Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Серија А имаше еден од најдобрите договори за тв права. Последниве неколку години можи да опаѓаме. Проблемите на Италијанските клубови беа другите стримови на пари. Стадиони / маркетинг.
Е сега ако и ова е во надолна фаза и како шо викаш Сток ако зема повеќе пари тоа ќе биди хорор.

Незнам кога кје се потпишва следниот договор за тв права во италија. Во последниот се испука и последниот куршум со сплитање на СЕрија А и Б. Во следниот ваљда ќе одат некои топ тимс пакети. Во секој случај многу работа за Андреа.[DOUBLEPOST=1423680687][/DOUBLEPOST]
Реално поголем беше ризикот со инвестицијата отколку ќарот. Пази даваме некои 20м за ризик дека нема да се покажи а ќариме 10 ако се покажи. Плус, ако се покажи гарантирано бега ако не се покажи со здравје да си го носиме. Поглуп договор немам видено (за нас).
Кога веќе имаше таков договор пред него. Марота требаше да се коцка со некој од децата во Сасуоло, па и Дибала а не овај.

Инаку кога веќе збораме за Дибала.
- Зампа го платил 12М мислам. Значи солен ќе биди.
- Зампа е зампа.
- Ама и Дибала му прај проблеми и си бара да можи да си оди по некоја понормална цена. ... Мириса на Јуве/Моџи.
Во премиер лигата стапува на сила го нарекуваат мега договор и баш топ тимс договор ќе се слеваат огромни суми и според проекциите Стоук ќе заработува повеќе од нас, мислам дека му е чекор за да се натпреваруваат со шпанската лига која моментално ги гази сите. Убо Ањели што бара реформи ама кој го слуша. Одбија Серија А малите клубови такво распоредување на ТВ права како што велиш упм да фатат.

AS-Top-European-Leagues-TV-Money-2013-14.jpg

Најверојатно следниот договор за Италија ќе биде нешто како шпанскиот, тие топ клубови ќе земаат голем дел а другите ептен малце.

Просветли ме Мондо, што не сум научил :(
Па гледам го критикуваш Дибала и неговата цена врз основа на статистика која според тебе е лоша. Дечкото игра страшно за негови години, брз е и експлозивен со одлична контрола на топка и одличен шут. Ги има сите предиспозиции да прерасне во врвен играч, само за тоа ќе треба да премине во клуб со поголеми амбиции.

Тевез суспендиран за натпреварот со Чезена.... еве прилика првото полувреме да го почнат Љоренте и Мората, додека второто Коман и Матри :)

Мислам дека со години сме немале поубав дрес ... дај боже да биде овој дизајнот, и у црно бела варијанта нема да е уопште лош.

ZK38htl.jpg

Мислам дека со години сме немале поубав дрес ... дај боже да биде овој дизајнот, и у црно бела варијанта нема да е уопште лош.

ZK38htl.jpg

Види ти Скај Италија што дресови објавија..... Розевото се враќа :oops::rolleyes::noze::cautious::LOL::love::X3::гик:

Првиот ме потсеќа на Челзи а вториот 50 нијанси на розево, ко момиче од 6 години да го има дизајнирано:place:

Розев ќе биди вториот или третиот, ама не таков ко шо е на сликата. Логото JEEP мора да е на црна позадина, и никако поинаку. Таков им бил договорот или нешто

Абе доста со розевото цел свет не дупеше , барбики не правеа :facepalm:
Мене ми се супер розевите, многу подобри него ли сегашниве зелени :facepalm: што ни се трета опрема, башка историски првите дресови ни се rosanero :P
А адидас сега за сега со идејиве не ме импресионира...најверојатно затоа што не го љубам :kafence:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom