Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
да да се разбираме ама пред некоја година Марота сам си изјави дека секоја година ке гледа да се надополнува тимот од квантитет до квалитет па полека полека до world class player. кога можеше еден СЕКО да води таква трансфер политика 76 мил за Диего( предавникот што со очи не сакам да го видам) мело малоумниот и жмаури ... зашто да не ел пепита!
Кажав веќе зошто не. Едноставно не сум убеден дека т.н. one season wonder играч вреди за тие пари. А такви OSW има секоја сезона, на различни позиции. Ако се деси да го купат, он ќе треба што би рекол ЗЗ, живи луѓе да јаде. Све испод тоа ќе биде огромен флоп.
Од една работа највише ми е страв. Да не го натрупаат тимов со ѕвезди па да се деси Интер после Мурињо. Значи све супер што главна цел ќе биде ЛШ, ама мора да се мисли и што потоа.

Кажав веќе зошто не. Едноставно не сум убеден дека т.н. one season wonder играч вреди за тие пари. А такви OSW има секоја сезона, на различни позиции. Ако се деси да го купат, он ќе треба што би рекол ЗЗ, живи луѓе да јаде. Све испод тоа ќе биде огромен флоп.
Од една работа највише ми е страв. Да не го натрупаат тимов со ѕвезди па да се деси Интер после Мурињо. Значи све супер што главна цел ќе биде ЛШ, ама мора да се мисли и што потоа.
да да се разбираме другар не да сватиш имам нешто против тебе како прво мора да се внимава на одбраната да се подмалдува скоро сите играчи ни се од 28 год па нагоре едино ругани што ни е помлад друго се е постаро друго средниот ред горе долу се трпи може секоја год да се надоградува а додека пак нападот ние млад желен за докажување итн...

А тоа што сте се попалиле по „најдобриот стрелец“ ко мали дечиња нема да ви го коментирам. Какви све не ликови биле најдобри стрелци една сезона, играчи ко Лука Тони, Икарди, Ди Натале, Имобиле, па никој од нив не вредел ни приближно до 94 милиони евра.

Ај оди провери ја статистиката на Игуаин одкако е дојден во Наполи, па после дојди и пиши ми. И да, Лука Тони даде преку триесет гола пред 11/12 години кога играше за Фиорентина, потоа играше во Баерн и на крај со на 38 години повторно стана најдобар стрелец во Серија А... Класа си беше човекот, ти збори колкушто сакаш, истото важи и за Икарди кој со мртвион интер е бог и батино во тимот.

Ти кажав оди провери ја статистиката на Гонзало во Наполи и дојди пиши ми...

Ај оди провери ја статистиката на Игуаин одкако е дојден во Наполи, па после дојди и пиши ми. И да, Лука Тони даде преку триесет гола пред 11/12 години кога играше за Фиорентина, потоа играше во Баерн и на крај со на 38 години повторно стана најдобар стрелец во Серија А... Класа си беше човекот, ти збори колкушто сакаш, истото важи и за Икарди кој со мртвион интер е бог и батино во тимот.

Ширеа не се расправајте ко мали деца има играчи што ги сакаме и што ги мразиме сите има играчи што ги мразиме па дошле во јуве ние како фанови сме само обични гледачи т.е имаме и ние удел некаков ама најдобро си знаат од управа

Не бе не нема проблем, еве јас ќе му помогнам со статистиката...

Игуаин е три сезони во Наполи, за тоа време има:
- 94 настапи за тимот
- Дадено 71 гол
- направено 16 асистенции

Ова е само за во серија а, и сега апидрон нека ми каже како овој играч може да го сметам за уан сизон вондер?

Што да проверам, прва сезона 17, втора 18, трета 36 гола. На Сари прошлава сезона цела стратегија му беше базирана на Игуаин, го научија појакиве екипи па не можеше да мрдне после.

Што да проверам, прва сезона 17, втора 18, трета 36 гола. На Сари прошлава сезона цела стратегија му беше базирана на Игуаин, го научија појакиве екипи па не можеше да мрдне после.
Во тим како Јуве ќе има 27,28,46 ;)

Кога еден Марко Пјаца (анонимец) што прв пат името му го слушнав на европсково првенсво еден ФАКИНГ ДИНАМО да бара 25 мил за 21 годишен играч што уште нее уигран така речено ... а не пак за некој што ја знае лигава и се то

Covek ti NE navivas be za 15 ekipi?

Sent from my D2403 using Tapatalk

Реално подобро 50 за Икарди од 80 за Гонзало

Не. Или ти е важно колку пари ќе се фрлат, или не ти е. Се останато е цинизам. А тоа што сте се попалиле по „најдобриот стрелец“ ко мали дечиња нема да ви го коментирам. Какви све не ликови биле најдобри стрелци една сезона, играчи ко Лука Тони, Икарди, Ди Натале, Имобиле, па никој од нив не вредел ни приближно до 94 милиони евра. Впрочем во последните 15 години играч на Јувентус (Дел Пиеро, 2007-08) бил само еднаш капоканониере, па не гледам дека тоа било фактор да се освојуваат скудетата.
Како прво не го чепкај Ширеа, слаба точка ми е.

Како второ човек кој навива за пет тимови и уште два подржува не може да зборува за цинизам. Преиспитај се малку од таа страна.

Како трето, нема ништо лошо по тоа да се "палиме" по квалитетни играчи. Игуаин е квалитетен напаѓач, ти колку сакаш негирај го тоа. Проблемот во првите две сезони во Наполи каде што и покрај се има солидни статистики, му беа тоа што промашуваше доста шанси. Реализацијата не му беше на ниво, ама Игуаин никогаш го немал тој проблем да се наоѓа во шанса, што е многу битна карактеристика. Како слеп за стап си се фатил за тој меч против Јуве, каде што тактиката на Наполи беше 9 назад и Игуаин сам ако направи нешто против одбраната која на европско ниво покажува одлични резултати.

И како последно, али не и најмалку важно не е поенатата комплетно во бројот на головите од страна на еден напаѓач. Битна е структурата и токму тоа е целта што треба да се таргетира. Манџукич кој го имаме за жал знае да погоди против Карпи и Аталанта, против поквалитетните малку потешко. Игуаин (доколку се разбира евентуално дојде) би бил добро решение за тешки проблеми, какви што се наоѓаат во текот од сезоната. Исто така би бил решение кое очигледно во ЛШ го немаме, а тековниот напад е премногу тенок за да може да одговори и на тој предизвик. На кратко еден напаѓач може да биде ефективен и со 15-16 голови во текот на сезоната, а може да даде и 20+ па пак да не биде се како што треба поради повеќе фактори. Може на пет меча хетрик да даде против мали тимови, а тогаш кога ќе биде најмногу потребен да го снема целосно.

Се на се доколку Јуве е способен да плати разумна цена која според мене се движи околу 65 милиони плус некој играч, тогаш овој трансфер би бил одличен. Ако се бара повеќе од тоа, тогаш малку потешко, но што е најважно не смее овој евентуален трансфер да биде условен од нечие заминување.

Гонзало сеуште не попуштил пред Аурелио, човекот нема намера да се враќа во Неапол, па затоа овој е приморан да се сретне со Марота во понеделник... Видете големи се шансите Игуаин да го видеме во Јувентус, Аурелио ако не сака да го даде, тука е клаузулата што Бепе секако ќе ја искористи. Ова со состаноков во Понеделник е добра волја на Марота кој сака да му даде шанса на Де Лаурентис да си избере еден или два играчи + пари.
Знаете со ситуацијата за Пјаниќ никој ништо не ја прашуваше Рома, не ни имавме контакти со нејзе, си ја плативме клаузулата и фала, чао, пријатно :)

Немој Мондо, ме засрами...
giphy.gif

Како второ човек кој навива за пет тимови и уште два подржува не може да зборува за цинизам. Преиспитај се малку од таа страна.

Како трето, нема ништо лошо по тоа да се "палиме" по квалитетни играчи. Игуаин е квалитетен напаѓач, ти колку сакаш негирај го тоа. Проблемот во првите две сезони во Наполи каде што и покрај се има солидни статистики, му беа тоа што промашуваше доста шанси. Реализацијата не му беше на ниво, ама Игуаин никогаш го немал тој проблем да се наоѓа во шанса, што е многу битна карактеристика. Како слеп за стап си се фатил за тој меч против Јуве, каде што тактиката на Наполи беше 9 назад и Игуаин сам ако направи нешто против одбраната која на европско ниво покажува одлични резултати.

И како последно, али не и најмалку важно не е поенатата комплетно во бројот на головите од страна на еден напаѓач. Битна е структурата и токму тоа е целта што треба да се таргетира. Манџукич кој го имаме за жал знае да погоди против Карпи и Аталанта, против поквалитетните малку потешко. Игуаин (доколку се разбира евентуално дојде) би бил добро решение за тешки проблеми, какви што се наоѓаат во текот од сезоната. Исто така би бил решение кое очигледно во ЛШ го немаме, а тековниот напад е премногу тенок за да може да одговори и на тој предизвик. На кратко еден напаѓач може да биде ефективен и со 15-16 голови во текот на сезоната, а може да даде и 20+ па пак да не биде се како што треба поради повеќе фактори. Може на пет меча хетрик да даде против мали тимови, а тогаш кога ќе биде најмногу потребен да го снема целосно.

Се на се доколку Јуве е способен да плати разумна цена која според мене се движи околу 65 милиони плус некој играч, тогаш овој трансфер би бил одличен. Ако се бара повеќе од тоа, тогаш малку потешко, но што е најважно не смее овој евентуален трансфер да биде условен од нечие заминување.
За цинизам збори човекот што цело време замара дека основата на силата на Јуве е одбраната (што е океј), но од друга страна проблем бил Манџукич што нема статистика како последнава сезона на Игуаин (што ајде што си нема врска, пошо типот е ненормално важна алка за тимот, преочигледно е тоа, туку со тоа се контра со првото).
За цинизам збори човекот што го смета Алегри за тренер кој на готово ги истурка овие две сезони, пошо за него предавникот Конте е бог и батина.
Така да подобро ти преиспитај се од таа страна.

Од една страна го барате „најдобриот стрелец“, од друга страна „па головите и не се најважната работа“. Првите две сезони „имал проблем со реализација“, ама затоа во ЛШ „е добро решение“, пошо нели таму не е важно колку гола ќе даде, туку во колку шанси ќе се најде. Дур ги пунеше Фросиноне и остали слаби екипи, втора полусезона го немаше не само против Јуве, туку и против Милан, Рома, Интер (додуше против нив беше суспендиран). Како што реков, појаките екипи ја научија тактиката на Сари, го блокираа нивниот главен напаѓач, а овој немаше план Б и затоа не ја освоија титулата.
Човекот имал ЕДНА добра сезона и тоа само во Серија А, а Јуве веќе не се ни замара со лигата после 5 последователни скудета и брка ЛШ. Е коа сме кај ЛШ, ајде статистичарите ко Шчиреа и остали да ми кажат, колку гола има Пепита таму?

Е коа сме кај ЛШ, ајде статистичарите ко Шчиреа и остали да ми кажат, колку гола има Пепита таму?

Наполи нема константно учество во ЛШ, затоа ќе морам да ги соберам и тие настапи во ЛЕ...

21 настап
14 гола
7 асистенции

Не е лошо нели? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom