Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
5 голмани имате што ќе им правите?:pos2:

5 голмани имате што ќе им правите?:pos2:
3 голмани имаме.
Орландони е пензионер од 1 јуни, а Белец е во преговори за позајмица во некој италијански клуб.
цезар, толдо и кастелаци.

Најверојатно ќе го купиме Маскерано .. Незнам зошто , ама фудбалеров никогаш не ме импресионирал :toe:

Интер 2010/2011 :)
100028.jpg

Биг лајк !

Инаку добредојде Кастелаци и се најдобро во дресот на Интер!

Кога сме веќе кај трансфер шпекулации, според мене вака би сакал да се одвива...
IN: Силва (Валенсија), Маскерано (Ливерпул), Озил (Вердер), Тевез (Ман.Сити), Коларов (Лацио), Ранокиа (Џенова/Бари)

OUT: Мунтари, Бурдисо, Суазо, Обиња, Мансини, Балотели (трампа со Тевез + - некое милионче)

Да се вратат Биабиани и Кутињо.

И вака би изгледал тимот...
Голмани: Хулио Цезар, Толдо, Кастелаци

Одбрана: Самуел, Лусио, Кордоба, Х.Занети, Маикон, Сантон, Киву, *Матераци, Ранокиа, Коларов.

Среден ред: Снајдер, Станковиќ, Камбиасо, *МекДоналд, Т.Мота, Озил, Маскерано, Силва, Кутињо.

Напад: Ето, Милито, Пандев, **Тевез, Биабиани

* Матераци и МекДоналд исто така во краен случај можат да бидат ослободени/продадени.
** А додека Тевез, според мене, би бил доведен во случај на трансфер на Милито во Реал Мадрид.

Вака има 27 играчи, без Матераци и МекДоналд = 25, исто да не ги рачунаме голманите 3 = на 22

Too good to be true a ? :)

И btw, Балотели одамна е избришан кај мене и во никој случај не заслужува повеќе да го носи дресот на Интер!

Едит: МАИКОН НИКАКО НЕ СМЕЕМЕ ДА ГО ПРОДАДЕМЕ!!! (морав со големи букви :tv: )

Силва несомнено е добар играч, али играчите како него ретко успеваат во Италија...
Ќе видите дека и Красич(иако не играат сосема иста позиција) ќе биде голем промашај на Јувентус...

Маикон се поизвесно е дека ке биде шитнат, и Бранка му рекол на Бенитез да не смета на него за наредна сезона ...

Силва несомнено е добар играч, али играчите како него ретко успеваат во Италија...
Ќе видите дека и Красич(иако не играат сосема иста позиција) ќе биде голем промашај на Јувентус...

Во Валенсија Силва е ѕвер...само да не испадне (ако дојде) уште еден Кварезма :nesum:...сепак доаѓа од шпанско првенство, за разлика од Кварезма кој дојде од португалско.

За Красич не ни сакам да дојде, не е матерјал за во Интер. :)

--- надополнето ---

Маикон се поизвесно е дека ке биде шитнат, и Бранка му рекол на Бенитез да не смета на него за наредна сезона ...

Е тогаш ние го губиме најдобриот десен бек во светот...:toe:
Навистина ќе биде штета доколку го продадаме.

--- надополнето ---

e8jyid.jpg

:tv:

Навистина ќе биде штета доколку го продадаме.

За да биде штетата поголема го продаваме после сезона кога освоивме се и буџетот ни порасна за 100тина милиони евра повеќе. Нелогично ми е да го продадат, Маикон секогаш го ценел клубот, би останал доколку Морати и компанија одлучат да остане...

Ако го продадат, ондак за кај мене лично да се оправдаат дека не се банда од типот на Берлускони ќе МОРА да донесат едно екстра засилување. Маикон околу 30 милиони, плус повеќе од 100 милиони бонуси од ЛШ-Куп-Сериа А, плус Мурињо си отиде, лапнаа 10 милиони и околу 5-6 милиони се плус во однос на платата што сега ќе ја зема Бенитез, плус телевизиски права, сезонски билети, немање на големи долгови (ако воопшто ги има)...

Значи, Хамшик, Маскерано или СЕКОЕ засилување кое му е неопходно на тимот, а мора да се плати голема сума, мора.

Веќе е скоро 90% сигурно дека Маскерано доаѓа, почнал и италијански да учи, така да он и Камби ќе играат во средина, тоа значи Занети ќе иде на бек сеа дали со Маикон или со Киву/Сантон ќе видиме, у секој случај квалитетот на одбраната ќе се покачи за 20% повеќе од лани, а ако не примиш гол, кога-тогаш ќе дадеш...
Исто така бидејќи Маскерано е апла деструктивец ќе го видиме сеа Камби со помалку одбрамбени задачи и во поинаква улога и мислам дека одлично ќе се снајде....
Додека не знам за Силва зашто сте запнале, али Пандев е многу корисен играч, на страна тоа што е Македонец, да ги земем неговите игри да ги анализираме сигурно е меѓу покорисните играчи... Иако не играше цела полусезона на последниот меч со Баерн, просек на тимот 7кил. и нешто, а Пандев истрчано имаше 9 километри...
Да не зборам за утакмиците со Челзи и Барса, и во првенство кога Ето беше на Африканскиот куп...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom