Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Златко во Шпанија Реал Мадрид има само еден противник - Барса.
другите екипе се со 30 бода разлика.
И тоа на лига ти личет.
Најдобри лиги
1. Англија
2. Германија
3. Италија
4. Шпанија
5. Франција
А во Италија и Англија колку противници се ? :)

Да не забораиме дека 5 години по ред конкуренцијата во Италија е мизерна.

Баш ме интересира во другите лиги доколку беше Барса како ќе стоеја со неа.

Дај бе не ми го спомињајте Михајлович,дека со тој човек повеке од Куп Италија друго не гледам. Нас ни треба некој со дебела биографија како Капело или Гус,,,а не младич кој му е втора сезона на водење клуб...ако дојде во Интер црно ни се пишува веруј те..

Времето на Капело, Трапатони, Хицфилд, Рехагел, Милутиновиќ, Миланиќ веќе е завршено...

--- надополнето ---

Многу е лесно да се одговори, еден Реал Мадрид мака мачи шест години да го помине 1/8 финалето, а Лион од француската лига им стана нојќна мора...
А Барса го плати долгот на Интер во вистинскиот момент.

@duman: Eве ти, третите и четвртите места од најсилните лиги во Европа

Шпанија:
3. Валенсија - 71
4. Севиља - 63

Англија:
3. Арсенал - 75
4. Тотенхем - 70

Италија:
3. Милан - 70
4. Сампдорија - 67

Германија:
3. Вердер - 61
4. Бајер Леверкузен - 59

Нема голема разлика нели? Е сега Барса и Реал што си се неприкосновени на првите две позиции тоа е друго.

Златко во Шпанија Реал Мадрид има само еден противник - Барса.
другите екипе се со 30 бода разлика.
И тоа на лига ти личет.
Најдобри лиги
1. Англија
2. Германија
3. Италија
4. Шпанија
5. Франција
ne be greska si
1. Англија
2. Германија
3. Италија
4. Francija
5. Argentina
6. Brazil
7. Portugalija
............

122. Makedonija
123. Malta
124. Andora
125. Spanija

Еве уште еден подобранец..

1. Лани Мурињо освои Серија А со Мунтари и Златан во нападот. Лига на шампиони отпадна од Манчестер, најдобриот за минатата година.
2. Мизерна лига е онаа (читај шпанската), која мислам дека по коефициенти падна позади Аргентина, во која два клуба освојуваат по 100 бода, а третиот има едвај 60.. Тоа ти е нешто како Шкотско првенство..
3. Пропаднат трансфер (проект) е да фрлиш 200+ милиони, да ги доведиш најдобрите двајца фудбалери, и да не освоиш нити еден куп.

П.С. Чувај ги твоите анализи за фан клуб Мадрид.. молимте..
Постот ти е на место.
Добра споредба Шпанско првенство со Шкотско.
Глазгов Ренџерс - Реал Мадрид
Селтик - Барса
вечно две екипи се борат за првенството.

@ Штрафценегер,

Ја сум слеп или што е работава? не гледам ништо за Михајлович на страната..

Постот ти е на место.
Добра споредба Шпанско првенство со Шкотско.
Глазгов Ренџерс - Реал Мадрид
Селтик - Барса
вечно две екипи се борат за првенството.

Отвори википедија, види кој кога што освоил. Кога последен пат во Италија освоил некој друг освен Интер и Јувентус, кога во Англија освоил некој друго освен Манчестер и Челзи.

Како и да е, гледам зборите онака од ракав, не мислам да се расправам.

За да почнеш да провоцираш,треба некој претходно да те испровоцира.Читај(ако немаш друга работа) мои постови наназад,дали негде имам провоцирано.И не ме цитарајте веќе ме пукнаа известувањава.Зашто јас признавам,можеш да зборуваш дека еден тим на Реал со голем репертоар на играчи не смее да си дозволи 2 сезони да остане без титула,можеш да збориш дека 6 год не сме влегле во 1/8 финале.Ама со тие милиони не само вие,сите отековте.Тие не ги даде ни татко ти ни татко ми,туку Перез кој дупло ќе си ги врати само од маркетинг.

Златко сега приметив дека си ставил слика од тренерот на Интер.
Изгледа те исполнал со победата над Барса.
Но неразбирам што фајде имаше Реал Мадрид од побеадта на Интер.
Јас го носам на аватар Пацини, но со неговите голови интер стана шампион во Серија а.
Бравос , навивач на Реал Мадрид да носи аватар од тренер на Интер, тоа е за пофалба
многу сме јаки...

Секоја лига има периоди на издигање и пад во квалитетот. Има периоди кога има по пет екипи кои се борат за титула, а има периоди кога се само две екипи. Пред неколку години, кога Барса имаше пад, паметам во Шпанија само Реал и Реал Сосиедад се бореа за титулата. Пред некоја година во Италија се бореа само Интер и Милан, оваа година во Италија се бореа три екипи, исто како и во Англија. Во Шпанија две.

Барса? А што е со Челзи кои оваа година дадоа над 100 голови?

Какви прогнозери сте мајката,да игравте спортска сигурно милионери бевте станати.Абе од кај знаете дека Мурињо нема да успее во Реал?И со вас лани не успеа да го помине 1/8 финалето,и што тој е пропаднат траснфер.Да збориме за ЛШ,не за мизернана Италијанска лига.За таму не ви треба ни Мурињо ни никој,а да имаш противник како и да изгубиш не е ништо страшно.А за титули барем вие не зборувајте,а најмалку со нас,чекајте сега да дојде 2055.
:pos::pos::pos::pos::pos::pos:.... Абе што пишуват овие и Маикон ќе одел у Реал со Мурињно заедно. Ако оди Маикон а веруван дека ќе го следи Мурињо сигурно ќе оди и уште некој со него. Да не мислите дека провоцирам ама оваа година собравте и за другата, догодина тешко дека ќе освоите толку ама сепак не се знае топка е :)

Секоја лига има периоди на издигање и пад во квалитетот. Има периоди кога има по пет екипи кои се борат за титула, а има периоди кога се само две екипи. Пред неколку години, кога Барса имаше пад, паметам во Шпанија само Реал и Реал Сосиедад се бореа за титулата. Пред некоја година во Италија се бореа само Интер и Милан, оваа година во Италија се бореа три екипи, исто како и во Англија. Во Шпанија две.

Нормално, башка се погоди сега што Реал премногу се засили, а Барса си е Барса од лани. Се погоди и рецесија па многу клубови паднаа во долгови што неможат да ги вратат.

Нејќам да ви ја тупам темата, нека отвори некој која лига е најјака па таму да се заколеме поштено. :)

Нормално, башка се погоди сега што Реал премногу се засили, а Барса си е Барса од лани. Се погоди и рецесија па многу клубови паднаа во долгови што неможат да ги вратат.

Нејќам да ви ја тупам темата, нека отвори некој која лига е најјака па таму да се заколеме поштено. :)

@Dedo Pero
И со младинците да играме,Јувентус пак ќе биде позади нас.
:pos: :pos: :pos:

Ај сега малку и вие размислете.
Значи играчите освоија се што можеше да се освои оваа година. Да бидеме реални, како индивидуалци има сигурно 3-4 тимови што се далеку подобри од нас. Ова го кажувам, бидејќи клучно во освојувањето на тројната круна беше мотивацијата, желбата за успех. Сето ова благодарение на Мурињо. Е сега, Мурињо го нема, а од друга страна и да остани, сумњам дека ќе можи да ја држи мотивацијата оваа година на исто ниво. Мотивацијата ќе биди на далеку пониско ниво, така да нормално е да биде потешко за Интер оваа година.
Е сега јас што предлагам, и како размислувам. Потребни во тимот ни се, од една страна млади талентирани играчи кои ќе сакаат да се докажат, а од друга страна квалитетни докажани играчи, кои баѓи време немаат освоено ништо, а се условно речено на залез на кариерата.
Со оглед дека освоивме се што можеше да се освои, плус ако ги продадеме Маикон и Милито на реал за екстра цена, мислам дека парите нема да претставуваат никаков проблем во купување на вакви играчи.
Прво како тренер, би го ангажирал Капело.(како најсигурна опција за успех)
Од играчи би се ослободил од: Манчини, Мунтари, Арнаутович, Кордоба, Куарезма?(не сум сигурен за овај), Маикон(за многу пари) Милито(за многу пари).
Составот што останува го знаеме сите кој е,
Следно би ги ангажирал:
Хамшик -Млад. Сите знаеме за каков талент се работи. Докажан во Италија, желен за докажување во европа.
Коларов - Истото важи како и за Хамшик, плус секако и оваа година таа позиција ни беше на некој начин послаба.
Бонучи - Млад надежен играч, кој ќе биде повеќе од достојна алтернатива во одбраната.
Џерард - Искусен, да не трошам зборови залудно, годините го навасуваат, сигурен сум дека ќе биде страшно мотивиран, и дека ќе имаме огромна полза од него.
Торес - Класа од напаѓач, идеална замена за Милито. Толку!
Значи добиваме пет играчи, кои поседуваат огромни квалитети, и кои несомнено ќе бидат мотивирани за нови предизвици.
Значи ако се сака, ова е сосема изводливо.
Тимот би изгледал некако вака:
Цезар
Занети/Сантон....Лусио...Самуел...Коларов
Камбијасо
Хамшик..........Џерард
Снајдер
Ето.........Торес
Што мислите вие?

Еден предлог до сите фанови на Интер:

Жозе Мурињо во Реал Мадрид да си ги земе и неговите желби - Марига, Мунтари, Арнаутовиќ, Кварезма, Мансини.
Посебно сонего поклон би му ги дале Марига и Мунтари.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom