Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
29978_1305177262342_1017836291_30704930_3481743_n.jpg

Lionell GDESSI........ го изеде овој двомеч... го заклучија копиленцето... сега барем знаеме кај бил цело време... али го окркал.. од овој затвор ни Мајкл Скофилд од Призон Брејк не го вади !!!!!!!!!

ova so buskets vistina e ili montaza ???

ЖИВА ВИСТИНА! Го приметив уште веднаш дека глуми лудило баш ова кога паѓа, офка, гледа дали го гледа некој, и пак продолжува да офка. Ваљда ке упатат жалба Интер за ова.

ЖИВА ВИСТИНА! Го приметив уште веднаш дека глуми лудило баш ова кога паѓа, офка, гледа дали го гледа некој, и пак продолжува да офка. Ваљда ке упатат жалба Интер за ова.

Иронично, Мота прв предупреди на глумата во интервју уште пред 3 дена. Жалба ќе има ама никогаш не вродиле со плод жалбите... Јас сум за да ги пуштат и Рибери и Мота во финале, ама тоа нема да се случи.

А ТИ КАЖАВ ДЕКА КУР МЕ ЗАБОЛЕ ЗА УБАВИНАТА НА ИГРАТА.... ФАКТ Е ДЕКА ИНТЕР СЕ ФИНАЛИСТИ ТОА Е ФАКТ... А ПРЕД ФАКТИТЕ И БОГОВИТЕ МОЛЧАТ.... А ОВАА УТАКМИЦА БЕШЕ КЛАСИЧЕН ПРИМЕР ДЕКА ЦЕЛТА ГИ ОПРАВДУВА СРЕДСТВАТА... ТИ ТАА ТВОЈА СТАТИСТИКА МОЖЕШ ДА СИ ЈА УКОВАШ ВО АНАЛНИОТ ОТВОР.. ЗАШТО ВО РЕАЛНОСТ И САМО ТАМУ ЌЕ БИ ТИ КОРИСТЕЛА...

Типичен коментар на еден исфрустриран Интераш кој никогаш у живот не се израдувал на титула у ЛШ. И да, статистиката (посед 76-24%, шут кон/во рамки на гол 20/4-1/0 или додавања 550+ наспроти цели 67... за потсетување само Чави имаше над 100 додавања) сега веќе не е ни битна. Додуша за тим (ко Интер) што не освоил титула у ЛШ цели 45 години може не е битна, у право си целта ги оправдува средствата... али за тим (ко Барса) што во последните 4 години освоил 2 шампионски титули не е битен само резултатот туку и начинот на кој ќе се освои титулата (чисто for the sake of the argument кажи кога последен пат си видел Барса да се брани на еден натпревар со 11 души позади топка). Али јеби га, лани успеавме (на среќа или не. со помош на судијата или не) да го пробиеме бункерот на Chelsea, али мислам дека оваа година Интер и Мурињо поставија нови стандарди за тоа како да се одигра катанаџо. Тоа е фудбалот... you win some, you lose some. На крајот на денот Интер оди понатаму и ако на вас, навивачите на Интер не ви е важно за начинот на кој игра тимот за кој навивате нас треба уште помалку да ни е важно. Just for the record... да ми понуди некој Jose да дојде у Барса и да освои ЛШ со играта денес што ја прикажа Интер јас би одбил... затоа што Барса е Mas Que Un Club (повеќе од само клуб) и подобро да загубиме али да загубиме со кренати глави.

Инаку ви посакувам среќа во финалето, бидејќи тимот што ги елиминирал Челзи и Барса на пат до финалето заслужува да ја освои титулата.
А сега може сите (навивачи на Интер) мирно да спиете, знаејки дека вечерва го елиминиравте најдобриот фудбалски тим во светот.

Типичен коментар на еден исфрустриран Интераш кој никогаш у живот не се израдувал на титула у ЛШ. И да, статистиката (посед 76-24%, шут кон/во рамки на гол 20/4-1/0 или додавања 550+ наспроти цели 67... за потсетување само Чави имаше над 100 додавања) сега веќе не е ни битна. Додуша за тим (ко Интер) што не освоил титула у ЛШ цели 45 години може не е битна, у право си целта ги оправдува средствата... али за тим (ко Барса) што во последните 4 години освоил 2 шампионски титули не е битен само резултатот туку и начинот на кој ќе се освои титулата (чисто for the sake of the argument кажи кога последен пат си видел Барса да се брани на еден натпревар со 11 души позади топка). Али јеби га, лани успеавме (на среќа или не. со помош на судијата или не) да го пробиеме бункерот на Chelsea, али мислам дека оваа година Интер и Мурињо поставија нови стандарди за тоа како да се одигра катанаџо. Тоа е фудбалот... you win some, you lose some. На крајот на денот Интер оди понатаму и ако на вас, навивачите на Интер не ви е важно за начинот на кој игра тимот за кој навивате нас треба уште помалку да ни е важно. Just for the record... да ми понуди некој Jose да дојде у Барса и да освои ЛШ со играта денес што ја прикажа Интер јас би одбил... затоа што Барса е Mas Que Un Club (повеќе од само клуб) и подобро да загубиме али да загубиме со кренати глави.

Инаку ви посакувам среќа во финалето, бидејќи тимот што ги елиминирал Челзи и Барса на пат до финалето заслужува да ја освои титулата.
А сега може сите (навивачи на Интер) мирно да спиете, знаејки дека вечерва го елиминиравте најдобриот фудбалски тим во светот.

МОЛАМ ?

Е ако де, и ти убаво да спиеш. Добра ноќ! :smir:

• Ми се допаѓа
Reactions: @ki
Cestitki momci! Apsolutno zasluzeno. I voopsto nema potreba da go pravdame nacinot na koj stignavme do pobedata. Spored 'golemite' fudbalski strucnjaci, verojatno trebase da igrame otvoren fudbal, za cela Evropa i posebno fanovite na Barsa, da mozat da uzivaat vo dopadliv i ubav za oko fudbal :tapp: Izvinete ako se odvazivme da ne im izlezeme vo presret na vasite zelbi i ocekuvanja! Dodusa, ne ni ocekuvav deka volku opsesivno ke se zanimavaat so igrata na Inter, koga veke opsesivno go uptrebuvaa onoj famozen zbor, koj poslednite nekolku dena tolku frekfentno cirkulirase nasekade...

Se gledame vo finale..

Додуша за тим (ко Интер) што не освоил титула у ЛШ цели 45 години може не е битна, у право си целта ги оправдува средствата... али за тим (ко Барса) што во последните 4 години освоил 2 шампионски титули не е битен само резултатот туку и начинот на кој ќе се освои титулата (чисто for the sake of the argument .
Една работа не ми е јасна, сега спомнуваат истории, а кога фан на Реал Мадрид, убедливо најтрофејниот шпански клуб, односно светски ако не се лажам, ке им го начне тој муабет, тераат на малоумност и патетичност за нив... :tv:

А пази .... 2005 освоија со гол на Ето од Офсајд
2009 освоија со Овербо .......

Дечки конечно се созедов па да пишам нешто. Оваа сезона на се можев да помислам, само на ова не, со 5 нови првотимци, без најдобриот играч, да стигнеме до тука...

Мурињо, Мурињо човече, го сакам како татко, верујтеми, направи херојски тим, тим кој ја згази онаа Барса, Барса која го играше најдобриот фудбал во свет, не го може тоа секој, не, тоа го прават големи луѓе, тоа го прават специјалните луѓе. Имаше притисоци, сето тоа е масло на Пеп, осеќам, направија се за да не декоцнентрираат, но на крај повторно, оној преведувач, да да, тој што увек на Ноу Камп бил преведувач ги крена рацете, браво господару Мур, браво момци, Лусио, Ето, Маикон, Самуел, Камбијасо, Занети, ме оставија без зборови, секоја чест, сеуште не можам да поверувам каков спектакл ни приреди специјалниот.

п.с. Ако е некој за во Ајриш на кафе муабет кажете, може утре онака победнички расположени на едно пиво ...

А, да, мојот омилен слоган INTER ETERNO AMORE, FORZA INTER !!!!!!!!!!!

Значи какви играчи и управа-такви и фановите, плачковци. Фрустрација е друже овој твој пост: ни држиш лекции по статистика, малку филозофија, па етика... Голот од офсајд не се ни спомнува,црвениот... Значи очигледно е дека Барса не беше способна да го совлада овој тим на Интер во рамноправна игра. А вие слободно бидете си и најдобри и најмодерни, ние сме задоволни и со псвпјување на шампионската титула.
:salut:

Дали некој го памти финалето Франција - Италија кога тепаа французите на продолжение? До полуфиналето сите неутрални навиваа за Франција. Во полуфиналето Италија играше херојски натпревар, со Холандија, цела утакмица скоро со играч помалку. И заврши 0-0. Во финале се живо и диво навиваше за Италија.

На тој начин треба да се цени денешнава претстава. Натпреваров беше како копија на тој натпревар, кој иако заврши 0-0, за мене беше најдобар на првенството. Кој не прати Италијански фудбал, не му цртајте, не може да разбере...

Дечки конечно се созедов па да пишам нешто. Оваа сезона на се можев да помислам, само на ова не, со 5 нови првотимци, без најдобриот играч, да стигнеме до тука...

Мурињо, Мурињо човече, го сакам како татко, верујтеми, направи херојски тим, тим кој ја згази онаа Барса, Барса која го играше најдобриот фудбал во свет, не го може тоа секој, не, тоа го прават големи луѓе, тоа го прават специјалните луѓе. Имаше притисоци, сето тоа е масло на Пеп, осеќам, направија се за да не декоцнентрираат, но на крај повторно, оној преведувач, да да, тој што увек на Ноу Камп бил преведувач ги крена рацете, браво господару Мур, браво момци, Лусио, Ето, Маикон, Самуел, Камбијасо, Занети, ме оставија без зборови, секоја чест, сеуште не можам да поверувам каков спектакл ни приреди специјалниот.

п.с. Ако е некој за во Ајриш на кафе муабет кажете, може утре онака победнички расположени на едно пиво ...

А, да, мојот омилен слоган INTER ETERNO AMORE, FORZA INTER !!!!!!!!!!!

Стварно ова со мурињо е како од некој добар филм од ништо да бидеш крал упм кое чуство и емоции само ги имал после победата дури сега можам малку да го дофатам тоа негово исклучвање на крајот од утакмицата ЗВЕР:smir:

Јас неможам да заспијам !! Вие како ? :)

:pos2::pos2::pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom