Massimo Moratti
engin90
- Член од
- 4 мај 2008
- Мислења
- 1.341
- Поени од реакции
- 156
Јоветич би направил буууум во Интер , замисли го со Кутњо во тандем еј 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Премногу едноставно делува.Мунтари (50% од договорот) = Варгас+ Јоветич+30 мил.![]()
Joветич само оваа година можат да си го дозволат, дур не држи голема цена ради повредата која лани цела година го оддалечи од терените, инаку колку повеќе се одовлекува со него толку и ќе му расте нагло цената. А сега за сега Интер слабо се поврзува со него, скоро ич, иначе е ...Мунтари (50% од договорот) = Варгас+ Јоветич+30 мил.![]()
1. Ранокија сети се зашто МОРАА да го земат.
2. Kлубот оди на таа карта дека наместо 1 или 2ца, можат да земат 5-6 играчи и да покријат повеќе позиции, од овие што ги спомна, Ранокија се покажа ко солиден играч и иднината за Интер на тој дел од теренот, сега работат за доведување на негов партнер ( Хуан ).
Останатите ни мене не ми се по ќејф, освен Алварез, Поли и Нагатомо. Последниов колку и да го хејтаме, не е ништо полош од Киву на времето, или Сантон, со оглед дека во еден тим потребни се и добри алтернативи, он е и повеќе од адекватен за ова, 2-4м евра, ништо не е тоа за денешниве услови, џабе е, истото важи и за Џонатан.
А Зарате инаку не е платен, нема ни да биде платен најверојатно, ќе го вратат во Лацио наредна година 90%, останативе 10% нека седат ако апла изненади во вториов дел од сезоната, што чисто сумјам дека ќе биде случај. Додека пак Вивијано случајно го купија, а немаа намера тоа да го направат.
Неам начекано дека Морати можел да го купи а не сакал, знам дека еднаш изрази жалење велејќи дека не е убаво кога ќе видиш како играч што си го следел неколку сезони се покажува добро во друг клуб.Jas znam na Football-italia citav intervju na Morati deka mozel da go kupi kavani za 17 i deka sega zali. Ova za minatata sezona.
Moratti said: "There is always regret for the good players, but we cannot take them all".Jas znam na Football-italia citav intervju na Morati deka mozel da go kupi kavani za 17 i deka sega zali. Ova za minatata sezona.
Историјата е полна со такви настаниДа де, на тоа мислев, на фудбал Италија другачие превеле ( "There is always regret when a player you have followed for years does well ), во секој случај Интер тоа лето не преговараа со Палермо за Кавани, а понуда за позајмица една година па потоа купување ( кое не беше морално за Наполи ) беше повеќе од идеална понуда за Интер.
Еве ја и изјавата, http://www.youtube.com/watch?v=ykQkU6vGiVA
Кога Интер се поврзуваа за него, сумата беше дупло поголема и никакви позајмици не беа во игра, не е ниту прв ниту последен пат да има двојни стандарди за едни клубови во однос на други за вакви работи.
Palermo president, Maurizio Zamparini, told Mediaset: “Cavani will not go to Inter, not because I don't want to give him to them, but because they've never asked for him. I am in good terms with Moratti, so if they were interested, I am sure they would have asked".
Inter sporting director Marco Branca has responded to comments made by Palermo president Maurizio Zamparini from a recent interview regarding striker Edinson Cavani.
The Rosanero sold Cavani to Napoli in the summer on an initial loan with a price tag of €16 million to be paid later, but Zamparini insisted Inter wanted the Uruguayan international and 'missed out' on the striker.
"I prefer for Zamparini not to use our club as a showcase of his transfer market," said the release on inter.it.
"Inter has never been after Cavani and, more generally, gets their target if we set one."
Cavani scored three goals today. So I wonder if Branca feels smart this day if he thinks back at his arrogant answer towards Zamparini and Cavani this summer when he proudly said that Cavani was of no interest to Inter, read between the lines, he was not good enough, not worth the money and so on...
Cavani non ci interessa, assolutamente”, le parole di Paolillo, mentre Branca ha fatto poi eco così: ““I soliti rumori che fanno vendere qualcosa perchè non c'è niente di vero”.
Да де, на тоа мислев, на фудбал Италија другачие превеле ( "There is always regret when a player you have followed for years does well ), во секој случај Интер тоа лето не преговараа со Палермо за Кавани, а понуда за позајмица една година па потоа купување ( кое не беше морално за Наполи ) беше повеќе од идеална понуда за Интер.
Еве ја и изјавата, http://www.youtube.com/watch?v=ykQkU6vGiVA
Кога Интер се поврзуваа за него, сумата беше дупло поголема и никакви позајмици не беа во игра, не е ниту прв ниту последен пат да има двојни стандарди за едни клубови во однос на други за вакви работи.