Фан Клуб: Интер

Објаснување за ова имаш во моите претходни мислења, врати се назад прочитај ако го сакаш одговорот, очигледно си скролал само.
Ги читав и да бидам искрен само глупости прочитав, на памет пишувани работи.

Ако сакаат можат.
Нека купат 2ца класа играчи па после нека бркаат маркетинг.
Сунинг го користи Интер само за нивен корист.

Епа за ова последново ме интересира, еднаш те прашав не ми одговори, втор пат те прашувам ми викаш да читам, еве трет пат те прашувам и сакам конкретен одговор.

Како Сунинг го користи Интер за себепромоција и корист, како Сунинг сака да се промовира како гигант во Европа преку Интер ставајќи ги резултатите у втор план? Како?

Како Сунинг го користи Интер за себепромоција и корист, како Сунинг сака да се промовира како гигант во Европа преку Интер ставајќи ги резултатите у втор план? Како?

Логично бе Маки, ги користи ресурсите на Интер во Европа за да го промовира Сунинг. Тоа би одело подобро доколку Интер би бил шампион ама можат и да направат математика (хипотетички кажано) дали им е поисплатливо да се промовираат со просечен Интер, каде што ќе имаат помал риспонс али минимален влог или со шампионски Интер а да имаат голем влог.

Ја пратам цело време темава и едната и другата страна имаат издражни мислења според мене. Кога ќе пише некој „тука се само за пари“, мислиш криминал некој е некоја фирма да инвестира во нешто за пари wowowowowowowowo срамота, само од љубов мора да го праваат тоа. Нормално е да се инвестира, за да се добијат пари назад.

Не купуваш акции у Алкалоид пошто праат најбоље Парацетамол, туку затоа што сакаш да се збогатиш.

не сфаќаат некои тука дека промоцијата на сунинг, за да е добра, мора и Интер да е добар, тие две работи идат заедно во пакет, и апсолутно ништо лошо нема во тоа сунинг да се промовираат преку Интер, зашто ? Зашто истото ќе важи и за Интер, ќе се промовира преку нив, на пазарот каде они владеат, а тоа е Азија.
Викаат сунинг ги зима интер за да се промовирале себе, а истовремено ми даваат примери од арапите, а па тие од љубов се у сити и псж :pos::pos::pos:, па истото и они меѓудругото го прават, сигурно не се таму зијан да се со своите компании и сопствен буџет, 3 дена ги барале псж и сити кај се на фудбалската карта за да ги најдат.

Така да и на сунинг им одговара јак Интер, не за џабе уште кога дојдоа рекоа дека бројката од 150м фанови во Кина колку што ја искалкулирале, сакаат да ја дуплираат за краток временски период, тоа значи повеќе фанови, повеќе продадени реквизити, не заборавајте дека сунинг имаат 1000 продавници на тој пазар, така да и они ко компанија и интер ке имаат корист, едни од други. Тука нема апсолутно ништо лошо, зашто на крајот од денот, парите се најбитни, а приход ќе прават и они и ние, всушност последниве бројки тоа добро го говорат дека Интер после нивното влегување нагло има зголемени приходи за кои до доаѓањето на сунинг беа sci fi. .

Све кога ќе се собере, колку посилен Интер, толку боље и за Сунинг, како и Интер со јаки играчи, а не диамбросио, весино и некои такви, сеа што не можат преку ноќ тоа да го направат од Интер, не можат, тоа е факт, ко што нит со Морати преку ноќ не станаа јак клуб, нити пак Сити преку ноќ се кренаа.

п.с. Преку Интер испаѓа и Тронкети се промовирал, со Пирели, не дека он тука од љубов бил кур го болело него за Интер коа стануваше акционер. Шо не се промовирал ондак преку фиорентина или сампдорија. Све е бизнис на крајот од денот, парите го вртат светот.

Логично бе Маки, ги користи ресурсите на Интер во Европа за да го промовира Сунинг. Тоа би одело подобро доколку Интер би бил шампион ама можат и да направат математика (хипотетички кажано) дали им е поисплатливо да се промовираат со просечен Интер, каде што ќе имаат помал риспонс али минимален влог или со шампионски Интер а да имаат голем влог.

Ја пратам цело време темава и едната и другата страна имаат издражни мислења според мене. Кога ќе пише некој „тука се само за пари“, мислиш криминал некој е некоја фирма да инвестира во нешто за пари wowowowowowowowo срамота, само од љубов мора да го праваат тоа. Нормално е да се инвестира, за да се добијат пари назад.

Не купуваш акции у Алкалоид пошто праат најбоље Парацетамол, туку затоа што сакаш да се збогатиш.
Интер не постои у Европа моментално брат. Ако е така ондак комотно можеа да ја земат Болоња која има 0 евра долг или Беневенто и да си се промовираат пошто рандом ликови ќе прашуваат кои се овие кинези што го купија Беневенто/Болоња, ахам Сунинг ок еве сеа ќе купам машина за перење садови од кај нив.

Интер 7мо место завршува, кинезите ќе се промовирале и ќе користеле 7мо пласиран тим у мртва лига која ја пратат само тие што навиваат за калчо тимови.

Интер не постои у Европа моментално брат. Ако е така ондак комотно можеа да ја земат Болоња која има 0 евра долг или Беневенто и да си се промовираат пошто рандом ликови ќе прашуваат кои се овие кинези што го купија Беневенто/Болоња, ахам Сунинг ок еве сеа ќе купам машина за перење садови од кај нив.

Интер 7мо место завршува, кинезите ќе се промовирале и ќе користеле 7мо пласиран тим у мртва лига која ја пратат само тие што навиваат за калчо тимови.

Да, можеа Беневенто или Болоња според размислувањето само што Интер со помал влог, поради тоа што е и бил во минатото може да се воздигне доколку го сакаат тоа. Доколку не сакаат, пак со никаков влог можат многу повеќе да добијат него од Болоња или Џенова.

Јас се слагам со тебе и верувам дека газдите сакаат успешен Интер, само ти давам причина зошто не би сакале да инвестираат.

Да, можеа Беневенто или Болоња според размислувањето само што Интер со помал влог, поради тоа што е и бил во минатото може да се воздигне доколку го сакаат тоа. Доколку не сакаат, пак со никаков влог можат многу повеќе да добијат него од Болоња или Џенова.

Јас се слагам со тебе и верувам дека газдите сакаат успешен Интер, само ти давам причина зошто не би сакале да инвестираат.
Не им биле битни резултатите, Интер комотно може и за опстанок да се бори ама они битно ќе се промовираат у Европа со тим што се бори за опстанок.
Пак не разбирам каква курова промоција ќе добијат Сунинг ако нивниот Интер завршува на 7мо место секоја ебена година? КАКО?

Ги читав и да бидам искрен само глупости прочитав, на памет пишувани работи.

Ако сакаат можат.
Нека купат 2ца класа играчи па после нека бркаат маркетинг.
Сунинг го користи Интер само за нивен корист.

Епа за ова последново ме интересира, еднаш те прашав не ми одговори, втор пат те прашувам ми викаш да читам, еве трет пат те прашувам и сакам конкретен одговор.

Нормално ќе ти изгледаат глупости, ако не се трудиш да ги разбереш мислењата кои ги читаш.

@Peja989 ти го даде одоворот подоле, иако беше потенцирано и претходно муабетов со самофинансирање на клубот, а резултатите да им бидат секондардно. Ако си малце паметен ќе разбереш што тоа значи.

Тоа значи дека ако резултатите им бидат на прво место, ќе треба многу повеќе да инвестираат, и да купат многу позвучни и поквалитетни играчи, со каде каде поголеми плати, но ова тие не го сакаат, или не го можат сеедно за мене, па така одат на втора варијанта инвестирај помалце(или ништо) па пак добиј солиден фидбек.

Тие нормално можат да сакаат со минимални инвестирања да влезат во ЛШ, да го освојат истото, па уз пат да освојат и Сериа А, куп на Италија... и сите овие "резултати" да ги постигнат со самофинансирање на клубот, епа другар и јас сакам да бидам како тебе(вака просто да размислувам), али неможам.
Арапиве инвестираат милјарди па пак резултатите им висат, а ние сакаме без инвестирања да постигниме нешто, е курот мој. Барса, Реал, Јуве, Баерн, ПСЖ, Манчестер Сити секоја ебана година мора да донесат по некоја класа играч, ние ќе се задоволиме со фрее трансфери или позајмици до крајот на годината без задолжителен откуп...

Нема ништо лошо во тоа што се дојдени тука за пари, тоа треба да не радува сите нас, али јас(како фан на интер) повеќе сум за втората варијантата инвестирај повеќе, добиј повеќе(резултатски) и маркетиншки. Само што кинезиве паметни се, знаат дека и да инвестираат повеќе пари, пак ќе биде тешко да се носат со Јувентус за титула, па така однапред ќе инвестираат помалце, а ќе добијат солиден фидбек од Интер, и маркетиншки и на другите сфери(само резултатски не), освен некоја квалификација за ЛШ и тоа е тоа, бидејќи јасно е дека Интер со овој ростер на играчи и да влеземе во ЛШ, најголем успех ќе ни биде да ги поминеме групите...

Темана на Наполи каде во цело постоење на форумот изгурале до 16 страни... може титула ќе освојат и пак ќе немаат двајца фанови да си честитаат меѓусебе а кај нас тука копја се кршат. Три-четворица сумњам веќе имаат подготвено постови во драфт за на такво да ни се качат ако не се пласираме во ЛШ. :D

Најјака тема и фанови имаме <3

Со играчи од типот на: Сантон, Даброзио, Галјардини, Рафиња, Весино, Валеро, Брозо, Карамох, Едер, Кандрева, Далберт, кои ќе се сложиш и ти валјда дека не се топ класа играчи но се солидни донекаде за наши услови, и дека се способни да ни обезбедат ЛШ, во ова и јас сум сигурен и убеден сум во тоа, и ако ги пресметаме сите на куп не ти коштат ни 90м - 100м. Ова е таа мала инвестиција која им гарантира позитивен фидбек на кинезиве. Значи имаме играчи само за Топ4 и ништо повеќе. Што значи тоа со 90-100М кинезиве имаат 90% од тимот, а сите знаеме што се 100м денеска на фудбалот, еден Игуаин Јуве го купи за 100м, да не ти зборам надвор од Италија...

Aко сакаат класа играчи, и да очекуваат подобри резултати и подобар фидбек, ќе треба пари да се фрлат другар... Како викаат, Колку пари толку музика.
Инаку ти ако си Океј со ова ситуација, супер за тебе, јас не сум. ;)

И ако еден од погоре наведениве играчи мислиш дека е класа, најди ми само една екипа од ТОП 10 тимовите во Европа кај ќе играа прва постава, јас ќе се повлечам од дискусијава.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom