Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нелсон Вивас

Nelson David Vivas (born 18 October 1969 in Granadero Baigorria, Santa Fe, Argentina) is a former professional Argentine football player, who played primarily as right-back. At Inter, Vivas found it hard to break into the first-team and, after two seasons with the Nerazzurri, he left European football to return to his native Argentina.

За овај мислеше Syn? :)
Да да, сепак Вивас билo, ако не се лажам од Арсенал го земаа како слободен играч на инсистирање на Купер како алтернатива за Занети на десната бековска позиција .

А кога реков манијакална фаца

20070708dasdasftb_24.jpg

Заедно со Кили Гонзалес имаа фаци на сериски убици, а овој и важеше за касап на теренот . :tv:

Вивас, Грешко, Сорондо....мислам тука можеме да го ставиме и онај португалецот Консисао...боранија играч(и):kesa:
Консеисао им се најде, преку 40 настапи имаше и беше солиден сезоната кога Купер дебитираше како тренер. Памтам беше феноменален во Парма и Лацио, играше и за Португалија а сега на Вики гледам дека догурал во ПАОК :D .

Консеисао им се најде, преку 40 настапи имаше и беше солиден сезоната кога Купер дебитираше како тренер. Памтам беше феноменален во Парма и Лацио, играше и за Португалија а сега на Вики гледам дека догурал во ПАОК :D .

Памтам кога играше за Парма...ѕвер играч, а кога дојде во Интер некако не изигра на највисоко ниво...мое мислење :)
Во ПАОК јаки педери имат...упсссс...играчи де :pos2:

Погоре го спомнавте мислам Ван Дер Мејде :nesvest:
Еххх само колку се израдував кога дојде во Интер...ама испадна:kesa:. Се надевам нема да испаднит и Кварезма таков :(

Едит: Andrés "Guli" Guglielminpietro :) не знам како можевме да ја заборавиме фацава... Милан ептен ни го спопикаа на времето со овој чоек. А го трампавме за Пирло ко што памтам... Ептен бош размена беше знам... :)

П.С. Тарибо Вест беше топ :) Многу интересни дуели имаа со Ба од Милан! Ех, времиња... (суша невидена)

Добро, овие се спремаат за Манчестер или за Лејкерс? :pos2:

112517-480.jpg

112518-480.jpg

112520-480.jpg

112522-480.jpg

112523.jpg

Иначе Морати изјави дека не купувал, не продавал... ништо не го интересирало со други зборови.

На вторава слика ми изглеа Ибрахимович дека е... Куца мрднатиот :))
На четвртава Маикон ќе да е... Многу Gay стил има, нек си е*е векот

Иначе очекувам некој да летне зимава... Лаже Морати :)

а дали ви текнува на Доменико Морфео играчот кој требаше да го замени Кларенс Сидорф и да биде нашата алфа и омега во средниот ред....

а дали ви текнува на Доменико Морфео играчот кој требаше да го замени Кларенс Сидорф и да биде нашата алфа и омега во средниот ред....
Леле и тој играч мн го мразев , 10ка играше , пуштиле играч како Сидорф да си оди :tapp: . После Морфео во Парма ми се чини играше...

Javier Zanetti's team of 2008

Goalkeeper: Petr Čech
(Chelsea FC)
I like his style, his shot-stopping. He transmits all the confidence in the world to the team and rarely makes mistakes.

Right-back: Maicon
(FC Internazionale Milano)
Maicon is my team-mate and as well as a defender he is also a weapon in attack.

Central defenders: Ricardo Carvalho and John Terry (both Chelsea FC)

I chose the Chelsea team-mates because they complement each other very well. It's important for the team that the central defenders have an understanding just by looking at each other.
Left-back: Joan Capdevila (Villarreal CF)
I've chosen him for very similar reasons to Maicon, he marks well and is also good in attack.

Right midfield: Cristiano Ronaldo
(Manchester United FC)
He is capable of punishing teams at any time. Choosing him gives the team a different type of player. I love the way he plays.

Central midfield: Xavi Hernández (FC Barcelona)

He has clarity, intelligence and lots of presence in the middle of the pitch – where most of the ball is seen.

Attacking midfield: Frank Lampard
(Chelsea FC)
He is a very good finisher. He thinks about a shot or pass, prepares himself, creates it and then carries out the move, all at the same time. He is a complete player.

Left midfield: Franck Ribéry (FC Bayern München)

His ability is unequalled, whether he is helping in midfield or joining in with offensive play.

Forward: Zlatan Ibrahimović (FC Internazionale Milano)

He is unpredictable. If I as his team-mate don't know what he's going to do with the ball, then defenders on the opposing team are even less likely to guess.

Forward: Lionel Messi (FC Barcelona)

He is the best player in the world. He is the sort of footballer you are grateful to have in your team because, as an opponent, he is unplayable.

Coach: Sir Alex Ferguson (Manchester United FC)
His career path says it all – faultless, long-lasting and successful. He deserves a great deal of recognition.

Извор.

Има вкус за екипа Капитенот...
Треба одма Морати да му понуди доживотен договор во управата на Интер

Го пратиле Моџи у затвор. 18 месеци... Ќе стане обратен сеа таму... рикверц комерц :) ... не дека не бил таков и претходно хехехе

Го пратиле Моџи у затвор. 18 месеци... Ќе стане обратен сеа таму... рикверц комерц :) ... не дека не бил таков и претходно хехехе
Oва официјално, или го прочита мојот пост од Италијанско :D, ако е официјално, МАЛКУ е со оглед дека обвинителството бараше 5 години за мафијашот.

Станкович го повреди коленото, и ќе го пропушти натпреварот со Каљари. (Сабота 20:30 и нормално директен пренос на Телма ТВ)

Потоа, на 13ти играме куп натпревар со Џенова...

Сега ни следат неколку лесни натпревари па тоа е можност да му побегнеме на Милан и Јувентус уште некој бод плус па да ја направиме понеинтересна борбата за скудетото :)

Станкович го повреди коленото, и ќе го пропушти натпреварот со Каљари. (Сабота 20:30 и нормално директен пренос на Телма ТВ)

Потоа, на 13ти играме куп натпревар со Џенова...

Сега ни следат неколку лесни натпревари па тоа е можност да му побегнеме на Милан и Јувентус уште некој бод плус па да ја направиме понеинтересна борбата за скудетото :)
Dejan Stankovic underwent medical tests (supervised by Inter chief doctor Franco Combi) this afternoon after twisting his left knee during the morning workout. The Serbian is doubtful for Saturday's match, but his knee will be assessed in the coming hours and he may recover in time to face the Sardinians.

- Inter.it

Проблем е, според мене, со Сиена недостасуваше во тимот и те како, али Хименез се опорави од повредата и верувам достојно ке го замени, со Сиена му беше прв меч како стартер по долго време, затоа и не очекував да изигра на ниво. Тука се нормално и Мансини и Кварезма, нова година, нова страница и за нив, не верувам дека Мурињо туку така ке се откаже од нивна имплементација во новиот систем, а и вети дека најдоброто од Интер допрва следи, нешто за што и ние бевме свесни .

п.с. Интер не беше перфектен во првиот дел од сезоната, на моменти играа доста слабо и дефеинитивно не го покажале својот максимум, а сепак имаат солидна предност пред конкурентите . :toe:

morfeo добар беше, мн добар техничар, ама го "налегнаа" повредите...исто како и Recoba, мислам дека Француз беше овој првиов. Што знам за мене беше добар играч, само немаше среќа со повредите... Абе немојте да ми кажете дека ќе го изоставите од оваа листа Cristiano Zanetti........:kesa::kesa::kesa::kesa:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom