Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Ај сега малку и вие размислете.
Значи играчите освоија се што можеше да се освои оваа година. Да бидеме реални, како индивидуалци има сигурно 3-4 тимови што се далеку подобри од нас. Ова го кажувам, бидејќи клучно во освојувањето на тројната круна беше мотивацијата, желбата за успех. Сето ова благодарение на Мурињо. Е сега, Мурињо го нема, а од друга страна и да остани, сумњам дека ќе можи да ја држи мотивацијата оваа година на исто ниво. Мотивацијата ќе биди на далеку пониско ниво, така да нормално е да биде потешко за Интер оваа година.
Е сега јас што предлагам, и како размислувам. Потребни во тимот ни се, од една страна млади талентирани играчи кои ќе сакаат да се докажат, а од друга страна квалитетни докажани играчи, кои баѓи време немаат освоено ништо, а се условно речено на залез на кариерата.
Со оглед дека освоивме се што можеше да се освои, плус ако ги продадеме Маикон и Милито на реал за екстра цена, мислам дека парите нема да претставуваат никаков проблем во купување на вакви играчи.
Прво како тренер, би го ангажирал Капело.(како најсигурна опција за успех)
Од играчи би се ослободил од: Манчини, Мунтари, Арнаутович, Кордоба, Куарезма?(не сум сигурен за овај), Маикон(за многу пари) Милито(за многу пари).
Составот што останува го знаеме сите кој е,
Следно би ги ангажирал:
Хамшик -Млад. Сите знаеме за каков талент се работи. Докажан во Италија, желен за докажување во европа.
Коларов - Истото важи како и за Хамшик, плус секако и оваа година таа позиција ни беше на некој начин послаба.
Бонучи - Млад надежен играч, кој ќе биде повеќе од достојна алтернатива во одбраната.
Џерард - Искусен, да не трошам зборови залудно, годините го навасуваат, сигурен сум дека ќе биде страшно мотивиран, и дека ќе имаме огромна полза од него.
Торес - Класа од напаѓач, идеална замена за Милито. Толку!
Значи добиваме пет играчи, кои поседуваат огромни квалитети, и кои несомнено ќе бидат мотивирани за нови предизвици.
Значи ако се сака, ова е сосема изводливо.
Тимот би изгледал некако вака:
Цезар
Занети/Сантон....Лусио...Самуел...Коларов
Камбијасо
Хамшик..........Џерард
Снајдер
Ето.........Торес
Што мислите вие?

Тимот би изгледал некако вака:
Цезар
Занети/Сантон....Лусио...Самуел...Коларов
Камбијасо
Хамшик..........Џерард
Снајдер
Ето.........Торес
Што мислите вие?

Се се ама не знам како можите да си правите бајрам со мозокот дека би пристигнале Торес и Џерард...тоа според мене е бладвање на празно...би сакал и јас со сето срце да дојдат ама тоа е невозможно според мене...вака повеќе наликуваме на фан клуб Јувентус со желбите кои се невозможни...повеќе можност да дојде има агуеро отколку торес па за џерард =0 проценти....овај вториот е верен на ливерпул без разлика каде и за што се бори неговиот тим...Џерард има амбиција да ја освои ПЛ а ЛШ има освоено е сега не знам со што би го привлекле ние како клуб???...торес ако заминува сигурно нема да дојди во Италија ...има сто пати изјавено дека ја сака Англија и во случај да замини од таму ќе оди во Барселона или ќе се врати во Атлетико.....значи овие двајца се невозможни..Хамшик може и еден бек(та лев та десен) да се купи бидејќи сме тенки во двете страни во случај на повреда а и Занети веќе неможе да го даде своето како порано...

Се се ама не знам како можите да си правите бајрам со мозокот дека би пристигнале Торес и Џерард...тоа според мене е бладвање на празно...би сакал и јас со сето срце да дојдат ама тоа е невозможно според мене...вака повеќе наликуваме на фан клуб Јувентус со желбите кои се невозможни...повеќе можност да дојде има агуеро отколку торес па за џерард =0 проценти....овај вториот е верен на ливерпул без разлика каде и за што се бори неговиот тим...Џерард има амбиција да ја освои ПЛ а ЛШ има освоено е сега не знам со што би го привлекле ние како клуб???...торес ако заминува сигурно нема да дојди во Италија ...има сто пати изјавено дека ја сака Англија и во случај да замини од таму ќе оди во Барселона или ќе се врати во Атлетико.....значи овие двајца се невозможни..Хамшик може и еден бек(та лев та десен) да се купи бидејќи сме тенки во двете страни во случај на повреда а и Занети веќе неможе да го даде своето како порано...
Не знам оти ти така размислуваш. И за Кака беше незамисливо, и за Роналдо не беше замисливо, и за Ибра не беше замисливо, па се се оствари. Ко ќе заиграат 150 милиончиња(а ги имаме толку) ич не изгледа ова како бајрам со умот.
:toe: Шо би рекол Кире_Интер :)

@Neroazuro@Со што би ги привлекле?
Кој друг би ги привлекол ако не најдобрите во Европа?:costumed4
Сигурно не сакаат да ја завршат карирата без титули...а ако останат во Ливерпул,така и ќе биде...
Плус...ако не се лажам,пред некое време имаше изјава дека Торес сака да игра во Италија...

Не знам оти ти така размислуваш. И за Кака беше незамисливо, и за Роналдо не беше замисливо, и за Ибра не беше замисливо, па се се оствари. Ко ќе заиграат 150 милиончиња(а ги имаме толку) ич не изгледа ова како бајрам со умот.
:toe: Шо би рекол Кире_Интер :)
Хехе јас,па незнам колку возможно е сите да ги донесме Коларов,Жерард,Торес :toe:Напаџачи имаме Бало,Пандев,Милито,Ето мислам дека оваа година ке идеме на 2 добри средни играчи како Хамшик и Жерард али ја го сакам Диаби од Арсенал

Хехе јас,па незнам колку возможно е сите да ги донесме Коларов,Жерард,Торес :toe:Напаџачи имаме Бало,Пандев,Милито,Ето мислам дека оваа година ке идеме на 2 добри средни играчи како Хамшик и Жерард али ја го сакам Диаби од Арсенал
Зборувам под услов да го продадеме Милито. А за пари, сигурен сум дека ќе имаме. :)

Зборувам под услов да го продадеме Милито. А за пари, сигурен сум дека ќе имаме. :)
Не си иде Милито верувај ми,од напаѓачиве може само Балотели да си замине друг никој:toe:!!Од средина ке си замине Мунтари а за Станкович не верувам дека ке игра прва постава па така да гарант се носат средни играчи.Во одбрана се враќа одличниот Сантон само зн дали Занети ке игра уште една година ?

за милито нема теорија да си отиде сепак на 30 години ретко кој би се нафатил да фрли големи пари за него (сега ако некој мега понуда улета зашто да не би се прифатила тука е ето кој би се вратил на својата природна така да во тој сегмент би биле потребни минимални корекции , дури и еден од алибец/дестро би ги промовирал во прв тим).
цезар е недопирлив барем во следни 3 - 4 сезони иако и вивиано не е лош избор.
маикон - најлесно би можел да си отиде но се зависи од новиот тренер и каква концепција си има замислено со тимот.

торес ако заминува сигурно нема да дојди во Италија ...има сто пати изјавено дека ја сака Англија и во случај да замини од таму ќе оди во Барселона или ќе се врати во Атлетико.....значи овие двајца се невозможни..

Јас пак имам читано дека Торес има изјавено дека во Англија се игра груба игра и дека ако продолжи таму ќе трпи повреди. Исто мислам дека има изјавено дека има симпатии кон италијанската лига, посебно кон Интер и Милан.
Ориали беше еднаш на Енфилд, што значи дека постојат реални шанси Интер да покаже интерес кон Торес или Џерард. Ко прво, европски шампиони сме, второ, летово ќе располагаме со огромен трансфер буџет, четврто, Ливерпул догодина нема да игра во ЛШ, а со оној тим нема теорија да земе ПЛ и петто и најбитно, Ливерпул се во финансиска криза.
Така да доколку Морати им ја фрли актовката на маса, газдите прифаќаат без проблем, а Торес не би требало да прави проблеми околу доаѓањето во Интер, истото важи и за Џерард, мада јас мислам дека далеку подобра опција би бил Хамшик.

Какви прогнозери сте мајката,да игравте спортска сигурно милионери бевте станати.Абе од кај знаете дека Мурињо нема да успее во Реал?И со вас лани не успеа да го помине 1/8 финалето,и што тој е пропаднат траснфер.Да збориме за ЛШ,не за мизернана Италијанска лига.За таму не ви треба ни Мурињо ни никој,а да имаш противник како и да изгубиш не е ништо страшно.А за титули барем вие не зборувајте,а најмалку со нас,чекајте сега да дојде 2055.

Златко во Шпанија Реал Мадрид има само еден противник - Барса.
другите екипе се со 30 бода разлика.
И тоа на лига ти личет.
Најдобри лиги
1. Англија
2. Германија
3. Италија
4. Шпанија
5. Франција

И тоа на лига ти личет.
Најдобри лиги
1. Англија
2. Германија
3. Италија
4. Шпанија
5. Франција

Се согласувам думан само со една разлика Германија малце подоле!

И тоа на лига ти личет.
Најдобри лиги
1. Англија
2. Германија
3. Италија
4. Шпанија
5. Франција

Да, да, затоа Атлетико освои Европа Лига, а Вердер испадна од Валенсија :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop