Фан Клуб: Интер

Па на Тим Трофео ги играше и двата меча Снајдер, не се пожали на повреда колку што забележав. На тренинг ја има здобиено?
Извини, погрешно инфо очигледно дадов за Снајдер, поради семејни причини нема да биде дел од тимот за мечот со Олимпијакос.

Инаку Гасперини за Снајди и негово позиционирање и улога на терен вели
Gasp: "We'll decide Sneijder's role from game to game according to the opponents, matches and possibly absences on the team. However, it is normal that in certain circumstances he should play closer to goal."

La Gazzeta dello Sport: Inter za Ezequela Lavezzia nudi 14.miliona i Gorana Pandeva..Ag.Forlana:Sve zavisi o sudbini Samuela Eto'oa.Samuel Eto'o ne nalazi se na spisku igraca za sjutrasnji prijateljski mec sa grckim Olympiacosom,koji se igra u Zenevi..Newcastle ne odustaje od Suliya Muntaria.

Колку има вистина во ова или само шпекулации?
Извинете што не е напишано со мак. фонт :)

Негде 25, а негде 21мил + бонуси за Ето. Али излеа утре или понеделник ке се зане официално дали Ето ке си оди или ке остане.

Kaj тоа смрдливите Руси очигледно информациите ги праќаат со гулаби ...
Они кажуваат такви цифри, Скај и остали медиуми од Италија што даваат обично точни информации друго говорат.

За половина од Кучка Интер ќе плател Вивијано+3 мил овој Кучка колку вреди 30 мил.За мене вреди колку Вивијано не повеќе.
Ако за Ранокија кој е добар фудбалер им излезе 20 мил тогаш во право се Сити што барат 50 за Тевез.
Il Secolo - Metà Kucka all'Inter per Viviano più 3 mln

За половина од Кучка Интер ќе плател Вивијано+3 мил овој Кучка колку вреди 30 мил.За мене вреди колку Вивијано не повеќе.
Ако за Ранокија кој е добар фудбалер им излезе 20 мил тогаш во право се Сити што барат 50 за Тевез.
Il Secolo - Metà Kucka all'Inter per Viviano più 3 mln
Друже Вивиано вреди 10мил. ,а интер ке даде 50% од Вивиано и +3-4мил.за да откупат 50% од договорот на Кучка.

Јас само на кратко да се уклучам за да го изразам својот револт и вознемиреност од последниве случувања. Ние сме дефинитивно најглупиот клуб на трансфер пазарот. Зошто?

Не е дека не знаевме за продажбата на Ето. Не е дека не знаевме дека на клубот му требаат пари па мора да се продава некој. Ете, не е ни дека ќе го продадеме гага за 25 милиони. Ама да го продадеш за 25 милиони на клуб кој има толку пари што дава плата од 20 милиони годишно. палата и приватен авион... па треба да си ретардиран или чорапите да ти смрдат! Па мајкуму стара разбирам за 25 милиони во премиер лига (се заебавам, и тоа не го разбирам) ама ако клуб како факинг Анжи сака да ти земе играч и да не се опариш, стварно нешто смрди. Налет се, пак мачкаат очи со некакви плус бонуси. Зошто кај нас секогаш има плус, минус, точки, запирки, придавки, додавки... Ние не можеме да се договориме како останатите нормални луѓе во светот, по принципот колку пари толку музика. Не, ние одземаме, додаваме, множиме, акумулираме... Ние сме да не грабнеш и да бегаш...

Ете, сега ми е троа полесно. Се читаме за недела-две.

Го боли Морати дал ќе земе 25 или 30 ...битно му беше да не ги исплаќа тие 10-12 годишно на Ето +- бонуси ...

Јас само на кратко да се уклучам за да го изразам својот револт и вознемиреност од последниве случувања. Ние сме дефинитивно најглупиот клуб на трансфер пазарот. Зошто?

Не е дека не знаевме за продажбата на Ето. Не е дека не знаевме дека на клубот му требаат пари па мора да се продава некој. Ете, не е ни дека ќе го продадеме гага за 25 милиони. Ама да го продадеш за 25 милиони на клуб кој има толку пари што дава плата од 20 милиони годишно. палата и приватен авион... па треба да си ретардиран или чорапите да ти смрдат! Па мајкуму стара разбирам за 25 милиони во премиер лига (се заебавам, и тоа не го разбирам) ама ако клуб како факинг Анжи сака да ти земе играч и да не се опариш, стварно нешто смрди. Налет се, пак мачкаат очи со некакви плус бонуси. Зошто кај нас секогаш има плус, минус, точки, запирки, придавки, додавки... Ние не можеме да се договориме како останатите нормални луѓе во светот, по принципот колку пари толку музика. Не, ние одземаме, додаваме, множиме, акумулираме... Ние сме да не грабнеш и да бегаш...

Problemo e sto morati ke go prodade eto za 28 milioni i mnogu ne go zanima toa bidejki toj saka da go prodade eto i da go donese tavez koj zima 5 milioni pomalce plata od eto,a so toa i go podmalduva timot a so tie pari sto ke ostanat od transferot na eto ke se odvojat 15+Pandev za laveci i so tie pari od eto se nosat 2 kvalitetni napagaci i ti ke bidat zamena ipol za eto :)Paris Sent Dzermen nudat 15 milioni za milito taka pro4itaf

Незнам колку беше во тек периодов ама без разлика што денес лудила се случуваат на трансфер пазарот, до сега нема случај кога еден клуб исцедил друг за играч во оние години во кои е и Ето моментално, без разлика што човекот имаше феноменална сезона.
Класичен пример за ова е Шева кој пред да отиде во Челзи имаше каде-каде подобра сезона од оваа сега што ја има Ето, се бореше до последно коло со Милан за титула во Италија и стигнаа до финале во ЛШ каде загубија од Ливерпул, во Италија од 24 меча даде 19 гола ( тогаш 34 кола имаше првенството ) а во ЛШ 9, беше шитнат за над 40м евра а имаше 29 години.

Луѓето од Анжи почнале и тањири да кршат при договорите со Интер поради барањата на тимот а Ето од друга страна па инсистирал да замине во Анжи поради понудената плата, дури и му рекол на Морати дека не сака да ја прими платата од Август, накај 800 000 евра што значи и он буткал за трансфер во Русија.

Не постоеше простор да се цеди Анжи, разбирам што сакаш да кажеш ама преговорите не се одвиваа на таков начин односно немаа таква насока, децидни беа дека не сакаат да дадат над 30 милиони евра па понудија 25 плус бонуси кои гарант ќе им бидат исплатени на Интер.
Инаку со продажбата на Ето Интер ќе заштеди, кхм, 99 милиони евра и ќе имаат простор да инвестираат и во Тевез, кој ќе има далеку помала плата од онаа на Ето, и во други играчи кои исто нема да го цедат многу буџетот на клубот а ќе донесат квалитет.

Премалку е бе, греота е. Не дека мене ми е гајле нема јас да ги трошам, ама глупо изгледаме. Кој сака може да ни земе играч. Анонимци се продаваат преку 40 милиони. Не може да ми кажете дека Ето е стар, има комплетна четврка за играње на топ ниво. Да го пуштиш за 25 милиони е лакрдија... Дудуци се продаваат за тие пари во Премиер лига. Мислат ли тие кај ќе бевме лани без Ето, и кај ќе бидеме оваа година ако неговата замена се покака... Не викам дека е незаменлив ама ризикот секогаш е тука.

Тоа за 99 милиони го читав ама не ми иде во глава како ќе заштедат толку, посебно ако го земат Тевез кој исто бара превисока плата.

И не ми е толку гајле дали ќе дојде Тевез, Форлан или Лавеци. Сакам само Милито да остане и да се здиви.

Премалку е бе, греота е. Не дека мене ми е гајле нема јас да ги трошам, ама глупо изгледаме. Кој сака може да ни земе играч. Анонимци се продаваат преку 40 милиони. Не може да ми кажете дека Ето е стар, има комплетна четврка за играње на топ ниво. Да го пуштиш за 25 милиони е лакрдија... Дудуци се продаваат за тие пари во Премиер лига. Мислат ли тие кај ќе бевме лани без Ето, и кај ќе бидеме оваа година ако неговата замена се покака... Не викам дека е незаменлив ама ризикот секогаш е тука.

Тоа за 99 милиони го читав ама не ми иде во глава како ќе заштедат толку, посебно ако го земат Тевез кој исто бара превисока плата.

И не ми е толку гајле дали ќе дојде Тевез, Форлан или Лавеци. Сакам само Милито да остане и да се здиви.
И јас сакам Милито да се здиви.По мое очигледно само Тевез и евентуално Форлан ќе се донесат!

На радио слушнав дека Ето и официјално потпишал за Анжи во кој ќе зима 20,5 милиони по сезона, а Интер ќе добие 27 милиони плус можност за 5 милиони од бонуси.

Премалку е според она што го покажал, ама годините си го прават своето, сезонава ќе ја заврши со 31, нема случај до сега кога еден клуб продал свој играч за огромна сума на овие години без разлика за кого станува збор.
Ти реков, немаше теоретска шанса да се даде за над 30 милиони евра, овие дури и нудеа 18 па 22, па едвај накачија до 25, Сити на пример бараа за Тевез, Ето плус пари ...
Нејсе тоа, проблем голем за Интер беше што Ето барал драстично зголемување на договорот а по ненормалната понуда на Анжи за него и неговата годишна плата Интер и дефинитивно се одлучија на продажба а не на задржување на Ето.

Пресметките на ГДС се глупи, таму се урачунати парите кои ќе ги добива во Анжи плус парите кои Интер ќе ги добие плус даноци бла бла бла, но според мене, Ето минимум ќе бара 15 милиони евра годишно од Интер, тоа е пази, минимум со оглед дека Анжи ќе му даваат над 20, па ако одиме по таа пресметка Интер ќе заштедат во секој случај (минимум) над 60 милиони евра.
Тевез веќе се согласил за намалување на плата од 9 до 7 милиони евра што значи нема да го оштетува буџетот ко што Ето ќе го ништеше со неговото покачување на плата.
Чим се откажал од исплатите за Август и он инсистирал на продажба, да беше година дена помлад тогаш апсолутно ќе се согласев со тебе вака на место е трансферот, плус 3-4 милиони евра во случајов ништо немаше да променат, клубот сметам дека го доби тоа што го бараше и она што во случајов и му одговара, е сега они се на потег, многу е битно како ќе реагираат и што ќе направат.
--- надополнето: Aug 21, 2011 12:42 PM ---
За Снајди, според холандските медиуми има проблеми со Јоланте, брачна криза :), тоа е причината што не е дел од тимoт за мечот со Олимпијакос

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom