Фан Клуб: Интер

Незнам што уште се замарате.Јасно е ко ден.Сакаат да направат тим од ништо т.е да градат постепено.Е сеа на повеќето тоа ви одговара, мене и уште неколку други не ни одговара.Сакаме да бувнат некој милион повеќе и дасе убрза процесот.Вие мислите дек тоа е невозможно а ние дека е можно.То е то, до утре да се објаснуваме-џабе е.

Не им биле битни резултатите, Интер комотно може и за опстанок да се бори ама они битно ќе се промовираат у Европа со тим што се бори за опстанок.
Пак не разбирам каква курова промоција ќе добијат Сунинг ако нивниот Интер завршува на 7мо место секоја ебена година? КАКО?

Каде кажав јас дека не им се битни? Ако некој друг кажал, нема потреба на мене да го префрлаш тоа мислење. Мене ставот ми е дека им се битни, зошто појак клуб, побогати газди. Јас само ти кажувам дека неинвестирањето може да се толкува како „задоволни сме со тоа што Интер е име во фудбалот и можеме истото да го користиме за нашата компанија да се пробие во Европа“.

Кога одиш да преговараш на маса за некоја зделка, едно е да кажеш „здраво, јас сум тој и тој газда на Интер“ а друго е да кажеш „здраво, јас сум тој и тој газда на Беласица Герас Цунев“, сфаќаш? Затоа е Интер а не Чезена. Од друга страна пак, затоа е Интер а не е пример некоја појак клуб, затоа што можеби Сунинг немаат пари (hhehehhe ama cel sfet) да купат клуб кој што би чинел повеќе и би захтевал повеќе.

Се' се ова нагаѓања и можни опции кои носат до различни соогледувања на работите. Јас како навивач пример им верувам 100% на ФСГ кои се газди на Ливерпул, што ФСГ се спортски конзорциум и заработуваат од тоа, имаат бејзбол тим, наскар тим ете и Ливерпул, плус, имаат и агенција за скаутирање спортисти или финансирање, како и да беше. Значи ФСГ пример не се во Ливерпул за да си го изрекламираат америчкото виски у Европа, они заработуваат од спорт и само од спорт. Од друга страна имаш газди ко Шеикот Мансур или Менсур, кој кур го боли, лупа нафтени пари и тоа е тоа. Сунинг, мислам дека имаат направено добра математика и сфатиле дека Интер е ефтин клуб за купување (во споредба со некои други) а дека е познат, со голема историја и дека можат многу да заработата со неговото работење. Е сега, колку е тоа многу и како ќе го работат клубот, тоа е друго прашање, кое тек ќе си го видите и осеите како навивачи.

Ваљда некој не мисли дека Сунинг дошле у Интер пошто Интер е најјак клуб у сфет или пак некоја љубовна романса каде детето на газдата на Сунинг како и да се вика имал омилен играч кој што се вика Самуел Ето, играч кој некад играл у Интер.

Со играчи од типот на: Сантон, Даброзио, Галјардини, Рафиња, Весино, Валеро, Брозо, Карамох, Едер, Кандрева, Далберт, кои ќе се сложиш и ти валјда дека не се топ класа играчи но се солидни донекаде за наши услови, и дека се способни да ни обезбедат ЛШ, во ова и јас сум сигурен и убеден сум во тоа, и ако ги пресметаме сите на куп не ти коштат ни 90м - 100м. Ова е таа мала инвестиција која им гарантира позитивен фидбек на кинезиве. Значи имаме играчи само за Топ4 и ништо повеќе. Што значи тоа со 90-100М кинезиве имаат 90% од тимот, а сите знаеме што се 100м денеска на фудбалот, еден Игуаин Јуве го купи за 100м, да не ти зборам надвор од Италија...

Aко сакаат класа играчи, и да очекуваат подобри резултати и подобар фидбек, ќе треба пари да се фрлат другар... Како викаат, Колку пари толку музика.
Инаку ти ако си Океј со ова ситуација, супер за тебе, јас не сум. ;)

И ако еден од погоре наведениве играчи мислиш дека е класа, најди ми само една екипа од ТОП 10 тимовите во Европа кај ќе играа прва постава, јас ќе се повлечам од дискусијава.
Значи ти сакаш одма титула. Тука ти имаш проблем а не ти се криви кинезите, 10 години веќе не постоиме на мапа ти одма од нигде никаде сакаш титула. Седи бе.
Моментално пласман во ЛШ ни е од витално значење, за почеток тоа ќе се смета за успех, континуиран настап во ЛШ а со тоа ќе си дојдат и играчи и борба за титула у Калчото.

Ние не сме се ни пласирале у ЛШ уште, не сме играле таму 8 години, вие одма знаете какви им се плановите на кинезите со Интер, пошто не сакале да го пуштат Рамирез ваму и нејќеле да платат 500 милиони за Пасторе.

Кујзне што ќе се дешаваше моментално ако бевте фанови на Манчестер. Трошење милијарди на класа играчи, 0 успеси.

Значи ти сакаш одма титула. Тука ти имаш проблем а не ти се криви кинезите, 10 години веќе не постоиме на мапа ти одма од нигде никаде сакаш титула. Седи бе.
Моментално пласман во ЛШ ни е од витално значење, за почеток тоа ќе се смета за успех, континуиран настап во ЛШ а со тоа ќе си дојдат и играчи и борба за титула у Калчото.

Ние не сме се ни пласирале у ЛШ уште, не сме играле таму 8 години, вие одма знаете какви им се плановите на кинезите со Интер, пошто не сакале да го пуштат Рамирез ваму и нејќеле да платат 500 милиони за Пасторе.

Кујзне што ќе се дешаваше моментално ако бевте фанови на Манчестер. Трошење милијарди на класа играчи, 0 успеси.

Јас Интер го ценам повеќе изгледа, за мене успех само играње во ЛШ не е некој успех, тоа за клуб како Интер мора да биде рутина. И не постоиме заради ваков ебан менталитет како твојот. Секој кој доаѓа во клубот да им дадеме по 100години време да направат некоја асална инвестиција, па тек тогаш да очекуваме резутати.

Јас Интер го ценам повеќе изгледа, за мене успех само играње во ЛШ не е некој успех, тоа за клуб како Интер мора да биде рутина. И не постоиме заради ваков ебан менталитет како твојот. Секој кој доаѓа во клубот да им дадеме по 100години време да направат некоја асална инвестиција, па тек тогаш да очекуваме резутати.
Нема врска со ценењето. Интер нема титула од 2010 година. Тоа ти се 8 години. Лш нема игра исто така неколку сезони. Нормално дека сеа ако обезбеди ЛШ ќе е успех со оглед на очајните сезони што ги има. Нормално дека и другите фанови сакаат титули и ти тоа што го сакаш не се ментални да нејќат. Ама реалноста е друга. Дека за тоа ќе треба малце време и трпение. Преку ноќ не бива ништо.

Нема врска со ценењето. Интер нема титула од 2010 година. Тоа ти се 8 години. Лш нема игра исто така неколку сезони. Нормално дека сеа ако обезбеди ЛШ ќе е успех со оглед на очајните сезони што ги има. Нормално дека и другите фанови сакаат титули и ти тоа што го сакаш не се ментални да нејќат. Ама реалноста е друга. Дека за тоа ќе треба малце време и трпение. Преку ноќ не бива ништо.

Јас мислам дека доволно беа за фановите 8 години без титула, и дека за да ги убрзаш работиве треба ПАРИ, а не само време и трпение.
А како што читаме од главни луѓе во Интер, во наредниот период Сунинг нема пари да инвестираа во клубот, туку сета филозофија од сега натака ќе ја потпираат на тоа, колку си продал толку ќе потрошиш на меркато. Мене ова не ми се допаѓа ако за некој друг тоа е ОКЕЈ, нека си тера негов филм, и тука завршува муабетов.

Како Сунинг го користи Интер за себепромоција и корист, како Сунинг сака да се промовира како гигант во Европа преку Интер ставајќи ги резултатите у втор план? Како?

Ти одговори нешо Рики, еф и јас че ти пишам. Праша и зш не ги купиле Болоња или Беневенто, пример.

1. Утре ако се продаде Ливерпул/Арсенал за некоја компанија "ЧингЧонг" за 5 минути цел свет ќе дознајт дека Ливерпул е продаен и сите ќе се заинтересирет шо компанија е "ЧингЧонг", и тие шо не гледет фудбал ќе видат шо компанија е. Мислиш дека некој кур ќе го болит ако "ЧингЧонг" го купит пример Вотворд или некој рандом тапа тим од Англија? Без разлика колку се/биле слаби Ливерпул, секогаш ќе е попознат бренд од Вотворд, па макар Вотворд и 10години да се борит за ЛШ, а Ливерпул е во втора лига.

И сам гледаш кај целам со муабетов и споредбата Интер-Болоња. Колку шо сакат нека се јаки бе Болоња, во Азија кинезиве 5 дреса немат да продает од нив, да ги прашаш сега Азијците шо е Болоња некое врста јадење ќе ти одговорет. Интер реално е во топ20 клубови во историјата на фудбалот и секој го знае клубот Интер, без разлика дали гледат фудбал или не (освем USA, нормално, тие не ни ги знаат РМ, Барса и МУ).

2-ра работа, Интер тие го купија бидејќи беше на продажба. А тоа шо е на продажба може да се земе за пониска од реалната цена. И кинезите можеа да ги купат Болоња, ама Болоња не беше на продажба, а то шо не е на продажба мора да се претплати.

И се е ова во ред од Сунинг, after all, it's all business, како шо кажа syn, но syn си скокат еден факт дека Кинезите "свесно" влегоа во новата сезона со "ризик" дека Интер може да НЕ се пласира во ЛШ следната сезона и јас тука не можам да имам некакви симпатии за кинезите да останет уште една сезона, а можеа со многу малку да направат "100%" да играме следната сезона.

Како шо пишав да останеа Јове и Банега, да се земеше барем еден од Ковачич/Пасторе/Видал/Наинголан, еден лев бек шо не немат кансер и толку, ez 4place, можда и погоре со ваква мизерна Рома. Дури и да не фатеа место вака за ЛШ, немаше никој да пишит против кинезите, сите ќе пишеа како потфрлиле играчите или Спалети.

Вака, ако фатиме ова година 4место, може комотно кај комшикиве кинези да одиме и да им го испушиме по еднаш, зошто тие го чуваја Монтела којзнае колку време.

Јас мислам дека доволно беа за фановите 8 години без титула, и дека за да ги убрзаш работиве треба ПАРИ, а не само време и трпение.
А како што читаме од главни луѓе во Интер, во наредниот период Сунинг нема пари да инвестираа во клубот, туку сета филозофија од сега натака ќе ја потпираат на тоа, колку си продал толку ќе потрошиш на меркато. Мене ова не ми се допаѓа ако за некој друг тоа е ОКЕЈ, нека си тера негов филм, и тука завршува муабетов.
Ама Сунинг не се 8 години во Интер па они да се криви за тоа. Го најдоа Интер во очајна состојба оставена од предходните сопственици. Немаат магично стапче преку ноќ да средат. И не споредувај со ПСЖ и Сити пошто други закони важат во Италија и ќе е потребно време. Уште сезона 2 минумум.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Да ги барам постовите каде е Тохир возвишуван до небеса,исто како Сунинг сега?
Па бизнисмен,па најбогат во југоисточна Азија,па разбирал многу,па му требало време итн.

Какви битки се водеа во фан клубов во тоа време...

Ама Сунинг не се 8 години во Интер па они да се криви за тоа. Го најдоа Интер во очајна состојба оставена од предходните сопственици. Немаат магично стапче преку ноќ да средат. И не споредувај со ПСЖ и Сити пошто други закони важат во Италија и ќе е потребно време. Уште сезона 2 минумум.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Мене преку кур ми е дојдено да ги чекам сите по 10години, како ми изиграваат футбал менаџери, со некакви самофинансирања на клубот.
И што ако се само 2 години тука, со ништо ме немаат убедено во овие 2 години дека ќе направат нешто подобро од Морати или Тохир, исти курац се, ако не побетер од нив, само уште има тука малоумни што им веруваат на некојси голем проект со Интер.

од тие 8 години, 3 се со морати, 3 со тохир, сунинг врска немаат со тие 6 години каде клубот само тонеше и никакви знаци на живот не покажуваше освен можеби една, онаа со Манчини. Сунинг се тука година ипол, од кои само една сезона работеа со клубот од сам старт на подготовки за следната и прв пат после 5-6 години се во игра у овој дел од годината за ЛШ.
Ако влечеме паралели колку време играле во ЛШ на таа пара со Морати, првите негови 6 сезони, одговорот е само ЕДНАШ, ама битно играчи купуел, сеа тоа е битно, или играчите што ги купуел, контрадикторности еден тон за луѓе што бараат резултати сместа.
Сите сакаме иначе Интер перманентно да е дел од ЛШ и тоа под дифолт да доаѓа, ама нека се земе у предвид и фактот у каков период дојдоа сунинг, нека се земе у предвид и фактор првите 5-6 години од ерата на Морати, на пример морати дојде 95та тука, Интер 94та беа Шампиони во УЕФА Купот, па пак фијаско доживуваа првите сезони со Морати, не е дека он начека калакурница од клуб ко што начекаа Сунинг, нити пак начека финансиски регулативи у европскиот фудбал, стварно се претерува во одредени работи со критиките контра сунинг.

Немате трпение јасно е тоа, никој нема, ама делувате ко Сунинг да се тука 10 години, не ни викам дека треба луксуз од 10 години да им се даде на Сунинг, ко што имаше Морати, ама факт е дека кога ќе се земе Се во предвид, потребно е време за да се добијат саканите резултати, никој преку ноќ во тоа не успеал, некој успева за 2 сезони ... некој за цели 10 години.

Ок, ќе им ја отцениме намерата во други околности, поразлични од овие. Да се надеваме дека на овој "бан" ќе му истечи важењето (или нешто слично) и конечно да им ја видиме замислата за тоа како планираат да не вратат на старите патеки и кои ќе им бидат првите чекори, се разбира доколку не "измислат" ново алиби.
И се' што ќе биди превземено до тој момент само ќе е од сукундарно значење, ништо друго...

(хипотетички кажано - доколку стварно намерата им е да инвестираат во вистинска смисла на зборот)

А опцијата - ПРОДАЖБА, само ја потврдува спротивната намера од горенаведената.
Нема да ја експлицирам во детали, беше споменета и дискутирана поназад.

Мене преку кур ми е дојдено да ги чекам сите по 10години, како ми изиграваат футбал менаџери, со некакви самофинансирања на клубот.
И што ако се само 2 години тука, со ништо ме немаат убедено во овие 2 години дека ќе направат нешто подобро од Морати или Тохир, исти курац се, ако не побетер од нив, само уште има тука малоумни што им веруваат на некојси голем проект со Интер.
Друже, ова малоумни по дома на татко ти, мајка ти, сестра ти, детето, сеедно, они може ке те толерираат. Тоа што некој не се согласува со твоето мислење не го прави малоумен, не глуми лудило и не се преценуј.[DOUBLEPOST=1522422009][/DOUBLEPOST]
Ок, ќе им ја отцениме намерата во други околности, поразлични од овие. Да се надеваме дека на овој "бан" ќе му истечи важењето (или нешто слично) и конечно да им ја видиме замислата за тоа како планираат да не вратат на старите патеки и кои ќе им бидат првите чекори, се разбира доколку не "измислат" ново алиби.
И се' што ќе биди превземено до тој момент само ќе е од сукундарно значење, ништо друго...

(хипотетички кажано - доколку стварно намерата им е да инвестираат во вистинска смисла на зборот)

А опцијата - ПРОДАЖБА, само ја потврдува спротивната намера од горенаведената.
Нема да ја експлицирам во детали, беше споменета и дискутирана поназад.
Беше спомената, од статии на курир, спортски мк, а1 он и ред други, сите копирале самите од себе, во Италија никаде не е спомената, еден медиум го спомна елементот продажба, во една реченица, кориере дела сера, ама не во контекст дека Сунинг го продаваат клубот. Расипан телефон шпекулација беше тоа, ништо повеќе. Фудбал Италија исто нормално се улетаа, сајт наклонет кон Јувентус, ама после фијаското од објави за Астори веќе не ги ни отварам, преведуваат со гугл транслејт и пренесуваат како нив им одговара, а не какви се работите у реалноста. А у истата, апсолутно никаде во оригијалната статија не е споменато дека клубот се продава. Тоа кориере дела сера како свој став го начна, дека делувало ова со сабатини ко овие да се откажуваат од Интер и тимот у Кина, плус дека ффп, банот у Кина, и ради тоа може треба и да продаваат, па у заграда ставиле дека такво нешто во моментов никој не го наложил од клубот, и дека и да продаваат, тешко дека во моментов би нашле купец од 600м евра.
Ова беше доволно за медиумските хиени.

Друже, ова малоумни по дома на татко ти, мајка ти, сестра ти, детето, сеедно, они може ке те толерираат. Тоа што некој не се согласува со твоето мислење не го прави малоумен, не глуми лудило и не се преценуј.

(во случај да си сериозен и да не си трол со постов)

Дај ти се молам, баш ти се служиш со ваква терминологија.[DOUBLEPOST=1522422266][/DOUBLEPOST]
Беше спомената, од статии на курир, спортски мк, а1 он и ред други, сите копирале самите од себе, во Италија никаде не е спомената, еден медиум го спомна елементот продажба, во една реченица, кориере дела сера, ама не во контекст дека Сунинг го продаваат клубот. Расипан телефон шпекулација беше тоа, ништо повеќе. Фудбал Италија исто нормално се улетаа, сајт наклонет кон Јувентус, ама после фијаското од објави за Астори веќе не ги ни отварам, преведуваат со гугл транслејт и пренесуваат како нив им одговара, а не какви се работите у реалноста. А у истата, апсолутно никаде во оригијалната статија не е споменато дека клубот се продава. Тоа кориере дела сера како свој став го начна, дека делувало ова со сабатини ко овие да се откажуваат од Интер и тимот у Кина, плус дека ффп, банот у Кина, и ради тоа може треба и да продаваат, па у заграда ставиле дека такво нешто во моментов никој не го наложил од клубот, и дека и да продаваат, тешко дека во моментов би нашле купец од 600м евра.
Ова беше доволно за медиумските хиени.

Во ред де, само ја објаснував опцијата, не говорев за тоа колку е вистинита.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom