Фан Клуб: Интер

A ako dades gol so glava togas so sto si vo offside , tolku ti e intelegencijata ama ajde takvi ste vie zabarive , a za pobedata svaka vi cast , ve sluzese i srekata , nie sme si sami krivi so ne ve napunivme edna vrekja golovi ama koga nejke da vleze i nema da vleze toa se potvrdi i vo prvoto poluvreme topkata 3 sekundi lazese po gol linijata i na kraj i vo stativa udri , vo vtoro Robben ni se povredi i tuka nastana konfuzija i vie srekno si zaminavte vo 1/4 finale i vi pozeluvam srekjata da ve sledi i ponatamu se dodeka ne vi se padni Barsa :)

1/4 финале!

A ako dades gol so glava togas so sto si vo offside , tolku ti e intelegencijata ama ajde takvi ste vie zabarive ,
???
Ќе те прашав ама веројатно ни сам не се разбираш што напиша.

Еве го правилото објаснето само ќе ви треба малку трпение додека дојде до делот што е за оваа позиција:
http://www.fifa.com/lotg/football/en/flash/start.html

Имаат скапан сајт, едно време не можев да ги најдам правилата па се откажав, за среќа некој го постираше прееска. Има се што треба тука.

Ама сепак, не е офсајд, телото на Ето е во линија со ногата на дефанзивецот, само раката е понапред а раката не се рачуна во правилото. Значи не е офсајд.

А бе не ме заебавај телото на Ето е понапред од ногата на одбранбениот. Или јас халуцинирам или ти. Јас имам температура уште малку, ти што ќе кажеш во своја одбрана? :pos:

Значи збориме за сегашност, не за во иднина. Можда и напаѓач ќе го направат, што знаеш. Но во моментов, и јас да му идам ќе добијам дуел со него гарант, мислам на физички онака со гурање, не технички. :)

Кутињо може вака да добива по некоја шанса, да размрда, мада во Италија со Пацини и Милито назад не ми се верува. Од наредна сезона, под итно на позајмица, бидејќи на Интер му треба докажан играч кој ќе може достојно да го замени Станковиќ, а не експерименти како Кутињо назад во средината.
A на клупа кој ќе биде ? Ете Коутињо ќе си оди, кој ќе седи на клупа ? Кој ќе биде алтернативата за Снајдер, и тн и тн ...
Поентата ми беше стриктно со Вилшер кој има слични предиспозиции со Коутињо а кај Капело на пример и ко дестркутивец у репрезентација играше, значи све е можно у фудбал, Занети стана играч од средина, зашто да не и малиов уз двајца дефанзивци.

Интер нема таков во средина, има играчи кои ја убиваат фудбалската игра, кои незнаат да играат кога тимот напаѓа, затоа Интер на моменти не знае шанса за гол да создаде, затоа во прво имаа една шанса за погодок а у второ 10 ( така е зборот ). Влегувањето на Коутињо е еден од клучните потези на Лео кои придонесоа да се деси овој пресврт, без него маломорген дека ќе ја имаа онаа игра во второ каде Баерн беше попарен.

Мала компарација:

Прегледај го приврзокот 41347

Дека смешно е :)
Инаку и ова е офсајд, поради тоа што телото на Ето е понапред. Никогаш не ми се допаѓало тоа правило, мислам дека е важно каде се нозете, ама правилото е такво колку што знам.

Како и да е, треба сликава да му се прати на коментаторот на канал 5. Има офсајд, и ОФСАЈД :)

се јавив сосема културно да ги искритикувам.. сељакот ми спушти...

А бе не ме заебавај телото на Ето е понапред од ногата на одбранбениот. Или јас халуцинирам или ти. Јас имам температура уште малку, ти што ќе кажеш во своја одбрана? :pos:
И јас пијам некои апчиња, искрено што апчиња се, не знам :pos:

Иначе еве , стопри на 0:32, во најмала рака е ептен сомнително, ногата на Ето е поназад од ногата на дефанзивецот али телото му е малце понапред, со раката е во офсајд сигурно, но тоа не се рачуна.

Ма што се замарам, поминавме?

БОБИ ЈАВИ СЕ, БОБИ !!!

се јавив сосема културно да ги искритикувам.. сељакот ми спушти...
Твоја грешка. Треба да знаеш дека ќе ти спушти, и во тие 5-10 секунди што ќе ги добиеш да го критикуваш „некултурно“ :pos:

A на клупа кој ќе биде ? Ете Коутињо ќе си оди, кој ќе седи на клупа ? Кој ќе биде алтернативата за Снајдер, и тн и тн ...
Поентата ми беше стриктно со Вилшер кој има слични предиспозиции со Коутињо а кај Капело на пример и ко дестркутивец у репрезентација играше, значи све е можно у фудбал, Занети стана играч од средина, зашто да не и малиов уз двајца дефанзивци.

Интер нема таков во средина, има играчи кои ја убиваат фудбалската игра, кои незнаат да играат кога тимот напаѓа, затоа Интер на моменти не знае шанса за гол да создаде, затоа во прво имаа една шанса за погодок а у второ 10 ( така е зборот ). Влегувањето на Коутињо е еден од клучните потези на Лео кои придонесоа да се деси овој пресврт, без него маломорген дека ќе ја имаа онаа игра во второ каде Баерн беше попарен.

Па моментално Пандев, а сигурно ниту сега не се потпираат на Кутињо како замена за Снајдер зошто Станкович играше на таа позиција, па дури и Карја (поздрав Талахасе :) ).

Ќе се донесе некој летово гарант со слични предиспозиции како Мота, кој може секаде да игра во средината. Ама Кутињо да се игра на местото на Мота да речеме е самоубиство (во моментов), малиов нема дуел да добие во Италија на таа позиција.

Според мене ова не е офсајд или подобро да кажам микроофсајд, наноофсајд!!
@ Иосоно: За Ранокиа стварно е звер али мора да признаеме дека денес покрај добрите интервенции во второ полувреме во прво имаше и една или две ситуации кога место да ја избие топката тој ствараше 100% шанса за Баерн.

Па моментално Пандев, а сигурно ниту сега не се потпираат на Кутињо како замена за Снајдер зошто Станкович играше на таа позиција, па дури и Карја (поздрав Талахасе :) ).

Ќе се донесе некој летово гарант со слични предиспозиции како Мота, кој може секаде да игра во средината. Ама Кутињо да се игра на местото на Мота да речеме е самоубиство (во моментов), малиов нема дуел да добие во Италија на таа позиција.
Абе докторЕ, не е до тоа дали ќе добие дуел или не, нема ни да му биде тоа примарната улога на терен, муабетот ми е дека со ваков тип на играч Интер може да наметне офанзивен фудбал ко што видовме во второ, некогаш и нападот е најдобра одбрана, имаа дури и повеќе подавања од Баерн што е реткост за тим ко Интер, поготово во ЛШ ...
Двајца дестркутивци се доволни за да кинат во средина, остатокот стандард ќе се враќа во одбрана и колку толку ќе помага, ама со играч ко Коутињо, уз Снајдер, Ето и Пандев плус Маикон и види ги можностите за против напад, и сеа тргни 1 од овие и стави го Мота, или капитенот, или Дејо и имаш пуштање долг пас напред, пас кој во 90% од случаите завршува кај противнички играч или аут ( гол аут ) а во останатите 10 доаѓа до напаѓачот кој е сам на противничка половина и кој го губи поседот веднаш штом ќе ја фати топката.

A ako dades gol so glava togas so sto si vo offside , tolku ti e intelegencijata ama ajde takvi ste vie zabarive , a za pobedata svaka vi cast , ve sluzese i srekata , nie sme si sami krivi so ne ve napunivme edna vrekja golovi ama koga nejke da vleze i nema da vleze toa se potvrdi i vo prvoto poluvreme topkata 3 sekundi lazese po gol linijata i na kraj i vo stativa udri , vo vtoro Robben ni se povredi i tuka nastana konfuzija i vie srekno si zaminavte vo 1/4 finale i vi pozeluvam srekjata da ve sledi i ponatamu se dodeka ne vi se padni Barsa :)
Е ова ти се вика дете на први братучеди... За греота

Абе докторЕ, не е до тоа дали ќе добие дуел или не, нема ни да му биде тоа примарната улога на терен, муабетот ми е дека со ваков тип на играч Интер може да наметне офанзивен фудбал ко што видовме во второ, некогаш и нападот е најдобра одбрана, имаа дури и повеќе подавања од Баерн што е реткост за тим ко Интер, поготово во ЛШ ...
Двајца дестркутивци се доволни за да кинат во средина, остатокот стандард ќе се враќа во одбрана и колку толку ќе помага, ама со играч ко Коутињо, уз Снајдер, Ето и Пандев плус Маикон и види ги можностите за против напад, и сеа тргни 1 од овие и стави го Мота, или капитенот, или Дејо и имаш пуштање долг пас напред, пас кој во 90% од случаите завршува кај противнички играч или аут ( гол аут ) а во останатите 10 доаѓа до напаѓачот кој е сам на противничка половина и кој го губи поседот веднаш штом ќе ја фати топката.

Вакви теории можеме за во ЛШ да збориме, но во Италија е сосема друг муабетот. Во Италија со корпулентна и прљава средина може да се успее, со Кутињо како „последна“ линија пред одбраната има да фуче промаја.

Двајца деструктивци не се доволни, бидејќи Занети покрива кога Маикон ќе тргне и остануваат практично двајца. А ако едниот е Кутињо...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom