Фан Клуб: Интер

Да се донесе Перишиќ без да замине никој можам да сварам некако, го сакам и како играч и менталитетот негов, иако не верувам дека ќе добие договор пократок од 1.5 сезона. Пак, ок, за некоја минимална сума и плата, нека биде 5та опција во ротација, особено во вакви моменти, нема зијан. Ваљда.

Ама да се продаде Луис Енрике за 20 милиони и Перишиќ да биде замена е пукање во колено и дополнително пропаѓање во дупката која ни е најголем проблем во моментов, а тоа е фактот дека 4-5 клучни играчи во тимот имаат над 36 години. Дополнително е срамно признавање на грешка во само неколку месеци, пошто ако се спремни да го истоварат Енрике инстантно само да се заштитат од дополнителни загуби, значи дека направиле катастрофално лоша проценка летово. А искрено не мислам дека е толку лош играч, колку што испадна лош развој на настаните за него со повредата на Дамфрис.

Ова Дијаби нит сум го гледал, нит знам шо играч е, ама чисто се сомневам дека ќе добиеме нешто којзнае што поразлично од бразилецов, ама сеедно.

Што се однесува до натпреварот за вечер, сум најлабав на светот, буквално како сакаат нека изиграат.

После утакмицата со Арсенал ми излезе ова, реално научна фантастика е дека ќе ни се поклопат коцките до толку, така да шо сака нека биди, гуд лак, хев фан.

1769619808042.png

Не мислам на првотимци, под клучни подразбирам и први замени/играчи за ротација, свесен сум дека освен Сомер никој од првотимците кои најчесто стартуваат сезонава не е толку стар.

Иначе ги пишав и пред некој ден, Сомер 37, Ачерби 38, Мики 37, Дармијан 36 и де Фрај кој има 34, ама и него би го ставил во истата група.

Да, без било кој од овие се може, ама ако ги чкртниме Ачерби и де Фрај, имаме само тројца штопери на располагање, Дармијан лани изигра скоро 50 натпревари/3000 минути, и на многу клучни натпревари беше стартер (во ЛШ пример двомечот со Баерн, со Арсенал, со Сити, со Баер), Мики лани беше стартер, а и сезонава добива минути.

Пак ќе речам, ние 5 години уназад имаме 14-15 добри играчи и 6-7 импровизации за крпење дупки. За тим кој лани претендираше на тројна круна и во услови каде се игра на секои 3 дена, мора да ги пополнуваме тие дупки со играчи од типот на Карлос Аугусто, Бони, Бисек и слични, не со нови импровизации кои по година-две пак ќе бидат проблем.

Вкупно 3ипол минути бевме 8мо место :)

Ѓубрето Конте е у стање намерно да изгуби за да ни натопори + 2 утакмици у и те како густиот распоред.
на крај 10ти, помалку боли.

Друга ствар... ПСВ не иде даље, давај навака Перишиќ.

Трета ствар, сега слушам на Арена Студио, Станковиќ 2 асистенции и гол + Киву го знае од младинска екипа. Го тренирал... ќе го вратат

Задња ствар, со кој е опција да вкрстиме?

Сега влегов да пишам за Станковиќ, враќај го на лето и така е наше дете од школа.

Ѓубрето Конте е у стање намерно да изгуби за да ни натопори + 2 утакмици у и те како густиот распоред.

Трета ствар, сега слушам на Арена Студио, Станковиќ 2 асистенции и гол + Киву го знае од младинска екипа. Го тренирал... ќе го вратат

Бодо или Бенфика.
9и10 место со 24и23 место ќе има здрепка.

Со Бенфика или Бодо, па после идеме на Сити или Спортинг.

Нека им иде со Диуф, Бони, Фратези и компанија ако останало нешто под тоа шлемот што го носеше, зошто се играат после Јувентус и пред Милан.
Автоматски споено мислење:

Ja sum all in za nosenje na Perisic, pred se radi mentalitetot sto go ima, i sredinata koja mnogu i ne e promeneta otkako on si zamina, vo kontekst na toa koj e seuste glaven kostur na ekipata, so site e dobar drugar. Vo PSV igra jako za do kraj na sezona e dobra opcija, nisto nema da izgubat a mozat da dobijat dosta vo bitkata za skudetoto.

Od nigde nikade inace izleze info deka se dogovaraat so Diaby, sto igrase vo lever i vila, ova e cudna informacija, uste edno klasicno krilo ko sto e i Enrike samo daleku poofanziven Ne znam sto se desava ama ova izgleda e opcija ako Enrike si zamine vo Bornmut, samo ne znam kako od klasicno ofanzivno krilo ke iznudi Kivu da bide funkcionalen wing back.
Ќе го гушне и ќе му се насмее со јогурт насмевката и одма станува функционален wing back.

Последно уредено:
100% ke go vrakaat srbinot, 20m se, u momentov za 30m komotno moze briz da go dade, ne smeat da se izglupiraat so nego zaso na dolg rok moze da si resat pozicija na koja hakan e skoro i nedopirliv kaj nas.

Dobra utakmica konecno i od nas, nedovolno sekako, se znaese ova deka uslovot e bar 16 boda, sea nadezno zdrebot ke ni gi dade bodo i sporting ko opcii, idealni mecevi kade ke ima sansa i poveke da se kombinira so sostavot. I benfika uredu e, ama siti ic ne sakam u sledna faza ako ideme.

На крајот испаѓа смешниот пенал против Ливерпул нè кошташе топ 8.

Сè на сè задоволен сум од ЛШ кампањава досега, иако многу го мразам форматов, 20 тима од топ 24 делат позиција со некој друг клуб со исто бодови, на крај последно коло е калакурница, не се знај кој јади кој пие, со дигитрон треба да следиш кој каде шо треба да изигра и ептен ситници прат разлика за пласман.

Како и да е, 10. место е ок, не би требало да имаме проблем за понатаму со Бодо/Бенфика, само да се издржи темпото и да останат сите здрави.

п.с. Овај Трубин од Бенфика не беше онај шо требаше кај нас да иди пред некоја година? Го имав забораено.
Автоматски споено мислење:

Патем, супер натпревар изигра Луис Енрике денес!

Не се знае кој ни е противник?
Јас мислев 10то вкрстува со 23то...

Toj e, bese meta mislam za handa, i on i lunin ako ne se lazam.

И тогаш Ватрен ги бранеше Аусилио и компанија и се расправаше со мене кога ги серев дека за 10 милиони испуштија добар голман. Нешто му сметаше дека имал висока клаузула и нешто слично, не ми текнува точно муабетот кој беше ама знам дека за повеќе пари купивме резервен голман лани.

И тогаш Ватрен ги бранеше Аусилио и компанија и се расправаше со мене кога ги серев дека за 10 милиони испуштија добар голман. Нешто му сметаше дека имал висока клаузула и нешто слично, не ми текнува точно муабетот кој беше ама знам дека за повеќе пари купивме резервен голман лани.
Pa ne znam kolku se bas dobri dobri, za kaj nas, iskren da bidam, ne deka utnaa mnogu posle handa, Onana imase dobra sezona a i dobro se oparija od nego, Somer osven sezonava, imase dobri partii. Ovoj Martinez ne znam dali ima potencijal da e prv golman kaj nas ama nie barame i specificni golmani, sto znaat kako so topka u noze, i toa e bitno za sistemov, u build up akciite skoro sekogas golmanot e vklucen kaj Inter, apla i toa.

Nebitno e sea ova, posledni transfer informacii se, Aslani u Besiktas, Perisic i Diaby vo Inter. Ova sigurno bi znacelo deka ke se oslobodat od Enrike.

Pa ne znam kolku se bas dobri dobri, za kaj nas, iskren da bidam, ne deka utnaa mnogu posle handa, Onana imase dobra sezona a i dobro se oparija od nego, Somer osven sezonava, imase dobri partii. Ovoj Martinez ne znam dali ima potencijal da e prv golman kaj nas ama nie barame i specificni golmani, sto znaat kako so topka u noze, i toa e bitno za sistemov, u build up akciite skoro sekogas golmanot e vklucen kaj Inter, apla i toa.

Nebitno e sea ova, posledni transfer informacii se, Aslani u Besiktas, Perisic i Diaby vo Inter. Ova sigurno bi znacelo deka ke se oslobodat od Enrike.

Трубин беше гласина кога го продадовме Онана. Мислам дека паралелно требаше со Сомер да дојдат ама нашиве се одлучија за Аудеро како резерва. Инкасираа 55 милиони и за 10 милиони ни избега голман кој колку и да бил просечен (што воопшто не е со оглед дека е прв голман и во Украина каде го имаат Лунин) можел да седи на клупа. Сега на клупа имаме голман кој е поскап од тие пари кои Бенфика ги платија за Трубин. Инаку Трубин моментално е 24 години. Значи и пет години да дремел на клупа, ќе имал 26-27 кога би бил спремен за прв голман. Доволно време ќе имал да научи да жонглира со топка а не само да подава до Ачерби и Бастони.
Инаку 10 милиони се пари кои ги имаме потрошено на играчи како Буханан, Арнаутовиќ, Паласиос па и оној Ванхаузден, Салцедо и слични изгубенковци кои веќе никаде ги нема. Ама тоа е Ватрен. Контраш бил тогаш, контраш е и сега. Не знам што му имам згрешено, а сигурно му имам чим вака ми контрал и тогаш и сега.

Трубин беше гласина кога го продадовме Онана. Мислам дека паралелно требаше со Сомер да дојдат ама нашиве се одлучија за Аудеро како резерва. Инкасираа 55 милиони и за 10 милиони ни избега голман кој колку и да бил просечен (што воопшто не е со оглед дека е прв голман и во Украина каде го имаат Лунин) можел да седи на клупа. Сега на клупа имаме голман кој е поскап од тие пари кои Бенфика ги платија за Трубин. Инаку Трубин моментално е 24 години. Значи и пет години да дремел на клупа, ќе имал 26-27 кога би бил спремен за прв голман. Доволно време ќе имал да научи да жонглира со топка а не само да подава до Ачерби и Бастони.
Инаку 10 милиони се пари кои ги имаме потрошено на играчи како Буханан, Арнаутовиќ, Паласиос па и оној Ванхаузден, Салцедо и слични изгубенковци кои веќе никаде ги нема. Ама тоа е Ватрен. Контраш бил тогаш, контраш е и сега. Не знам што му имам згрешено, а сигурно му имам чим вака ми контрал и тогаш и сега.
Не се разнежнувај сеа, ништо лично против тебе, едноставно тогаш процениле дека 11М се многу за голман што го договориле на бесплатен трансфер за 6 месеци, за Бенфика не биле многу, го лапнаа они, нашиве отидоа на искуство со Зомер и евтина втора опција. Парите ги искористија за Павар и за Арнаутович, дали биле паметни одлуки или не, веројатно и не многу од овој аспект, особено за Арнаутович.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom