Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа еднаш не чини 2 бода. Баба ми ќе шутнеше во гол од онаа ситуација. Не прикажува ни 10% од она во Порто, само ја пимпла, навлекува по 2-3 играчи на себе и упатува безвезни млаки центаршутеви. Преку таквото и од него...

Да, во право си ама сите се истураат врз него, како да не промаши кога и свои играчи ти свиркаат? А што е со Креспо, во уште поидеална ситуација се наоѓаше и пак промаши па не видов ниту еден пост за тоа.Кварезма имаше супер два центаршута, изигра фантастична пета со Сантон и му создаде шанса за гол, изнуди два фаула во близина на шеснаесетник, создадени за супер нафрлување и гол, даде уште две-три асистенции, тоа е супер за него зошто никој не спомнува дека не ја почна од старт утакмицата туку влезе како замена!

Дел од интевјуто на Мурињо дадено по мечот :

"At the end of the season we will see how important this point today is," said the Inter coach. "Yesterday we were six points in front of the second-place team, today it's seven. A draw at home is never a result I like, but I accept it because we created lots of chances but Torino fought hard and defended very well with fantastic spirit and also a bit of luck.

"Me and my players regret not winning this match. It was the same against Cagliari but when we saw Allegri's team play yesterday we understood how important that point was. The question we have to ask ourselves is just one: why didn't we play well at the start like we did at the end of the second half?"

Целото интервју го имате на inter.it, зборува и за Кварезма, јас ги одвоив овие два фрагмента од истото. Нејсе, состојбата е повторно таква што не треба вени да сечеме за овој кикс, сепак, во 22 кола ваква разлика е на задоволително ниво, запамтете дека можеше да биде и 1 бод денес :D.

п.с. Момци, ред алерт, штотуку проструи една информација дека Интер овие 4 дена вежбале на тренинзите како да ги погодат стативите и како да овозможат противничкиот голман да го добие префиксот man of the match . Се очекува обвинителството да покрене истрага поради истово, очигледно почнав и јас да верувам дека намерно ја шитнале онаа со Сиена . Буууууу !!!!

за болдот .... интерашка работа треба да примат гол за да се разиграат. имавме шанси и но не ги искористивме , а тоа нема да се повторува на секој натпревар така освен од резултатот не сум многу разочаран. и не го фалете серени морати им рекол на играчите намерно да промашуваат за да фати повеќе пари во кладилница , значи се е тоа намерно и затоа место 2 остануваат 3 саати на тренинг за да учат да промашуваат.

КАКО НЕ ТРЕБА ДА СЕ ОДНЕСУВА ЕДЕН ПРЕТСЕДАТЕЛ НА КЛУБ

Оваа сабота играме со Лече во гости, а после тоа од 20 часот и 30 минути во недела 15 февруари Интер-Милан!
Лече-Интер 7 февруар
ИНтер-Милан 14 февруар
Болоња-Интер 21 февруар
Интер-Манчестер Јунајтед 24 февруар
Интер-Рома 1 март

3 супер тешки утакмици и две гостувања кај "Лесни" противници

Mourinho said: "Maxwell has been out injured, then he went on the bench but never complained. But he will have other opportunities, he has a good mentality. :toe:

Ова се однесуваше за Балотели, а Максвел имаше заработено ситна повреда која му овозможи шанса на Сантон во првиот тим, истата успешно беше искористена .

п.с. Минатата сезона во последниот меч од истата, оној најважниот со Парма, Балотели и Круз играа напред а Ибра беше на клупа .
И искрено благе везе немам која ти беше целта на мислењево, кога друго нешто е актуелно во Италија, зимата во Торино и во делови од Милано, ништо чудно и за зимски олимписки игри да конкурираат во иднина .
За какво заладување ми збориш човеку?:baeh:
И да се врати Максвел,Сантон ке игра прва постава.Иначе тоа ти го спомнав,бидејќи еднаш имав спомнато дека Ешли Кол ако дојде ке ви биде топ и ти ми се нафрли убедувајќи ме како Максвел бил незаменлив а уствари беше ставен на клупа од многу помлад и многу понеискусен играч.

И да се врати Максвел,Сантон ке игра прва постава.Иначе тоа ти го спомнав,бидејќи еднаш имав спомнато дека Ешли Кол ако дојде ке ви биде топ и ти ми се нафрли убедувајќи ме како Максвел бил незаменлив а уствари беше ставен на клупа од многу помлад и многу понеискусен играч.

За -8 ти збори, не го чуствуваш?

Ама ти не можеш да сватиш, и вие викавте дека Дида ви е незаменлив, па ви начукавме 4 комада, па после некое време го сменивте за Абиати.Плус ако имаш еден соодветен играч за лев бек, го користиш него и велиш дека е незаменлив поради тоа што немаш подобар бек од него.Капираш?

Цезар - Еден шут, еден гол. Не е во потребната форма, лошо ја почна 2009та.

Маикон - Под нивото денес, променлива форма. Ако ви текнува на првата утакмица со Торино сезонава, постигна еврогол и беше еден од најдобрите на теренот. Денеска недостасуваа пробиви по таа десна страна, поготово во второто полувреме кога влезе Фиго.

Кордоба - Одбраната не ни е воопшто константна. Мурињо не може да направи стандарден двоец, поради многуте повреди. Денес мораше да затвори подобро при постигнувањето на голот.

Бурдисо - Постигнат гол, солиден во одбраната. Добар натпревар според мене...

Сантон - Неоспорен талент, има надеж во детево. Физички добро спремен, одличен во нападот, го следи примерот на Маикон. Слаб во дефанзива, можно е многуте натпревари изиграни да се причина за тоа. Требаше да тој да ја напушти играта наместо Максвел. Вреди да биде во 18те до крајот на сезоната.

Максвел - Лошо полувреме, не се снајде добро во поофанзивната улога. Како да беше збунет од новата позиција и премногу се враќаше во дефанзива место да повлече напред.

Камбијасо - Се вклопи во сивилото на тимот, стандардно игра, пресечени многу топки, иако во второ полувреме Торино направи многу контри, дел од кривицата има и тој. Сепак еден од подобрите денес.

Станковиќ - За тие 40тина минути што ги помина на теренот, не покажа ништо, како и целиот тим на Интер во првото полувреме. Да се надеваме дека нема да биде сериозна повредата и ќе се врати веќе во следното коло.

Занети - Капитенот исто стандардно, мирно второ полувреме, повеќе сконцентриран на одбраната и неутрализирање на контрите на гостите. Првиот дел направи неколку пробиви кон противничкиот гол.

Круз - Добар удар со глава во првото полувреме, Серени одлично одбрани. Исто во првиот дел беше себичен кога требаше да го проигра Максвел кој утрчуваше, а тој шутна покрај голот. Толку може да се очекува од овој играч, толку се можностите.

Ибрахимович - Под нивото, премногу повлечен, не успешни дриблинзи... Знае Ибра многу подобро. Требаше повеќе време да минува во противничкиот 16ик, и да чека нафрлување. Вака, безопасен, мирен. Далеку од зоната за удар. Немаше среќа во финишот при ударот со глава.

Резерви:
Фиго - Асистенција до Бурдисо при изведувањето на корнерот. Сметам дека премногу доверба има од Мурињо. Треба да се уфрлува Мансини или Кварезма како прв избор од клупата.
Кварезма - Голем е притисокот врз него, огромен. Најтешко му е него, сигурно. Не е лесно да те исвиркува публиката на домашен терен. Голем товар носи, и никако не може да ја најде посакуваната форма. Се плашам да не добие “време“ од Мурињо да се смири т.е. да не го видиме 2 месеца на теренот.
Креспо - Катастрофално реагираше при првата шанса, кога го промаши голот, но имаше страшен удар со глава кој Серени го спаси со помош на стативата. Си стојам на мислењето дека Креспо треба да биде последен избор. Балотели мора да биде трет напаѓач, после Адри.

Убаво кажа Мурињо, каде беше Интер во првиот дел, ама па и тој треба да се запраша каде требаше да биде со толку дефанзивци во тимот. Можевме да направиме огромна предност, не дека и вака не е, ама треба вакви шанси да се користат. Торини и Каљари на домашен терен, лошо... Имаме среќа што и конкурентите не се на потребното ниво, па предноста се зголемува :) Сепак ова се полесни натпревари кои МОРА да се добијат, следува потежок период со натпревари во ЛШ, а ако не поминеме како што треба и ако е фати криза како лани... лошо се пишува.

1. Види табела, моментална состојба -9, со натпревар повеќе .

2. Максвел беше повреден, и уште влече повреда, денес Сантон имаше огромни проблеми во одбраната а и во нападот беше лош, Максвел беше, е и ќе биде најдобрата опција на левата бековска позиција .

п.с. Сантон е десен бек, а не лев, значи игра по потреба на таа позиција . :smir:

n1336158538_30246776_2876.jpg

n1408209224_187451_93.jpg

n1408209224_115503_2254.jpg

А бе луѓе што се случува со Матераци, Мансини, Киву, Виера......

Мансини не го играат, не може Мурињо да му најде позиција у тимот. Кога прави експерименти тогаш го става во игра
Другите тројца се повредени...

Гледам добри полемики се вртат по форумов. Ај и јас да напишам нешто.
Мурињо дал добри коментари и за играта на интер и за Кварезма, паметен е човекот нема што.
Гледа дека Интер игра тапа на почетокот на скоро сите натпревари во 2009, освен со катанија, само тешко го лоцира проблемот! А за она што Интер така играше после примен гол секогаш е така со малите екипи, треба гол да дадат па да ги притиснеш пошто се повлекуваат.
Мислам дека Кварезма е тежок промашај и добро ќе беше мурињо да го послушаше морати кој се окажа од кварезма во летниот рок поради огромните пари кој ги бараше порто. како мурињо му го смени мислењето којзнае! :)
Цезар беше тапа сега гледав highlights многу каснеше со реакција, слаба утакмица. Мислам дека клучни играчи во Интер станаа Самуел и Станковиќ, кога тие играат на ниво интер секогаш тепа.
Факт е дека интер има слаба игра тешко ја движи топката, тешко стигаат топки до Ибра, факт е дека еден пенал немаат добиено цела сезона што е сумливо :)
Мислам дека натпреварот со милан ќе биде показател, јувентус губи чекор, милан е за мене главен конкурент! Педерчиња тешки се + Берлускони е премиер :vozbud:

Гледам добри полемики се вртат по форумов. Ај и јас да напишам нешто.
Мурињо дал добри коментари и за играта на интер и за Кварезма, паметен е човекот нема што.
Гледа дека Интер игра тапа на почетокот на скоро сите натпревари во 2009, освен со катанија, само тешко го лоцира проблемот! А за она што Интер така играше после примен гол секогаш е така со малите екипи, треба гол да дадат па да ги притиснеш пошто се повлекуваат.
Мислам дека Кварезма е тежок промашај и добро ќе беше мурињо да го послушаше морати кој се окажа од кварезма во летниот рок поради огромните пари кој ги бараше порто. како мурињо му го смени мислењето којзнае! :)
Цезар беше тапа сега гледав highlights многу каснеше со реакција, слаба утакмица. Мислам дека клучни играчи во Интер станаа Самуел и Станковиќ, кога тие играат на ниво интер секогаш тепа.
Факт е дека интер има слаба игра тешко ја движи топката, тешко стигаат топки до Ибра, факт е дека еден пенал немаат добиено цела сезона што е сумливо :)
Мислам дека натпреварот со милан ќе биде показател, јувентус губи чекор, милан е за мене главен конкурент! Педерчиња тешки се + Берлускони е премиер :vozbud:

Ако добро те разбрав, ти си “од наша“ :pos2:
Добредојде на фан-клубов!

Хехеххе да, да... Од наша е пријателов :)
Добредојде на фан клуб и од мене. А Мурињо нема баш “добра“ изјава во врска со денешната игра на Кварезма, ама тоа е...

Бекс се снајде одлично во Италија.............

и кога мислам одлично стварно мислам одлично!
n1496204163_221364_5394.jpg

тикет за сан сиро-50 Евра
Дигитален апарат-50 евра
фацата на Галиани одкога ја виде табелата-БЕСЦЕНЕТО!
n1574241350_30076162_7280.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom