Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Изигравме колку што ни беа силите! Можевме и моравме подобро, а не да се браниме цели 30 минути и на Алијанц Арена! Се на се покажавме дека и со десеткуван состав имаме срце и сила да играме против секого! Со 2-3 нови, топ играчи, многу ќе се подобриме! Што е тоа е!

Абе изгинаа и можам едно огромно БРАВО до сите да кажам , тоа што немаме среќа да издржиме уште 2 мин и што не искинаа од повреди е друга работа . И не мрсите муда за Мората за Алегри секогаш треба да бидеме со клубот а не поединци . Го критикувам и јас Алегри ама си ја знае работата човекот и сигурно поголем тактичар е од сите тука нас заедно на форумов така да FORZA RAGAZZI FORZA JUVE !!!

Фали Кедира тип на играч, некој што може 90 минути да ора по средина. Тој што му беше замена нејќам ни да го спомињам.

Мора место Бонучи некој асален штопер, неможе 11 души у 16имаме и гол од нафрлена топка да примиме... лани со Реал на пример не им дадовме да играат како сега баер мораа со нафрлени топки и Киелини секоја ебана топка ја избаци, овој 1наш мислам се најде у таква ситуација и изгуби ваздушни дуел со Лева... Барзаљи исто ај него го разбирам не е више у најачи години и у 91 минута беше...

Алегри ја еба со замените... ги вади најдобрите, Кедира и Мората (вториов пак се глупираше пред противничкиот гол), а ги стави Манџата и Стураро, играчи кои НЕ ЗНААТ да одиграат на контра.

Како и да е го оставија срцето на терен, горд сум од прикажаното.
Алегри го уби во поим Гвардиола, али нашиов во понатамошниот дел од натпреварот поштено се изглупира со замените и поставеноста на играчите.

Форца Јуве дечки :)

Мора место Бонучи некој асален штопер, неможе 11 души у 16имаме и гол од нафрлена топка да примиме... лани со Реал на пример не им дадовме да играат како сега баер мораа со нафрлени топки и Киелини секоја ебана топка ја избаци, овој 1наш мислам се најде у таква ситуација и изгуби ваздушни дуел со Лева... Барзаљи исто ај него го разбирам не е више у најачи години и у 91 минута беше...
Ја мислам најпаметно е Кавани да го донесат за штопер, што викаш а?

Алегри е добар тактичар, да. Ама е пичка во душата. Онака пичка до даска. Пак престанавме да играме фудбал во 60та минута, пас не сврзавме 30 минути против тим кој од зад не знае кај тера.
Coek ne se znajme jas i ti licno, premnogu sum pod impresii da pisam referati, samo ke ti recam, serem ti se na konte, serem ti se na sho mislis za Alegri, jas tebe sega te blokiram i pojke ti ne postojs sho se tice mene. Ete taka da si znajs ova bese samo. Ona dnoto stelt tolku ne me nervira kolku ti sega.

Дај бе бидете реални малце ради зицерите на Мората сме испаднале?!! Кои зицери да му ебам мајката, на МТВ коментаторите ли ги слушате. Па ако зборуваме за зицери оној на Квадрадо во првото полувреме за 0-3 беше 3913909 поголем. Али не е и тоа поентата, не испаднавме заради никакви промашувања, па Мората ни беше НАЈДОБАР играч на теренот. Тој и Кедира откако излегоа и кога влегоа Стураро (него не го кривам толку може се виде одамна) и оној Манџукич се ни се еба матер. Кога влезе хрватов исто како со играч помалку да бевме. Тој не може сам напаѓач да игра, нема дриблинг, нема брзина, нема никакви слични карактеристики. Ако веќе мораше да излезе Мората (иако не гледам зошто) тогаш Заза требаше да добие шанса како играч со пофлексибилни карактеристики од Манџукич кој освен што многу трча назад и затвара, напред е корисен само и САМО со уфрлени топки од другите играчи. Сам НЕ МОЖЕ.

У курац веќе со тој менталитет "Леле браво, добро одигравме, срциња душички сте <3" Не сме ние факинг Рома или не знам кој па да се задоволуваме со перформанс, како прво нецелосен и како второ и најбитно без никаков резултат.

Па стварно не знам како може некој денеска да е задоволен, а да не пука внатре од нервоза од вакви глупости како оваа и како онаа против Интер.

Штоперите ни се класа у ЕВРОПА, проблемот е едноставен за отпаѓањето едноставно требаше 90 минути да си ги играме како што си почнавмеа не од 60 мин ги повлече Алегри и остави простор одпозади и "штоперите" на Баерн да играт и сите и нормално е дека ќе примиш гол од која било екипа а камоли од екипа како Баерн, али тоа е искуство за друг пат до тогаш да си гледаме првенството сега.

Не ми е јасно каде го снема Евра во последните минути и зошто беше оставен Сандро сам против Коста и Коман.
И зошто го извади Квадрадо, зошто си ги расипа тие дуплирани бекови, никој од противничкиот тим не се виде додека играше така.
Колку ми е само жал што ова се деси.

Buffon: 'Proud of this Juve'
By Football Italia staff

Gigi Buffon insists he is “proud of this team” and Juventus will learn from their extra time exit to Bayern Munich.

The Bianconeri fought back from 2-0 down to draw 2-2 in the first leg, while Bayern did the same at the Allianz Arena.

In extra time, Thiago Alcantara and Kingsley Coman secured the 4-2 victory on the night, 6-4 on aggregate.

“Football is made up of incidents. In the second half they played a very attacking game and converted their chances.

It’s disappointing to concede at the 90th minute, but I am proud of this team,” the captain told Mediaset Premium.

This is a defeat that needs to make us realise we’ve climbed another step up the ladder compared to last season.

“We have gone out with our heads held high.”

:cuc::cuc:

Не дека Мората заслужи критики како против Севиља, али повторно ради неговите утнати зицери испаѓаме.
Зошто на Мората зицерот, а не на Квадрадо пред полувреме? Само Мората да го спомнеш коа сам го намести првиот гол и сам си напраи уште 1-2 шанси, е со сила критикуење.

Боли многу.

Чист поништен гол, пад на концентрација кај двата гола, неискористени шанси за 3-0, и последните пола саат враќање на истата игра од прво полувреме на првиот меч... уште 100тина секунди требаше да издржиме... уф.

Дај бре не заебавајте сите тука кој очекуваше да водиме 2-0 до 60та и 1-2 до 90та па дека ќе испадниме псоледна секунда. Ова денес што го направи Алегри беше маестрално. Едноставно немаја поќе душа играчите и тоа е. Дај не серете аман.

Coek ne se znajme jas i ti licno, premnogu sum pod impresii da pisam referati, samo ke ti recam, serem ti se na konte, serem ti se na sho mislis za Alegri, jas tebe sega te blokiram i pojke ti ne postojs sho se tice mene. Ete taka da si znajs ova bese samo. Ona dnoto stelt tolku ne me nervira kolku ti sega.
Ок брат ако престанам да те нервирам повеќе од Стелт кажи ако треба и директно ќе се разбереме што и како зошто јас го мислам она што го пишувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom