DeviAngel
Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
- Член од
- 6 април 2010
- Мислења
- 19.594
- Поени од реакции
- 17.433
Раниери е солиден менаџер кој знае да стабилизира тим, да донесе свој стил. Ја сака многу 4-4-2 но не и младите ирачи. Роден е како чоек кој е задоволен со 2ро место и тоа му е најголема мана и да изгубите ке рече игравме добро , ако е нерешено ке рече задоволен сум. Очекувајте да го игра занети додека не умре на терен (метафорично), ке смислува некој тактики и ке прави замени кој нема да имаат никаква смисла но едно е важно човекот ке ве пикни во топ 4 и тоа е тоа ...но не му давајте повеќе од 2 години оти после тоа се оди надолу и со Рома така беше и со Јуве.Можеби со Интер ке се прероди и ке освоии титула но тешко бар ја стака мислам
Делио Роси според мене ке ви беше паметен избор. Човекот со никаков лацио успеваше да заврши во првите 4 и да го тера Реал маки да мачи. Со Палермо направи преголем успех . Време е да го видиме во клуб каде што ке му дадат пари и ке побара играчи за негова формација бидејки едноставно неговите тимови играат одличен , стабилен и балансиран фудбал а не се плаши од никој и е желен за победа.
а за убав фудбал => еден е спалети
Kога беше во Јуве и го победи Интер не го направи тоа тој туку Недвед,Дел Пиеро и Трезеге. Да те потсетам дека таа година Дел Пиеро беше најдобар стрелец во Серија А а претходната година во Серија Б. Со Рома ве победи затоа што имаше мотивирана рома од неколку победи.Дечки чекејте малце,немојте уште пред време да го критикувате Раниери ! Можеби ке му тргне со Интер од кај знаете,ако добро ви текнува он беше тренер на Јуве кога Интер изгуби дома 1 - 2 во 2008 година(веднаш по нивното враќање од серија Б),исто така и прехлани кога Рома го победи Интер со 2 - 1 во најдобрата сезона на Интер а Мурињо ни беше тренер,еве сеа ми текна дека и лани не победи кога Рома ни даде гол во 90 минута а тренер ни беше Бенитез ! Вака така не изгледа волку лош тренеров,само се надевам нема да продужи со она неговото лузерско кај нас
Делио Роси според мене ке ви беше паметен избор. Човекот со никаков лацио успеваше да заврши во првите 4 и да го тера Реал маки да мачи. Со Палермо направи преголем успех . Време е да го видиме во клуб каде што ке му дадат пари и ке побара играчи за негова формација бидејки едноставно неговите тимови играат одличен , стабилен и балансиран фудбал а не се плаши од никој и е желен за победа.
а за убав фудбал => еден е спалети