G
grande-juve
Гостин
Не го гледав мечот (интернет проблеми), па не можам да обвинам никој!!Се надевам дека ова ќе биде отрезнувачки шамар на Јувентус, и да се разбудат дури имаат уште шанса!!
Трезеге како одигра?
јас можам да го обвинам раниери зашто го чуваше недвед цел натпревар, во 2-ро полувреме(1-во не гледав) не покажа ништо, а 2-от гол удинезе го даде по негова грешка.
а трезеге не ја допре топката
не можам да се сложам за можностите на јувеJuventus nema ambicii za 2 mesto vo toa bidi siguren, a edno se ambiciite a dr se moznostite vo toj slucaj kaj nas problem se moznostite, a i sekoja ekipa gubi nisto ne e trajno.
- го имаме најдобриот голман во светот, и еден од најдобрите, ако не и најдобар резервен голман во светот - буфон и манингер
- во киелини го имаме најдобриот дефанзивец во италија, легротаље последниве 2 сезони игра најдобро во неговата кариера, имаме двајца солидни бекови во григера и молинаро и одлични резерви во мелберг и де чеље
- во средина, еден од најдобрите деструктивци сисоко, потоа маркизио кој и сега е одличен, а да не збориме за 2-3 години кога сигурен сум ќе биде познат како играч од светска класа, и како резерви тиаго кој оваа сезона е одличен како и плус занети и поулсен
- потоа како крила, каморанези за кого не треба да се трошат зборови(само што е повреден), маркиони кој е солиден како за замена, е сега недвед ни е најборбен ама и една од послабите точки во тимот и џовинко, за кој мислам дека е тип на играч за крилна позиција и кој исто како маркизио, сезонава е одличен, а од неговиот потенцијал боли глава
- и за нападот составен од дел пиеро, амаури, трезеге и јакинта што да се каже освен дека секој би посакал барем еден во својот тим
значи според мене дефинитивно имаме тим со можности и капацитет за титула, само не сум сигурен дали имаме тренер со вакви можности