Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Срамота ова што се деси, 2 гола од набацена топка толку лесно некако ко да смо Беласица. Незаслужена победа af

Срамота ова што се деси, 2 гола од набацена топка толку лесно некако ко да смо Беласица. Незаслужена победа af
Ме немој? Како е незаслужена? Да , заспавме у второ, аматерски грешки у одбрана... ама незаслужена?... мало сутра.

Ме немој? Како е незаслужена? Да , заспавме у второ, аматерски грешки у одбрана... ама незаслужена?... мало сутра.

Незаслужена победа царе, да тепаш 3-0 и за 3 минута 2 гола да ти дада ептен слични па уште еден 3-3 за на крај ништо да не можеш да напраеш па Кули да даде автогол, шта речи.

Незаслужена победа царе, да тепаш 3-0 и за 3 минута 2 гола да ти дада ептен слични па уште еден 3-3 за на крај ништо да не можеш да напраеш па Кули да даде автогол, шта речи.
Јеби га брате... почеток на сезона е.. гив дем а брејк... Капитано Носоња го изгубивме, Де Лигт у оган.. покрај дрвото Бонучи, за очекување е дека ке примиш некое парче... да се деси ова при комплетен состав понатаму во текот на сезоната да.. ќе беше срцекршачко.. ама уште на почеток на сезона под овие околности... победа си е победа, јас искрено и не очекував уопште 3 бода, скептичен бев пред текма, затоа на голот на Кулибали испокршив се околу од радост... :pijani:

Се сеќава ли некој кога последен пат Јуве прими 3 гола во Торино? Де Лигт тррба сериозно да си ја фати работата...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Кедира имаше зицер и пречка у прво полувреме. 4-0 требаше да биде. Далеку од незаслужено, иако реално и за мене очекувано пред натпреварот беше нерешено.
Сеуште не се 100% спремни кондициски, плус нов начин на игра и нов тренер кој не ни на клупа.
Да точно, невообичаено е да примиме 3 гола за 20 минути, ама ете може и на Јувентус да му се случи еднаш во 4-5 години, сеапак се и они од крв и месо.
Проблемот со одбраната ке го поправат во текот на сезоната исто како што го поправале и претходно. Одлично прво полувреме, од таа игра само ќе се надоградуваат.

Битно е дека победивме, 6 бода после први две кола, иако поише од очигледно е дека сме у претсезонска форма.

Убаво ме накурчија синоќа, онака пред спиење. Од нападот сум задоволен, се гледа дека сме многу јаки на контри, знаат како да ја префрлат топката од одбрана во напад за многу кратко време. Оној голот на Данило е нешто најглупо и најсмешно што сум го видел последниве години... прво Бонинаторот добива нокаут, и во контра гол дава најмртвиот играч од Сити и Реал последниве години, и тоа прв допир му беше на натпреварот :eek:.

За Де Лигт пишав во Серија А темата, најранлив беше во одбраната, па мислам дека и Ругани подобро би изиграл вчера, барем ќе немаше проблем да се постави во одбрана. Го гледаш 70 милионсково дете веќе во 75 минута добива грчеви, му паѓа шеќерот на терен, касни да покрива, едноставно премногу му дојде се на натпреваров, а рачунајте до 60 минута скоро и да не напаѓаа јако Наполи. Јас мислам дека ќе го биде, рано е да се суди после еден натпревар, али мора многу да се работи со него на тренинг, и да се пушта против послаби екипи да фати ритам, а не со Наполи и штотијасзнам да го горат буквално детето.

П.С. Бонинаторот беше крив за првиот гол, али научени сме, нема потреба да го критикуваме Ил Капитано :tvg:

Само смешно ми е што на Де Лигт му беше атер што не беше вклучен на натпреварот со Парма. Детето уште многу треба да научи и работи. Засега мразам да кажам, ама е најслаб од сите наши стопери ( и вториот и третиот гол на Наполи беа негова кривица)

Јас би се осврнал на 2та гола од прекин примени. Без буфон, џорџо и барзаљи немаме лидер во одбраната, координираност 0 на прекини. Порано Буфон ги контролираше прекините, потоа џорџо и сега никој. Мора да се поработи на тренинг, многу аматерски беа 2та гола.

Овој тим има потенцијал да постигне 90+ голови на 38 утакмици.

Бадијала е да се ограничува со тешка игра како во првото коло. Без Киелини сега сме 50% полоши во одбрана, поранливи на прекини и на високи топки.

Блек аут беше тоа сношти, мене дури и не ме изнервираа ама добро е што пак испадна со победа. Сепак да гледаме на позитивната страна, нападот ни беше вонсериски.

– The midfield, after Khedira departed, was all too easily overrun and exploited to Napoli’s favour. Two games in and Sami has looked a revived player under Sarri: hard-working, great positional sense and able to occupy good spaces in the opposition half. He should have rightly scored one goal while another of his efforts hit the post – the biggest problem with this is that his legs can’t manage more than 50/60 minutes at a time without a drop in performance. That might be sufficient against the smaller opponents, but in games like this, not having a worthy replacement is all too telling when he leaves the pitch. Emre Can, for all his promise, doesn’t have the technical qualities to play in Sami’s role and in future games, might be better served playing just in front of the defence.

За третиот гол треба да се бара вина и во Шчезни. Не смееше ни тој да чека само. Мораше да проба да избаци.
Греота е само МДЛ да се криви.

Сепак игра во најтешкиот дел од тимот за склопување како што треба, и треба да му се даде време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom