DeviAngel
Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora

7 години ејјј..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се слагам со оваа реченица, само во подвлеченото не верувам дека би станало реалност.Значи го тупам оти не сакам да завршиме како Интер 2010 или Челзи 2012. Само што Челзи има пари, ги увиде своите слабости и брзо се врати. Интер сите го гледаме како е. Овој Јувентус е добар, но ако не стане подобар многу брзо ќе стане лош. Се надевам сфаќаш што сакам да ти кажам. Погоре реков како сакам Јуве да се врати меѓу најдобрите, да не се повторувам.
![]()
7 години ејјј..
Пробуричкај, Италијаниве сигурно и за тоа имаат статистикаСе е во ред со тоа што го кажа, ама знаеш на што мислев добро. Уште да земат да мерат колку минути на ден тренирале играчите под Конте и Алегри и тоа да го стават во табела. Се на се живи глупости. Јас немам проблеми со умртвување на игра со противник кој тоа го поставува како услов за играње против него.
Точно, се сложувам.Инаку се лажеме за тоа дека Јувентус го има покажано својот потенцијал во Европа. Јуве долгорочно ќе го покаже својот потенцијал и ќе ги достигне старите патеки тогаш кога со влезот во полуфинале нема да биде сметан за аутсајдер и тогаш кога минувањето на групите во ЛШ ќе биде само формалност. Знаеш дека овие две работи пред Калчополи беа така, а сега не се. Три сезони по ред пласманот во понатамошната фаза го решаваме во последно коло, а сега кога сме во полуфинале реално сме окрактеризирани како аутсајдери. И аутсајдери имаат освојувано ЛШ, ама наредните години сите си се спуштија на првобитното ниво.
Не. Реал може и летово да си го врати Мората за 30 милиони, следното лето за 35.Реал првите 2 години неможи да си го врати Мората, не знам кај излезе таја информација дека можи секоја година. После наредните 2 години има откупна клауза од 35 милиони плус сите плати и бонуси да ни ги плати што значи ќе рипни негде до 40тина милиони цената како ништо..
Mnogu si greska, klauzulata e od 2016 deka Real mozi da go vrati morata. 2016 - 30 milioni , 2017 - 35 milioni.Пробуричкај, Италијаниве сигурно и за тоа имаат статистика
На крајот од мечот, се гледа резултатот. Мене искрено не ми е битно дали Јуве имал 150 шанси или една, битно ми е на крајот да имаат повеќе гола од противникот.
И за умртвување игра треба да се има подготвено стратегија, не е само повлечи ги сите 11 души во сопствен 16тик. Треба добро да се простудира противникот и да се постави формација, кој играч за кој противник ќе биде задолжен, па зависно дали противникот има високи играчи, изведувачи на слободен удар итн. И за тоа треба да се простудира. Искрено, овој Јуве на Алегри според знае далеку подобро да изигра од оној Јуве на Конте во поглед на умртвувањето на играта.
Точно, се сложувам.
Но тоа не може да се направи со магично стапче, тоа е процес кој не може да се предвиди до најмал детал. Тоа зависи од многу фактори, не само од вложување во играчи.
Не. Реал може и летово да си го врати Мората за 30 милиони, следното лето за 35.
Не не 2016-2017 има право да го врати и да плати сума + бонуси + сите настапи за Јуве вкупно (ЛШ+Копа+Серија А) + платата цела и бонусиЗошто јас цело време мислев дека оваа клаузула трае само 2 години потпишувањето на Мората за Јувентус ? Се си мислев дека Реал има право да си го врати назад ова лето или следното и после тоа истекува оваа клаузула. Како и да е и самиот Мората изјавува дека со Реал има завршено и ставено точка на таа страница.
Момци добар ждерб, од најголемите можни зла ни се падна најмалото. Ќе има крвопролевање...аууу
Се слагам со оваа реченица, само во подвлеченото не верувам дека би станало реалност.
Годинава можам да кажам дека Јуве резултатски во Европа се врати таму каде што бев навикнат да го гледам како порано. Марота колку и да се смееме со неговите трансфер понуди, си работи плански и домаќински, иако беше ограничен со буџетот. Да не ти тупам, еве на финансиски план се стабилизираме, одиме во позитива, што сигурно ќе се одрази и кај Марота со тоа што ќе има подлабок џеб за пазарење. Елкан ни тури каква таква инекција, која со евентуална продажба на Погба(иначе јас дефинитивно не сум за) и други добивки курци палци, можат да се искористат за надоградба на постоечкиов состав.
Е сега ако директоров наш не умее сето ова да го преточи во играчки кадар....
Значи мое мислење е дека со годинешниов успех се завршува едно поглавје од обновата на стариот Јувентус, а веќе од следната сезона ќе мора да пазариме квалитет на позиции каде што имаме слаби точки и сигурен сум дека нема да се тресиме дали ќе поминеме групи и да се молиме да ни се падне полесен противник.
Во секој случај ја ценам твојата загриженост и размислување, во моменти кога сите ние сме, да кажам во моментална еуфорија и не помислуваме на Шинтер![]()