Фан Клуб: Интер

Второво полувреме
giphy.gif

Рома изгледаат многу полошо од лани, уопште не сум импресиониран од нив. Ако продолжат вака, ќе имаат многу проблеми во текот на сезоната. Целата игра на индивидуални потези им се базираше. Затоа и изгледаа нешто подобро во прво полувреме, самодоверба комбинирана со индивидуален квалитет. И за голот и за неколкуте шасни, кои претежно беа тешки удари од надвор од шеснаесетник.
Очекував дека ќе им падне нивото во второ, системот и организираноста секогаш победува на крај.
Уствари, изгледаше како Рома и Интер да си ги замениле улогите од оној натпревар од лани, кога Рома победи на гости.

Иначе добра игра, се гледа Спалети's touch :). Иако треба уште да се работи на некои делови, особено на концентрацијата и контролата на натпреварот, али тоа ќе дојде со тек на време.
Браво за трансферот на Весино, капа доле за дечково. Фантастична партија и со Фиорентина и сега. Ме потсеќа на некој олраунд Бускетс (кога беше во форма) ги прави работите кои никој не ги забележува а се најбитни во играта. Јас обожавам вакви играчи.
Валеро и Марио класа играчи, мислам дека они и Весино треба да биде тројката што ќе стартува.
И детево во одбрана изгледа добро, добар трансфер.

Фала му и на Јесус за првиот гол. :D

Инаку Перишиќ е машина и незаменлив во овој Интер заедно со Икарди.

Лелееее :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::drk::drk::drk::drk::drk:
Фала Богу да ја победиме Рома после 9 години на Олимпико. :D Реално Рома е многу падната годинава, криминални се, мислам дека нема шанси во топ 4 да завршат. Ми се допаѓа што Спалети си ја увиде грешката со стартниот состав и веднаш на полувреме реагираше, супер и правилна измена, Гаљардини ем беше слаб ем ради него и неиграњето на Марио беа измешани позициите на неколку фудбалери. Кога се врати Валеро пред одбраната во второто полувреме одма се осети разлика, а и со влегувањето на Марио. Не смее бе овој играч да е на клупа, не знам што трипа Спалети, срамота е најдобриот наш играч покрај Икарди и Перо да седи на клупа.

Шкринијар е животно, машина од играч, конечно да погодиме еден дефанзивец. :D Мнооооогу битна победа, следуваат неколку лесни текми на хартија, самодоверба до небо, форма, здравствен билтен, се е на наша страна.

Лелееее :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::drk::drk::drk::drk::drk:
Фала Богу да ја победиме Рома после 9 години на Олимпико. :D Реално Рома е многу падната годинава, криминални се, мислам дека нема шанси во топ 4 да завршат. .
Има шанси. :D И тоа големи шанси, гледано единствено по квалитет на тимот.
Добар тим се, многу квалитетни индивидуалци имаат. Ама некако нешто не им штима во играта, може ради промена на тренер, па треба време да се навикнат на неговиот стил на игра.
За неколку кола подобра проценка ќе може да се направи. Да видиме и другите тимови како Интер, Милан и Наполи колку ќе бидат константни со квалитетот на играта.
Иако, не верувам дека некој, освен Јувентус, ќе има сезона ко што имаа Рома и Наполи лани. Ќе се губат бодови на големо.:)

Иначе Д'амбросио беше катастрофа денес, Пероти си играше курташак со него. Ептен лош во дефанзива.

Има шанси. :D И тоа големи шанси, гледано единствено по квалитет на тимот.
Добар тим се, многу квалитетни индивидуалци имаат. Ама некако нешто не им штима во играта, може ради промена на тренер, па треба време да се навикнат на неговиот стил на игра.
За неколку кола подобра проценка ќе може да се направи. Да видиме и другите тимови како Интер, Милан и Наполи колку ќе бидат константни со квалитетот на играта.
Иако, не верувам дека некој, освен Јувентус, ќе има сезона ко што имаа Рома и Наполи лани. Ќе се губат бодови на големо.:)

Иначе Д'амбросио беше катастрофа денес, Пероти си играше курташак со него. Ептен лош во дефанзива.
Многу тешко брат, Интер, Наполи и Јуве се подобри тимови од Рома, а јас и Милан би го ставил пред нив иако они енигма ми се сеуште затоа што скроз им е нов тимот и не знам какви ќе бидат на долги патеки. Треба некој од погоре набројаните да фејлне дебело за Рома да биде пред него... Дефрел им е прва постава, заедно со Пероти, што сакаш повеќе. :D

Курва Норд грмеа утакмицава, бев присутен лично и можам комотно да кажам дека беа погласни па едно 75мин од цел стадион. Каква подршка и додека губеа немам коментар.

Многу дегенски потег што не дозволија да ги отпоздрават навивачите.

Импресиониран од играта во второ полувреме. Капа доле.

Форца Интер!

Многу тешко брат, Интер, Наполи и Јуве се подобри тимови од Рома, а јас и Милан би го ставил пред нив иако они енигма ми се сеуште затоа што скроз им е нов тимот и не знам какви ќе бидат на долги патеки. Треба некој од погоре набројаните да фејлне дебело за Рома да биде пред него... Дефрел им е прва постава, заедно со Пероти, што сакаш повеќе. :D
Ако се во прашање овие две кола ќе се согласам, изгледаат најлошо, ама уште е рано да се каже за сезоната.
Дефрел, како трансфер, уопште не им го разбирам. Досаден, генерички играч.
А, средината им е коска. Она би требало да ги носи сезонава.

Многу ми е мило што конечно покажаа моќ и мадиња да победат едно дерби против конкурент на гости. Играта не беше најсјајна со оглед дека комотно можеше 3-0 да биди првото полувреме ама барем покажаа карактер пичкаму мајчиња. И не знам дали заприметивте колкава разлика имаше во играта кога влезе Далберт место Нагатомо, небо и земја по квалитет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom