Toa sto adriano se vrakja vo forma e rezultat na mancini, da ne bese toj adriano do sea nemase vise da igra fudbal, on mu dade odmor i go prati na rehabilitacija vo brazil, a murinjo dobro naprai so ne go prodade tuku go poddrzi i zatoa sega igra se podobro i podobro. Ako go prodadese toa ke bese propast za inter
Не би рекол. Манчини е заслужен што го имаме еден од најдобрите тимови во Европа, освои 3 титули со тимот, постигна премногу.
Но со Адриано е друга приказна. Знаеме какви беа односите помеѓу Адри и Манчини. Едноиставно не се поднесуваа.
Доколку Манчини се обидеше на време да го врати Адриано во форма, и да му помогне да ги надмини сите проблеми низ кои помина немаше да гледаме 2 катастрофални сезона на "Императорот".
Манчини не беше добар психолог, а еден тренет мора тоа да биде. Се сеќаваш каква атмосвера имаше во соблекувалната на Интер после натпреварот со Ливерпул и на крајот на сезоната?
Тоа можеше да не чини со изгубена титула, но за среќа го имаме Ибрахимович.
Според мене Манчини е најголем виновник што Адриано не се врати што побрзо во форма.
Па стави се и ти на негово место.
Си играл до тогаш во тимот, најголема звезда, тимот не е во добра форма нема титули а ти сепак и покрај интересот на клубовите кои се моментално најдобри во Европа остануваш лојален на тимот.
Потоа имаш проблеми, ја губиш формата а односот на тренерот спрема тебе е како спрема играч од клупата, не му е ни гајле дали ќе се вратиш, не добиваш ни шанса да се докажиш...
Тогаш ја губиш мотивацијата и самодовербата па без тоа нема да постигнеш ништо.