Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Никој не го пофали Алегри, одличен беше денес. Прочитајре му го и интервјуто колку само добро дава интервјуа:cuc:.

JuventusNewsMK ‏@JuveNMKD 5m5 minutes ago
Алегри изјави дека Јувентус можи да си дозволи да го има #Pogba во своите редови. Исто така го пофали и Џовинко.

JuventusNewsMK ‏@JuveNMKD 3m3 minutes ago
#juve денес користеше нова - 3та формација оваа сезона. Алегри изјави дека по прикажаното денес ќе ја употребува почесто. - SKY

JuventusNewsMK ‏@JuveNMKD 2m2 minutes ago
Алегри изјави дека му се потребни два нови квалитетни фудбалери, а доколку не бидат доведени ќе ги развива и користи младинците.

JuventusNewsMK ‏@JuveNMKD now
Алегри : #Џовинко никогаш не бил и не е на продажба.[DOUBLEPOST=1421362465][/DOUBLEPOST]JuventusNewsMK ‏@JuveNMKD 39s39 seconds ago
#Allegri : ' #Pereyra има одличен потенцијал и место за подобрување.'

JuventusNewsMK ‏@JuveNMKD now
Според #DiMarzio има контакти помеѓу #Sassuolo и #Tottenham за #Zaza.

Коман е повеќе крило неголи треквартиста што фаворизира Алегри.Бар ја така го гледам.

Искрено и мене многу ми се сфиѓаше како изиграа денеска и како функционираше формацијава.

У период кога се често се мачиме со противниците и неможеме да ги прбиеме ние како од шала им даваме 6 гола на Верона со 2ра постава, со Џовинко што цела сезона грее клупа, со 18 годишен Коман, со Пепе 5 години што нема стартувано...

Ми се сфиѓаа многу тие триаголници што ги правеа покрај аут линија Лихт-Переира-Пепе или Лихт-Пепе-Џовинко..Супер изгледаше со Пепе на крило, а можете да замислите како би било кога би имале некој подобар играч таму.

Колку што е откровение формацијава, толку и посочи на грешките на Алегри.
Се гледа дека требаше уште одамна да внесе во игра некој од Џовинко или Коман, сеедно. Тевез не е баш во форма последниве неколку натпревари, а и неможе да биде кога човекот го игра буквално секој натпревар.
Мислам дека против помали клубови овие двајца се достојна замена за него, нема потреба толку да го форсира.

Јасно ми е дека немаме квалитетни крила за формацијава да ја играме регуларно, ама баш би сакал да ја видам и понатаму барем на неколку натпревари! :)

Џовинко даде два гола против вториот состав на Верона.. Нека го продаваат Тевез.

Марота мора да му понуди нов договор на Гранде Џовинко, да му даде 7 милиони плата по сезона. Едноставно, Јуве не смее ваква величина од играч да изгуби.

Лихт го немаме видено човеков на утакмица да е некогаш насмеан, абе напизден е 100ка у секој момент од натпреварот еј :uzi: Прееска кога го извади нешто му приговараше на Алегри изгледа :lolzz:

Има нешто ново за Огбона, сериозно е нешто?

Одличен резултат, но малце реалност. 6-1 да победиш втор состав на Верона на домашен терен, мислам дека не е онаква бомба каква што е кога ќе се погледне резултатот. Натпревар, рамен на тренинг. Ништо повеќе.

4-3-3 се покажува како добро решение, но мора да се внимава и дека не е исто темпото во Сериа А/ЛШ, и против втор тим на Верона. Башка што сметам дека многу често менување на формација не е продуктивно за тимот, а играчите ќе се губат. Одлична можност Алегри да експериментира со состав/формација, да балансира темпо, да провери нови техники, и веројатно е мудар да оцени кои техники да ги употреби во иднина, а кои техники ќе ги отфрли.

Се надевам дека и во Сабота резултатот ќе биде минимум со 2 разлика, нормално без примен гол.

Pepe "Stavo per tirare il rigore, ma voleva tirarlo anche Morata, è un ragazzo che si allena sempre e aveva bisogno di segnare,se lo merita"
Браво за потегов на Пепе :cuc:

Pepe "Stavo per tirare il rigore, ma voleva tirarlo anche Morata, è un ragazzo che si allena sempre e aveva bisogno di segnare,se lo merita"
Браво за потегов на Пепе :cuc:
Е токму овај тимски дух што го поседува Пепе е единствената причина што тој сеуште е во Јуве.. Тој и Сторари да не се заборави, се задолжени за одржување на моралот во тимот :)

Не го гледав натпреварот, али добро е што сме победиле. Сега ни следи Парма во 1/4 финале, пак лесен противник и мислам дека полуфиналето ни е во џебот. Се игра некаде за две недели Јуве-Парма од купот ако не се лажам. Сепак резултатот од овој натпревар не треба да се зема толку во предвид ако се знае дека во купот притисокот е понизок и кон натпреварот се пристапува поопуштено отколку обично. Побитно е да победиме во недела во лигата, тоа е натпревар на кој не смеат да се испуштат бодови. Алегри треба добро да размотри кому да му даде пак шанса да игра од оние што играа денес, а кому не. Затоа што игрите на одредени поединци на денешниот натпревар може да бидат и залажувачки.

Инаку, секоја чест за головите на Переира и Коман :aplauz:

Пепе после колку време заигра?

Пепе после колку време заигра?
Од 2012 немаше изиграно утакмица мислам од март некаде[DOUBLEPOST=1421378773][/DOUBLEPOST]JuventusNewsMK @JuveNMKD · 1m
#Storari :' Заинтересираност од други клубови? Им благодарам но тука се чуствувам одлично и сум замена само поради тоа што #Buffon е број 1'

Последно уредено:
Среќен 31-ви роденден на љуткото...
EmoticonAngry.gif

lict.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom