Премалку е бе, греота е. Не дека мене ми е гајле нема јас да ги трошам, ама глупо изгледаме. Кој сака може да ни земе играч. Анонимци се продаваат преку 40 милиони. Не може да ми кажете дека Ето е стар, има комплетна четврка за играње на топ ниво. Да го пуштиш за 25 милиони е лакрдија... Дудуци се продаваат за тие пари во Премиер лига. Мислат ли тие кај ќе бевме лани без Ето, и кај ќе бидеме оваа година ако неговата замена се покака... Не викам дека е незаменлив ама ризикот секогаш е тука.
Тоа за 99 милиони го читав ама не ми иде во глава како ќе заштедат толку, посебно ако го земат Тевез кој исто бара превисока плата.
И не ми е толку гајле дали ќе дојде Тевез, Форлан или Лавеци. Сакам само Милито да остане и да се здиви.
Премалку е според она што го покажал, ама годините си го прават своето, сезонава ќе ја заврши со 31, нема случај до сега кога еден клуб продал свој играч за огромна сума на овие години без разлика за кого станува збор.
Ти реков, немаше теоретска шанса да се даде за над 30 милиони евра, овие дури и нудеа 18 па 22, па едвај накачија до 25, Сити на пример бараа за Тевез, Ето плус пари ...
Нејсе тоа, проблем голем за Интер беше што Ето барал драстично зголемување на договорот а по ненормалната понуда на Анжи за него и неговата годишна плата Интер и дефинитивно се одлучија на продажба а не на задржување на Ето.
Пресметките на ГДС се глупи, таму се урачунати парите кои ќе ги добива во Анжи плус парите кои Интер ќе ги добие плус даноци бла бла бла, но според мене, Ето минимум ќе бара 15 милиони евра годишно од Интер, тоа е пази, минимум со оглед дека Анжи ќе му даваат над 20, па ако одиме по таа пресметка Интер ќе заштедат во секој случај (минимум) над 60 милиони евра.
Тевез веќе се согласил за намалување на плата од 9 до 7 милиони евра што значи нема да го оштетува буџетот ко што Ето ќе го ништеше со неговото покачување на плата.
Чим се откажал од исплатите за Август и он инсистирал на продажба, да беше година дена помлад тогаш апсолутно ќе се согласев со тебе вака на место е трансферот, плус 3-4 милиони евра во случајов ништо немаше да променат, клубот сметам дека го доби тоа што го бараше и она што во случајов и му одговара, е сега они се на потег, многу е битно како ќе реагираат и што ќе направат.
--- надополнето: Aug 21, 2011 12:42 PM ---
За Снајди, според холандските медиуми има проблеми со Јоланте, брачна криза

, тоа е причината што не е дел од тимoт за мечот со Олимпијакос