Фан Клуб: Интер

Ме интересира доколку не се земе Видал или сличен на него + некое крило што ќе кажувате?Толку се можностите?
Пошто сигурно некој ќе ме цитира со контра прашање како јас кажувам доколку се земат,да ви кажам пред време дека би бил задоволен.Со Вршаљко веќе земен,пошто тој веќе сигурен го сметам.
Па да речеме 60% успешен трансфер период доколку го земат само Шиме и не земат ништо друго. Што сепак не значи дека ќе бидеме задоволни. :)

Па да речеме 60% успешен трансфер период доколку го земат само Шиме и не земат ништо друго. Што сепак не значи дека ќе бидеме задоволни. :)
Се надевам не си ироничен? :D

За тоа да судиме каков ќе биди трансфер пазарот треба до одреден период во сезоната да заклучиме според самите игри и резултати на екипата..нема логика уште одсега да објаснуваме што како и зошто..па и уште задоволни сте биле..од кај знаете дека Наинголан;Мартинез и Де Фрај нема да бидат флопој?..или пак евентуално Вршаљко или Видал/рандом играч?..знаејќи го Спалети и лузерскиот менталитет на играчите што се во клубот ништо чудно пак бродолом да ни се случи и да се резилиме кај ќе стигниме.

Најубаво објасна Syn..џабе кој и да дојди, доколку немаме дефинирана игра што носи резултати на подолг рок ние пак ќе се мачиме за да фатиме Топ4..а Наполи и Рома тоа го имаат веќе со години, и покрај тоа што менваат цели ростери...Мене ми е најкриво за Рафиња бидејќи нудеше друга димензија во играта за разлика од центаршутевите на Кандрева и Перишич кон Икарди...искрено Интер како екипа игра еднодимензионален фудбал и противниците лесно не читаат па тука е најголемиот проблем и не вервам дека Наингонлан со уште еден рандом CM играч можат да ги решат тие проблеми.

За нас прашање е дали сме на нивото на Наполи и Рома ..а Јувентус се недостижна димензија од оваа перспектива.

муабетов со години го правите и пак се вртите во круг...сe што треба е босиве кинези што се тресат за ффп, да се сменат за шеици што ќе се истураат од пари и кур нема да ги боли...

ваков проект како на кинезиве може да трае и деценија или две, тешко вас навивачите на Интер, година во година ќе се натегате за кој требало, кој можело, кој ќе флопнел, кој ќе се погодел, кој преценет, кој подценет...

најдобар пат за Интер е оној на Јуве, само треба одлични менаџери и скаути...погледнети ги само слободните трансфери на Јуве, трансфери што им овозможиле да се издигнат не само во Италија туку и во ЛШ..играчи како Пирло, кој ќе придонесат само сезона-две, ама во тие 2 сезони, го дигаат клубот на ниво погоре...да се посреќи за таленти како Погба кој го земаат без пари а изигра одлично...или играчи како Тевез и еден куп други за кои ме мрзи да пишувам...

многу фактори треба да се поклопат, почнувајќи од редовно играње во ЛШ...

само голема е разликата помеѓу сопстенициве на Јуве, кој се ителијанци, и некои кинези кој имаат 300 закони и рестрикции, така да ако на Јуве му требаа 5-10 години за да стаса на ова ниво, и тоа со редовно освојување на титули, колку време ќе им треба на Интер??
A znaes kako pocna toj pat na juve ? So kakvi transferi ? Da ne mislis deka odma pocnaa so trosenje ?
Ako velis deka treba ko juve sto pravele, bukvalno istoto go pravat i sea otkako dojdoa suning, so toa sto prvoto leto koga dojde anjeli, so del neri, zavrsija 7mi, ovie otkako pocnaa od start na leto da rabotat so Inter, inter bea 4ti. E sea vtorata sezona go zemaa konte i so igraci ko vucinic, dzovinko, del piero koj bese u godini i red drugi ne tolku eksponirani igraci osvoija titula, sledna sezona ispadnaa od grupna faza od ebanite galatasaraj vo LS.
Ako vleces paraleli so toj juve od togas i ovoj inter od sea, i nema nekoja golema razlika, taka da sporedbava voopsto ne ti odgovara na poentata sto sakas da ja isteras tuka, ili pa nesvesno samo potvrdi deka so suning dobro teraat. :)

За тоа да судиме каков ќе биди трансфер пазарот треба до одреден период во сезоната да заклучиме според самите игри и резултати на екипата..нема логика уште одсега да објаснуваме што како и зошто..па и уште задоволни сте биле..од кај знаете дека Наинголан;Мартинез и Де Фрај нема да бидат флопој?..или пак евентуално Вршаљко или Видал/рандом играч?..знаејќи го Спалети и лузерскиот менталитет на играчите што се во клубот ништо чудно пак бродолом да ни се случи и да се резилиме кај ќе стигниме.

Најубаво објасна Syn..џабе кој и да дојди, доколку немаме дефинирана игра што носи резултати на подолг рок ние пак ќе се мачиме за да фатиме Топ4..а Наполи и Рома тоа го имаат веќе со години, и покрај тоа што менваат цели ростери...Мене ми е најкриво за Рафиња бидејќи нудеше друга димензија во играта за разлика од центаршутевите на Кандрева и Перишич кон Икарди...искрено Интер како екипа игра еднодимензионален фудбал и противниците лесно не читаат па тука е најголемиот проблем и не вервам дека Наингонлан со уште еден рандом CM играч можат да ги решат тие проблеми.

За нас прашање е дали сме на нивото на Наполи и Рома ..а Јувентус се недостижна димензија од оваа перспектива.
Се врати Џонка а? Епа добродојде

A znaes kako pocna toj pat na juve ? So kakvi transferi ? Da ne mislis deka odma pocnaa so trosenje ?
Ako velis deka treba ko juve sto pravele, bukvalno istoto go pravat i sea otkako dojdoa suning, so toa sto prvoto leto koga dojde anjeli, so del neri, zavrsija 7mi, ovie otkako pocnaa od start na leto da rabotat so Inter, inter bea 4ti. E sea vtorata sezona go zemaa konte i so igraci ko vucinic, dzovinko, del piero koj bese u godini i red drugi ne tolku eksponirani igraci osvoija titula, sledna sezona ispadnaa od grupna faza od ebanite galatasaraj vo LS.
Ako vleces paraleli so toj juve od togas i ovoj inter od sea, i nema nekoja golema razlika, taka da sporedbava voopsto ne ti odgovara na poentata sto sakas da ja isteras tuka, ili pa nesvesno samo potvrdi deka so suning dobro teraat. :)
па никаде не реков дека не тераат добро, баш напротив, туку муабетов ми беше, колку години ќе треба со овоа темпо додека да се вратат Интер во тие топ клубови во европа? валидно прашање со оглед на тоа какви времиња дојдоа со цениве на трансфериве и воопшто фудбалот како спорт...тешко дека ќе го погодат истиот пат што Јуве го одеше додека да стаса на ова ниво..
колку време наназад се дебатира за кој сопственик подобро направил, кои трансфери бомбардирале, кои се покажале како прав погодок итн? и уште коолку време ќе се прават година во година истити муабети?
било Сунинг или Шеик од незнам каде, се што треба е да се вложува многу кеш, и нормално некои трасфери ќе се погодат, некои не...ама така станаа клубови и Сити и ПСЖ, па и Реал, Барса и Јунајтед, па не гледам некогаш да ги ставеле во иста реченица со ФФП....овоа што се случува во Италија со ффп е многу чудно, како само таму да важи законов..

не хејтам, од италијанскиве клубови Интер го сипатизирам од поодамна(Солари ми беше на времето омилен играч), и често ве читам, ама секое лето истите муабети се вртат од истите ликови..:D:D

Се надевам не си ироничен? :D
Па не сум брат, зашо сепак донесовме добри играчи. Раџа е тип на играч каков сме немале од 2010 навака, све може да игра у средина, лудница буквално. Овој Лаутаро е ѕвезда во најава, нормално кај нас увек постои опција да допре дно и да заврши во Интер Запрешиќ за две години, ама вака по пријателскиве не ми изгледа дека ќе е таков, башка ја има сета можна поддршка на светот од Икарди, Занети, Милито и компанија аргентинци. Де Фрај фри трансфер, одлично засилување, Азамоа такоџе, Политано е позајмица што исто така не е лошо иако он не спаѓа во екстра квалитетни играчи, повеќе е играч за ротација но според мене може да врши добра работа затоа што знае да реши утакмица со еден потег, има шут од далеку, добро пуца слободни, асистира итн итн. И нормално ако дојде Шиме секако, затоа и реков 60тина % би била мојата оценка за овој трансфер преоден рок. Со доаѓањето на Видал и уште некое крило би им дал дури и 9/10. :)[DOUBLEPOST=1532306101][/DOUBLEPOST]

Види, мене од првиот пост ми беше јасно дека си Џони, прво аватарот, второ никнејмот, ама оставив 1% доза на сомнеж и те чекав да напишеш уште некој пост за да видам дали ќе искоментираш нешто у твој стил. Иако сеуште не си ги спомнал бекојте, сепак со ова еднодимензионален фудбал, со флопој мопој дефинитивно потврдуваш дека си Џони ака дното битолско. :D Иначе највеќе те издаде зборот трилион во темата за трансфер дискусии, само Џони и никој друг на светот го употребуваат тој термин. :D

И одма класика контрадикторност, Интер немал систем на игра а Рома имала со години, само да те потсетам дека тренер на Рома до лани им беше нашиот тренер наречен Лучијано Спалети, така да Џони те молам немој со глупостите. :D

па никаде не реков дека не тераат добро, баш напротив, туку муабетов ми беше, колку години ќе треба со овоа темпо додека да се вратат Интер во тие топ клубови во европа? валидно прашање со оглед на тоа какви времиња дојдоа со цениве на трансфериве и воопшто фудбалот како спорт...тешко дека ќе го погодат истиот пат што Јуве го одеше додека да стаса на ова ниво..
колку време наназад се дебатира за кој сопственик подобро направил, кои трансфери бомбардирале, кои се покажале како прав погодок итн? и уште коолку време ќе се прават година во година истити муабети?
било Сунинг или Шеик од незнам каде, се што треба е да се вложува многу кеш, и нормално некои трасфери ќе се погодат, некои не...ама така станаа клубови и Сити и ПСЖ, па и Реал, Барса и Јунајтед, па не гледам некогаш да ги ставеле во иста реченица со ФФП....овоа што се случува во Италија со ффп е многу чудно, како само таму да важи законов..

не хејтам, од италијанскиве клубови Интер го сипатизирам од поодамна(Солари ми беше на времето омилен играч), и често ве читам, ама секое лето истите муабети се вртат од истите ликови..:D:D
epa ete trgni od juve, i do nekade ke go dobies odgovorot, proces e toa koj za zal ne se desava preku nokj, ne e deka ne moze i da se ubrza ama i toa zavisi od niza faktori.
Baska nie momentalno egizstirame vo ffp dogovor koj ne e potpisan od suning tuku od prethodnite gazdi taka da toa poveke ne koci zasto i arap da imavme sea, isto ke trebase da funkcionirame, nema vrska so toa deka vreminjata se smeneti od periodot koga juve se krevase, smeneti se, ama ne drasticno. Ke vidime od slednoto leto kako ke bide koga ke se oslobodime od ovie ffp stegi ko sto e najaveno.
A arap vo Italija tesko, retko dobrite investitori se nafakaat vo Italija da odat ako ne si primetil do sea :), pricinite se odamna poznati.

Ако ги гледаме трансфериве на Рома, го искористија хајпот околу Алисон и купија 60М поефтина замена која е ризик, иако изигра топ светско. Ама им останаа пари за дополнителни трансфери (читај Малком). Можда треба да се искористи хајп околу Брозович, ако има понуда од 60+М, да се донесе Видал ко замена и да останат 30+М за крило. Моментално, можда треба некој таков храбар потег да се изведе, како Ибра и Ето трампата, само искрено не би сакал тоа да е Икарди, сепак треба да се искористи неговата желба да остане во тимов долго и квалитетот кој го поседува.

[/DOUBLEPOST]
Види, мене од првиот пост ми беше јасно дека си Џони, прво аватарот, второ никнејмот, ама оставив 1% доза на сомнеж и те чекав да напишеш уште некој пост за да видам дали ќе искоментираш нешто у твој стил. Иако сеуште не си ги спомнал бекојте, сепак со ова еднодимензионален фудбал, со флопој мопој дефинитивно потврдуваш дека си Џони ака дното битолско. :D Иначе највеќе те издаде зборот трилион во темата за трансфер дискусии, само Џони и никој друг на светот го употребуваат тој термин. :D

И одма класика контрадикторност, Интер немал систем на игра а Рома имала со години, само да те потсетам дека тренер на Рома до лани им беше нашиот тренер наречен Лучијано Спалети, така да Џони те молам немој со глупостите. :D

Зарем не сум во право?..она што го играше Интер лани можиш да го класифицираш како изграден стил?..единствената опасност кон противничкиот гол зависеше од расположението на Перишич и Кандрева ..презависни бевме од нив цела сезона без разлика што тренер ни е/беше Спалети поранешниот тренер на Рома ...можеби Спалети доведе некаков ред во тимот во поглед на хиреархијата и организациски, но играта и немањето план Б сеуште му се големи недостатоци..добро ајде до некаде разбирам дека немаше никакви алтернативи но во оваа ситуација не гледам како чоекот ќе се промени со размислувањето и ќе почни да го форсира Карамо на пример кога не му оди на некој од крилата..а Карамо не е толку лош играч.

И пак премногу ја потценваш Рома..Рома 6-7 години во контиунитет завршва пред Интер и е редовен учесник во ЛШ каде лани имаа забележителен настап..Интер сеуште го нема достигнато тоа ниво..додуша ние од оваа перспектива можиме да сонваме за лесен пласман во ЛШ без да се тресиме и повеќе од 1/8 финале во ЛШ.

Зарем не сум во право?..она што го играше Интер лани можиш да го класифицираш како изграден стил?..единствената опасност кон противничкиот гол зависеше од расположението на Перишич и Кандрева ..презависни бевме од нив цела сезона без разлика што тренер ни е/беше Спалети поранешниот тренер на Рома ...можеби Спалети доведе некаков ред во тимот во поглед на хиреархијата и организациски, но играта и немањето план Б сеуште му се големи недостатоци..добро ајде до некаде разбирам дека немаше никакви алтернативи но во оваа ситуација не гледам како чоекот ќе се промени со размислувањето и ќе почни да го форсира Карамо на пример кога не му оди на некој од крилата..а Карамо не е толку лош играч.

И пак премногу ја потценваш Рома..Рома 6-7 години во контиунитет завршва пред Интер и е редовен учесник во ЛШ каде лани имаа забележителен настап..Интер сеуште го нема достигнато тоа ниво..додуша ние од оваа перспектива можиме да сонваме за лесен пласман во ЛШ без да се тресиме и повеќе од 1/8 финале во ЛШ.
Па да ти кажам искрено и не си во право, или ајде за некои работи имаш право ама за некои си баш во заблуда. Знаеш и самиот дека од 2011 навака Интер талка со тренери, систем на игра, сопственици, играчки кадар итн итн..., затоа и не може човек да каже дека може да го препознае Интер по одреден стил и систем на игра. Ама според мене Спалети му донесе стабилност на Интер и најбитно од се го достави тоа што се бараше од него пред почетокот на сезоната, а тоа е ЛШ. Секако, си има и недостатоци, маани, работи за кои беше критикуван на темава, али мене ми е битно што конечно Интер е на прав пат да застане на нозе и да почне да атакува на титули. Оти до 2011 година пред да почне сезоната целта ни беше титулата, од тогаш навака целта ни е ако можеме до место во ЛШ добро, ако не здравје. Интер не е таков тим, Интер е тим кој атакнува на титули, таа улога нека остане за тимови ко Рома.

Па да ти кажам искрено и не си во право, или ајде за некои работи имаш право ама за некои си баш во заблуда. Знаеш и самиот дека од 2011 навака Интер талка со тренери, систем на игра, сопственици, играчки кадар итн итн..., затоа и не може човек да каже дека може да го препознае Интер по одреден стил и систем на игра. Ама според мене Спалети му донесе стабилност на Интер и најбитно од се го достави тоа што се бараше од него пред почетокот на сезоната, а тоа е ЛШ. Секако, си има и недостатоци, маани, работи за кои беше критикуван на темава, али мене ми е битно што конечно Интер е на прав пат да застане на нозе и да почне да атакува на титули. Оти до 2011 година пред да почне сезоната целта ни беше титулата, од тогаш навака целта ни е ако можеме до место во ЛШ добро, ако не здравје. Интер не е таков тим, Интер е тим кој атакнува на титули, таа улога нека остане за тимови ко Рома.

Ама за да атакуваш на титула мора да ги разграничиш желбите со реалните можности односно со околностите..јас претходно потенцирав дека се ќе биди залудно доколку Спалети не се прилагоди на составот односно играчите што ги има и не извлечи максимум од нив..ние тука си коментираме за играчите кои евентуално треба да пристигнат и дали ќе бидат соодветни засилувања а не обврнуваме внимание на тренерот и дали ќе ги игра/ротира воопшто...еве јас убеден сум дека Мартинез нема теренот да го помириса знајеќи го Спалети, а фановите имаат големи очекувања за него.....јасно е дека неможи од една-две години се да се среди и екипата да има дефиниран стил посебно после толку лоши сезони каде во клубот имаше тектонски промени во секој можен аспект,но затоа му е даена шанса на Спалетот и овој пат со поквалитетен ростер(веројатно) да се надеваме дека ќе се почуствува разлика на теренот и лесно ќе обезбедиме ЛШ догодина

И јас се сложвам дека Интер полека напредува како клуб но неможи туку така преку ноќ да го достигниме нивото на Наполи и Рома што со години играат во ЛШ и имаат дополнителни приходи што му овмозможува да прават маневри во трансфер периодот..а ние се тегниме со Бордо за 5-6 милиони и позајмици

Син прича за самоубиство ваљда? :cool:
a ?

Ова звучи како да имале избор да не потпишат. :)
Ne, tuku vo era koga klubot funkcionirase razlicno od sega, prihodite togas ni bea limitirani, ne se investirase u trening centarot, na tribini ne doagaa luge, za sponzori muabet da ne pravam.
Sega slikata e poinakva, imame golem priliv na pari od marketing politikata, od posetenosta i od sponzorite koi sekojdnevno gleam gi potpisuvaat u kina, plus doagaat i pari od kineskiot pazar, a znaeme istiot kolkav e i koj e negoviot potencijal.

Na vremeto koga potpisuvavme dilovi so ffp bevme uslovno receno, pred prosjacki stap,vo mnogu losa i nezavidna situacija, plus, ne igravme vo Ligata na Sampionite. I sea toa koga go imas u predvid, napravi paralela so sega, odnosno pod uslov pak da se plasirame vo LS, i so naredno leto. I da dodadam, ffp trpi promeni koi treba da stapat vo sila mislam od naredna sezona, polabilno ke e, sto isto, ni odi vo korist.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom