Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
У пм...............ебати ти Кварезмата и ебати среќата на Торино!!!

2 стативи , чист пенал не ни досудија , срека многу имаа , тоа тие тоа :tapp:
Нареден пат подобро !:smir:

Хаха каква утакмица, ајде со среќа нека им е бодот на Торино.:D

Се што можеше да стори Интер, стори понекогаш треба и среќа за топката да ја помине линијата. Добро е што имаме залиха, па можеме да си дозволиме и вакви резултати. Добра партија на Маикон и Бурдисо.

Доволни се и 7 бода предност.....Сериа А ја имаме веќе не е проблем ама треба да се сконцентрираме на Лига на Шампиони.....таму ќе биде доооооооста густо!

Среќа имаа, тоа е тоа.
Последните 30 минути, додека гледав, цело време бевме пред нивниот гол, ама проклетата топка не влегуваше во мрежата, ебаго. Кварезма што пропушти, на неколку наврати... Тоа е просто неверојатно. Креспо па, од 3 метри, промаши сигурен гол. Добро, здравје. -7 степени не е баш најтопло.

Ах, да. Бурдисо - ѕвериште.

Леле бе мамето :nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv: леле не памтам кога последен пат олку се имам изнервирано, леле ќе ја искршам тастатурава, да беа некој од копиљаците конкуренти 10 гола ке даеа со онаа среќа што ја имаат, а она копилено Серени да даде господ в количка да го видам мамето негово.

Незнам што се лутите на Кварезма, само еднаш ја заеба.Претходно три-четири акции ги напраи супер, добро нафрли.Оној Креспо леле се чудам зошто уште живее, а не па да игра во Интер, абе јас да бев ќе дадев гол од 2 метри промаши бе ќе се утепам
Одбраната ни е катастрофа мислам на централните дефанзивци, Кордоба и Бурдисо еден единствен дуел не добија во воздух, 7 бода сме пред Јубе а можевме 9, леле мамето нивнооо :@@@@@

Добро до кога че пушам јас по една кутија цигари за 45 минути не ми е јасно....
Ах Куарезмаааа.....ама жими најмило го сваќам,платено за него 26милиончина,башка првите утакмици слабо ги изигра,замислете под колкав притисок е....јас велам,МОРА да го игра во купот уште од прва минута,и таму со некој гол,или асистенција,т.е добро одиграна партија,да му се врати самодовербата....:nesum:

Сите натпревари кога сме играле без Дејан или биле нерешени или сме губеле....Само да не е посериозна повредата....:toe:

Леле бе мамето :nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv: леле не памтам кога последен пат олку се имам изнервирано, леле ќе ја искршам тастатурава, да беа некој од копиљаците конкуренти 10 гола ке даеа со онаа среќа што ја имаат, а она копилено Серени да даде господ в количка да го видам мамето негово.

Незнам што се лутите на Кварезма, само еднаш ја заеба.Претходно три-четири акции ги напраи супер, добро нафрли.Оној Креспо леле се чудам зошто уште живее, а не па да игра во Интер, абе јас да бев ќе дадев гол од 2 метри промаши бе ќе се утепам
Одбраната ни е катастрофа мислам на централните дефанзивци, Кордоба и Бурдисо еден единствен дуел не добија во воздух, 7 бода сме пред Јубе а можевме 9, леле мамето нивнооо :@@@@@

Брат баш без нив Интер не може......уште фалеше да кажеш дека Занети не за Интер:jaj:............а како сакаш Кордоба и Бурдисо да земаат воздушни дуели кога се високи метар и желба за растење????

За тука е Матераци (бтв. што е со него???)........според мене наjдобра одбранбена линија на Интер е Матерци, Занети, Кордоба и Максвел заедно со Киву на клупата за второ полувреме:wink:

Не може тимов да игра со двајца класични напаѓачи, заебете вие Ибра бил брз можел да повлече, 1.90 е, слабо стартува во тие тркови башка што потребен е во шеснаестерецот, не надвор од него, се додека не се купи еден полушпиц во стилот на Милито / Агуеро Интер ке има проблеми во создавањето на шанси .

Не ми се коментира мечов, требаше Максвел да остане во игра а Сантон да излезе, 4 меча по ред ги игра како стартер и ги завршува, со оглед дека е бек и дека има многу работа и во нападот и во одбраната ова темпо е неизрджливо .
Кварезма поубаво да не влезеше, кај самиот игра под притисок, влегува во период кога е потребен гол и победа а свесен е дека мора да се покаже пред домашната публика која сезонава на моменти го исвиркуваше, погрешен ден за враќање на самодовербата иако при оној зицер топката рипна пред ударот, тоа го забележаа и коментаторите на ОБН, најмалце е он крив за овој резултат .

Факт е дека Интер немаа среќа, Серени скепарот денес најде да ја има една од најдобрите партии во кариерата и тоа е, како што рече Јове, убаво е што имаат предност пред конкурентите па можат да си дозволат вакви резултати, башка што ја зголемија за еден бод предноста пред Јубе а и Милан имаат тежок меч во Рим каде Лацио ке направи Се за да немаат серија од 3 порази .

п.с. На ОБН рекоа дека Интер пак планирале да се дрзнат за Милито, колку што знам трансфер пазарот е продолжен до крајот на денов зашто се поклопија 31/1 во еден викенд па можно е едно изненадување вечерва да се случи иако малце шанси бар јас давам за вакво нешто .

Штета пропуштивме одлична шанса да се одлепиме повеќе на табелата. Не го гледав првиот дел и неможам да коментирам ама ме нервира тоа што почнавме многу калкулантски со дури шест дефанзивци Занети, Маикон, Бурдисо, Кордоба, Сантон и Максвел. Какава и да била поставеноста за мене тоа се шест дефанзивци. Требаше похрабро да почнеме од самиот старт. Незнам зошто барем сега Мурињо не се рдзнеше со 4-2-2-2. Кварезма и Фиго крила во среден ред Станковиќ и Камбијасо барем сега кога можеме да си дозволиме кикс со оглед на околносите да направиме некој експеримент.

Дури откако примивме гол се освестивме и почнавме да напаѓаме. Криво ми е за Кварезма. Имаше добра прилика изреагира фудбалски се обиде на прва да ја пласира но шутот беше лош. Потребна му е минутажа за да има самодоверба и сигурен сум дека ја заслужува. Неможе да бараме од играч кој нема одиграно два натпревари да ни решава натпревар.

За среќа не ми се зборува зошто некогаш со неа победуваме некогаш губиме. Тоа е ирелевантно во моментов.

Иначе некој спомна за Милито. Претседателот на Џенова добро кажа дека тој не мрда од клубот во јануар. Преодниот рок е до утре на полноќ. Се шпекулира дека ќе го понудиме Креспо+Бурдисо+кеш. Мислам дека веќе одбија една ваква понуда па затоа не очекувам да се случи нешто. Сеапк ништо не се знае а ќе биде ОК доколку дојде Милито

Брат баш без нив Интер не може......уште фалеше да кажеш дека Занети не за Интер:jaj:............а како сакаш Кордоба и Бурдисо да земаат воздушни дуели кога се високи метар и желба за растење????

За тука е Матераци (бтв. што е со него???)........според мене наjдобра одбранбена линија на Интер е Матерци, Занети, Кордоба и Максвел заедно со Киву на клупата за второ полувреме:wink:

Па фала богу Интер не може без нив, ама кога не играат Самуел,Матераци и Киву.Порано Кордоба беше ѕвер ама сега ептен забегува на терен, за Бурдисо сите знаеме, човече како само панично ја исфрлува топката од шеснаесетник, какви само стартови несмасни прави, абе не е тој за продавање, за во логор е да го пратиш.Ќе речеш биле ниски, па и Сантон е низок па двеста топки им зеде, Камбијасо исто така...Абе мамето нивно, вака го примивме и првиот гол против Аталанта, и сега пак.И после Кварезма бил крив...

Дел од интевјуто на Мурињо дадено по мечот :

"At the end of the season we will see how important this point today is," said the Inter coach. "Yesterday we were six points in front of the second-place team, today it's seven. A draw at home is never a result I like, but I accept it because we created lots of chances but Torino fought hard and defended very well with fantastic spirit and also a bit of luck.

"Me and my players regret not winning this match. It was the same against Cagliari but when we saw Allegri's team play yesterday we understood how important that point was. The question we have to ask ourselves is just one: why didn't we play well at the start like we did at the end of the second half?"

Целото интервју го имате на inter.it, зборува и за Кварезма, јас ги одвоив овие два фрагмента од истото. Нејсе, состојбата е повторно таква што не треба вени да сечеме за овој кикс, сепак, во 22 кола ваква разлика е на задоволително ниво, запамтете дека можеше да биде и 1 бод денес :D.

п.с. Момци, ред алерт, штотуку проструи една информација дека Интер овие 4 дена вежбале на тренинзите како да ги погодат стативите и како да овозможат противничкиот голман да го добие префиксот man of the match . Се очекува обвинителството да покрене истрага поради истово, очигледно почнав и јас да верувам дека намерно ја шитнале онаа со Сиена . Буууууу !!!!

Незнам што се лутите на Кварезма, само еднаш ја заеба

Тоа еднаш не чини 2 бода. Баба ми ќе шутнеше во гол од онаа ситуација. Не прикажува ни 10% од она во Порто, само ја пимпла, навлекува по 2-3 играчи на себе и упатува безвезни млаки центаршутеви. Преку таквото и од него...

2 стативи , чист пенал не ни досудија , срека многу имаа , тоа тие тоа :tapp:
Нареден пат подобро !:smir:

Пеналот што не го досудија воопшто не влијаеше на резултатот зошто веднаш потоа дадовме гол. Имавме 2 стативи, точно е тоа, имаа и многу среќа, и тоа е точно.

Но го имаа и Серени на кој мора да му се честита, човекот неколку топки од гол црта ги извади. Секоја чест! Обидот на Ибра кога со глава ја испрати топката во голот и го излажа Серени беше генијален, штета што заврши во стативата.

Како и да е, констатацијата на Мурињо е на место: што ли правеа прво полувреме? Зошто мора да примиме гол, да бркаме резултат за да ни текне како се игра. Да ги започнуваме мечевите како што играме во последните 30 минути, ќе водиме уште на полувреме, редовно. Тоа е...

Честитки за Торино за освоениот бод.

Сега очекувам на срање.ком натпис дека Интер намерно не давал гол за да биде поинтересно првенството. Бидејќи толку топки беа извадени од гол линијата денес, што мечов неодоливо потсетува на мечот со Сиена. Бурдисо шутираше над гол од 2 метри, прекин беше тогаш ама кој да се замара со такви ситници. Еве како аргумент може да послужи глупоста на Кварезма.

Енивеј, сеуште е ладно на северот на Италија...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom