Ваков фудбал не се играл во светот на клубскиот фудбал уште од времето на Кројф. Гледај натпревар, ќе ја видиш разликата помеѓу Арсенал, Јунајтед( кој никогаш не е играл тотален фудбал) и Барселона. Не бадијала сите клекнаа пред таа игра минатата сезона, оваа сезона исто така сме на добар пат... знам дека ова ќе звучи како фалење на клубот, но неможе поинаку, ова е реалноста.
И да, заборавив дека Иниеста се враќа на теренот. Тој е 40% од целата таа игра:smir:
Moлам ?
За мене Манчестер во времето на Бекам, Јорк, Кол, Шмајхел, Арсенал во времето на Анри, Виеира, Беркамп го играа убедливо најубавиот фудбал до сега виден од мои очи, тука никогаш, НИКОГАШ, нема да успееш нит ти, нит некој друг да ме демантира . Прашај било кој на форумов, '' постар '' член кој ги следел тие игри, ке го добиеш истиот одговор .
Доколку се пишува книга за перфекциониразм во фудбалската игра, моментите од претходно наведеното ке преовладуваат, поубаво нешто во фудбалот од тоа нема, јас немам видено и прашање е дали некогаш ке видам, најискрено .
И да, Челзи да ме извиниш, не потклекна пред таа игра, погледни го уште еднаш наптеварот и ке сватиш како '' победија '', ставам наводници зашто и двата меча завршија нерешно, од кои вториот беше условно кажано добиен со гол на гости под претходно сомнителни околности . И да додадам, за да не испаднам контрадикторен, реков и тогаш, налед грешките на судијата, тука работа заеба Хидинк зашто дозволи за втор пат во неговата кариера да изгуби меч со играч повеќе, зборам за клучни наптревари, Австралија - Италија 2006, и минатата сезона Челзи - Барса, случајност или не, и во двата натпревари судијата кумуваше во победите на неговите противници .