Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
На грешките се учи јбг идеме даље . И не се нервирајте меѓусебе и препуцавајте ништо не добивате од тоа секој си има свој мислења .

Промашените шанси на Мората (ајде и на Квадрадо таа чим толку сте запнале) доведоа до тоа после 60та минута да опадне темпото. Сигурен сум дека да се дадеше барем уште еден гол швабиве ќе се откажеа. Тоа е логична последица. Вие не ги барате причините, туку само „Алегри бил пичка, сме се повлекле, или што ти ја знам што“.
Кедира не можеше повеќе да издржи толку силно темпо, Манџукиќ беше внесен за да игра пресинг, реков дека Квазимодо неќу ни да го спомнам. И Евра требаше да ја избаци напред место да дозволи Видал да му ја земе али тоа е сеа.

Судиите не се никако виновни за ова, единствен виновник за мене е Алегри, што ја растури почетната перфектна формација која даде резултат и ја врати таа од првото полувреме од првиот дуел. Повеќе од ова нема што да се дискутира кој пто погодил и промашил тоа е .... Едно ми е мака и ќе ми остане дека со оваа одбрана Баерн ќе игра 1/4 финале....

Тоа е фудбалот дечки. Како што клубовите во Италија треба да се огледат на Јуве како се работи за да се успее, така ние треба да се огледаме во Баерн Минхен и Барселона како се работи за Јуве да стане пак тимот што беше. Гигант во Европа и во светот не смее да игра како што игравме ние во одредени делови од овој двомеч со Баерн. Едниот дел се првите 60 минути во Торино кога излеговме на теренот со страв, без никаква верба, без никаква идеја што да правиме на теренот. Изгледавме како тим кој не знае што се работи на фудбалски терен. Денеска мечот што го одигравме е срамота од 60та до 90та минута. Многу ме интересира да видам статистика колку посед имавме во тие 30 минути и колку успешни додавања имавме. Јас не давам повеќе од 10% и 20-30 паса.

Овој меч и оној против кога речиси прокоцкавме предност од 3-0 се показатели дека Јувентус е далеку од тоа што треба да биде. Долг е муабетот за тоа како треба да се промени. но мора да се мисли уште од претстојното лето.

Јувентус пред 2-3 години што играше против баерн... е тогаш беше далеку од тоа што треба да биде.... сега е доста поблиску, искуство е кључен фактор и потценет,

Абе двомечов го решија судии како и да вртиш. Преку тасе ако Баерн имале 1020 додавања и 175% посед. Во клучни моменти судиите носеа неправилни одлуки на наша штета. Сите во УЕФА од челници до судии да ми го исцицаат сочно со се јајца!!!

Абе двомечов го решија судии како и да вртиш. Преку тасе ако Баерн имале 1020 додавања и 175% посед. Во клучни моменти судиите носеа неправилни одлуки на наша штета. Сите во УЕФА од челници до судии да ми го исцицаат сочно со се јајца!!!
Не биди ко шинтерашине бе. Се знае кој се жали од судии.

Јас кога би бил фан на Наполи, Рома и остали би се уплашил после оваа утакмица вечерва ако ја гледаа уопште :) Ако не поарно ќе им е :D

Обично многу глупости кажуваа коментаторите на МТВ, ама за едно беа во право, утакмицава и двете екипи ја играа надвор од нивните нормални тактики и како што се очекуваше. Јуве создаваше шанси, даде 2 гола, а Баерн беа изгубени. Сите се жалат сеа дека Алегри се повлекол и тоа било грешката, ама како што гледам јас на работите, Јуве играше речиси исто цел натпревар. Разликата беше што дури играше Мората, повлекуваше напред, па и сите други одеа по него. Од друга страна, Баерн губеа топки и правеа глупости, па ова беше можно да се прави.
Во второто се опраија и они, и не можеше така лесно да се повлекува и чува топката напред. Поготово и кога влезе Манџо наместо Мората, а тој не е таков играч што може да повлече со топка и да ја задржи, ако нема никој со него напред и излезе дека се бранат на 20 метри од гол. Дали можеше Мората да игра до крај и слично, Алегри најдобро знае. Не верувам дека со Ѕаѕа ќе беше подобро, Манџо барем во одбрана покрива подобро. А Кедира мораше да излезе, се гледаше во последните неколку минути дека веќе нема душа во него.
И на крај, се примија невообичаени голови, можда и лесни голови, ама едноставно попушти одбраната. Пад на концентрација, опуштање, шо и да е, се случува. Не сме навикнати да се случува во Јуве, ама се случува. Утакмицава треба да биде голема лекција за идните сезони да не си играат к*рот во групна фаза и ради Менхенгладбах и слични да се во неповолна позиција за ждрепката. Да, ако сакаат да освојат, треба да победат било кого, ама не е исто дали потешкото ќе биде сега или во април.

Не биди ко шинтерашине бе. Се знае кој се жали од судии.
Ма преку кур ми дојде веќе. Не дека се надевав нешто пред реваншов претерано ама кога момците веќе дошле во позиција да идат даље, зошто тоа да им го скрати еден вошкар од помошник судија кој прима хонорар колку платата на пр. на Погба за 1 саат? За ковчег да си ги даде парите што ги заработил за мечов и ништо да не му остане за децата, па да мораат да просат.

Иначе оваа ќе биде втора утакмица после ланското финале на која немат да и гледам ни хајлајтс, не пак да ја репризирам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom