DeviAngel
Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Раниери е солиден менаџер кој знае да стабилизира тим, да донесе свој стил. Ја сака многу 4-4-2 но не и младите ирачи. Роден е како чоек кој е задоволен со 2ро место и тоа му е најголема мана и да изгубите ке рече игравме добро , ако е нерешено ке рече задоволен сум. Очекувајте да го игра занети додека не умре на терен (метафорично), ке смислува некој тактики и ке прави замени кој нема да имаат никаква смисла но едно е важно човекот ке ве пикни во топ 4 и тоа е тоа ...но не му давајте повеќе од 2 години оти после тоа се оди надолу и со Рома така беше и со Јуве.Можеби со Интер ке се прероди и ке освоии титула но тешко бар ја стака мислам
Делио Роси според мене ке ви беше паметен избор. Човекот со никаков лацио успеваше да заврши во првите 4 и да го тера Реал маки да мачи. Со Палермо направи преголем успех . Време е да го видиме во клуб каде што ке му дадат пари и ке побара играчи за негова формација бидејки едноставно неговите тимови играат одличен , стабилен и балансиран фудбал а не се плаши од никој и е желен за победа.
а за убав фудбал => еден е спалети
Kога беше во Јуве и го победи Интер не го направи тоа тој туку Недвед,Дел Пиеро и Трезеге. Да те потсетам дека таа година Дел Пиеро беше најдобар стрелец во Серија А а претходната година во Серија Б. Со Рома ве победи затоа што имаше мотивирана рома од неколку победи.Дечки чекејте малце,немојте уште пред време да го критикувате Раниери ! Можеби ке му тргне со Интер од кај знаете,ако добро ви текнува он беше тренер на Јуве кога Интер изгуби дома 1 - 2 во 2008 година(веднаш по нивното враќање од серија Б),исто така и прехлани кога Рома го победи Интер со 2 - 1 во најдобрата сезона на Интер а Мурињо ни беше тренер,еве сеа ми текна дека и лани не победи кога Рома ни даде гол во 90 минута а тренер ни беше Бенитез ! Вака така не изгледа волку лош тренеров,само се надевам нема да продужи со она неговото лузерско кај нас![]()
Делио Роси според мене ке ви беше паметен избор. Човекот со никаков лацио успеваше да заврши во првите 4 и да го тера Реал маки да мачи. Со Палермо направи преголем успех . Време е да го видиме во клуб каде што ке му дадат пари и ке побара играчи за негова формација бидејки едноставно неговите тимови играат одличен , стабилен и балансиран фудбал а не се плаши од никој и е желен за победа.
а за убав фудбал => еден е спалети