лански 36 гола, никој ништо не спомна што цела утакмица ништо не изигра, жими една статива шо имаше. Средината 3252346346 топки одзема, Севиља не мрднаа од центар, овие од средината се жалат. Не бе, дај Јованке од медалите да им дадеме на хероиве.

Леле па коа ќе пишат требало Манџукич место Игуаин :facepalm: Море пичка ви матер, за кој кур го баравте Игуаин тогаш? Ете ви ги тие ваши 90 милиони, тие лански 36 гола, никој ништо не спомна што цела утакмица ништо не изигра, жими една статива шо имаше. Средината 3252346346 топки одзема, Севиља не мрднаа од центар, овие од средината се жалат. Не бе, дај Јованке од медалите да им дадеме на хероиве.
Абе не се даваат голови ако се одземаат топките.. Виде ти некоја креативност, пред да влези Пјанич? Не гледаше дека левата страна ни беше тотално одсечена? Дека првиот погоден центаршут Евра го имаше во 55 минута?Дека Асамоа не можеше да 2 секунди да ја задржи топката, се губеше целосно? Дека Дибала се враќаше земаше топки од зад центар, за да искреира нешто, да напрај некоја шанса? Или со сила се прајш нездрав?? Стварно е тешко чоек да те свати.. Или ние не разбираме во фудбал, или ти си над поросечно глуп.. На крај краева, барја Јованка да ти дај медал тебе! Ама не за херојство, за идиотизам!

Абе не се даваат голови ако се одземаат топките.. Виде ти некоја креативност, пред да влези Пјанич? Не гледаше дека левата страна ни беше тотално одсечена? Дека првиот погоден центаршут Евра го имаше во 55 минута?Дека Асамоа не можеше да 2 секунди да ја задржи топката, се губеше целосно? Дека Дибала се враќаше земаше топки од зад центар, за да искреира нешто, да напрај некоја шанса? Или со сила се прајш нездрав?? Стварно е тешко чоек да те свати.. Или ние не разбираме во фудбал, или ти си над поросечно глуп..
Каква креативност бе? Па секоја одземена топка значеше лесно стигање до противнички 16ник, ама за да дадеш гол не ти мења дали ќе игра Азамоа или Пјанич, туку напаѓач што знае да даде гол и во друго натпреварување освен Серија А. Ама тоа никој не го збори пошо ве болат шупаците од скапиот трансфер.

За мене лично вчера формацијата беше проблем. Имавме тркачи на средина, да не шутнаја на гол Али која цел кога не дадовме гол, 4312 ни донесе финале со Пјанич како АМ или пак Пјаца можи да се игра. Вчера во второ фалеше само гол и малце да не посакаше среќата и тоа е тоа др се беше добро.

И да, сакам да видам 442 со Пјаца и Куадрадо на крила. Лихт сега за сега за Алвес го измисли фудбалот, ако овај се стабилизира во второто како и цел тим. Се на се првото не кошташе утакмицата да даеше пример Кедира една од шансите собрз гол пепел ќе ги напраевме. Второто немавме среќа и тоа е.[DOUBLEPOST=1473940559][/DOUBLEPOST]352 е добра за бранење резултат или ете не давање да поминат средина, за кршење бункер ко овај на Севиља не е :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom