Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Коси искубав на сите промашени шанси на Милито и на Ето (една на Рики и една на Мунтари :)), доколку се искористеа овие шанси резултатот требеше да заврши 5-1...али шо е, тука е :), чист пенал врз Милито и одлична реализација.

Друго шо ме радува (можеби и повеќе од победава) е Кварезма :vozbud:.
Одлични потези имаше во почетниот дел од натпреварот, а најповеќе ми се допадна кога почна да ја жонглира топката неколку пати и атрактивно со пета му ја подаде на Деки или Мунтари...не се сеќавам кој беше.

И да...
p346296-Wisconsin-Just_Minus_8_Degrees.jpg

:icon_lol:

Kaко се одвива првенствово, повеќе Милан ме плашат него Јуве :), така и лани беше само што Милан почна да ' ржи за Титула од Март нагоре .

Нејсе, рано е за било какви прогнози иако плус 8 во моментов и плус 10 пред Милан кој имаат меч помалце е сепак многу во овој дел од сезоната и нарачана ситуација за Интер пред дуелот со Рубин, па и Јуве, во моментов за мене Рубин се приоритетот .

За денес имам една критика за Мурињо, мораше да има бар еден напаѓач на клупа, незнам кај беа Бало и Арна или бар некој трет Дестро/Aлбиек, немаа капацитет Ето и Милито за цели 90 мин. т.е. бар за еден од нив мораше да се има алтернатива.

За Кварезма сметам дека се избра погрешен тајминг и период иако истово супер го искористи, штета Интер не постигнаа бар еден гол од оние шанси кои ги имаа дур он беше на теренот. 80% од фаулите беа направени врз него, неколку стартови беа санкционирани и со жолт картон, имаше добри центар шутеви, супер пробиви и една полушанса од волеј, штета Милито во второ лошо центрираше кога Кварезма беше сам десно па дечково после имаше шанса само за центар шут кој лошо го реализираше ( мада корнер имаше али не беше досуден ) .

Најлоши денес беа Киву и Мунтари, поготово овој вториов, Мота ваков онаков али ете он асистираше до Милито кога беше пеналот направен врз него и дефакто Мота е оној кој треба да има предност пред Мунтари кој очигледно во моментов е материјал кој само кога влага од клупа знае да изигра на ниво.

Ајде кога веќе се е во знакот на 8, еве нешто и од мене :)

Поздрав до јувенташите со песната :)

За денес имам една критика за Мурињо, мораше да има бар еден напаѓач на клупа, незнам кај беа Бало и Арна или бар некој трет Дестро/Aлбиек, немаа капацитет Ето и Милито за цели 90 мин. т.е. бар за еден од нив мораше да се има алтернатива.
.

Пишав погоре за Бало а у право си требаше да има некој друг на клупа

Пишав погоре за Бало а у право си требаше да има некој друг на клупа
Ja искрено се надевам дека Балотели ке биде бар на клупата со Јуве и покрај тој испад т.е. се надевам дека или работата е напумпана од медиуми или ако веќе се десило, денешново изоставување од било каква комбинација да е единствена казна.
Денес и те како беше потребен од клупата за резерви, једина здрава и испробана алтернатива е за нападот, Арна сеа за сеа е само декор на клупата, ништо повеќе, Суазо не вреди да се споменува, изветреа и он.
Пред клучниот меч со Рубин, пред мечот со Јуве, тим против кој Бало има дадено 3 голови во својата кариера ( еден лани во првенство и 2 во куп пред 2 сезони ), Балотели едноставно мора да е во некоја од комбинациите, дал клупа дал старт, сеедно, за доброто на тимот.

Незнаев зашо марио не е повикан ама изглеа пак напраил глупост ( закаснил на тренинг ) , тоа е , многу тешко ќе биде со карактерот на дечкото си игра ку.от

http://www.corrieredellosport.it/No...elli+in+tribuna+forse+per+motivi+disciplinari

нека се глупира Балотели ама како изигра Кварезма оваа... чиста 10ка од мене добива.... полека ќе го истисне од тимот

дечки на дрва се греете? дека овие од торино му го исклучиле парното мрзнат дома на -8:pos2:
ццццццц
иначе го гледав 2 полувреме солидна игра покажаа интер,кварезма мисалм дека ќе го умрат противничките играчи.денеска 5-6 пати на клоци го кренаа:toe:

Еве ви од гол.ком анализа. Според Скај Италија Деки е играч на натпреварот, а според овие Кварезма има подобра оценка од Станковиќ. Еве ги оценките:

Julio Cesar- 6.0:
Was rarely troubled by the Fiorentina offence, and was only beaten when Gilardino hit the post, otherwise another solid outing.

Zanetti- 8.0:
Always had the better of Vargas on the flank, reverting to his old full-back position. He also had a few dazzling runs forward and supported his team-mates on both ends.

Lucio- 6.5: Confident defending at the back from the Brazilian.

Samuel- 7.5: Controversially had a goal disallowed and completely shackled Gilardino for 90 minutes. The Italian needed a piece of magic to get away from him in injury time.

Chivu- 5.5: A few niggling fouls that earned him a booking and made a few mistakes going forward with some errant passes.

Stankovic- 6.5: Quiet in the first 25 minutes, the Serbian later became a constant threat with his long range balls that split the Viola back-line on numerous occassions.

Cambiasso- 7.5: A strong force in the centre of the pitch. He nullified any contribution from Montolivo and Zanetti on his own and won the midfield battle practically on his own.

Muntari- 5.0: Opted to shoot in the first-half instead of square the ball when Eto'o was alone in front of goal. The former Portsmouth player also missed a couple of good chances himself.

Quaresma- 7.0:
Exceptional in the first-half with his drive on the right wing. Sometimes he tried to do too much himself, but it was a much improved showing from the Portuguese winger than what inter fans are used to.

Milito- 7.5: The former Genoa star was robbed twice by the incredible Frey, but was able to hold up the ball and play some wonderful through ball for his team-mates, including one for Muntari in the second-half. He received his reward on 85 minutes, when he earned and then scored a spot-kick.

Eto'o- 5.5: Worked hard, but was a frustrated figure dealing with Koldrup. He missed a one-on-one in injury time that many would have expected to him to score with his eyes closed.

Substitutions

Thiago Motta- 6.5: He was another settling influence in the midfield and his flick played in Milito when he earned the penalty.

Mancini- 5.0: Not nearly as effective as Quaresma was on the wing.

Ова боли за Мансини... :(

Mancini- 5.0: Not nearly as effective as Quaresma was on the wing.

честито победа, си победивте воедно и услуга за мојот тим:smir:

Мурињо одби за зборува за Марио со образложение до медиумите дека место да зборуваат за двајца шампиони на клупата (Виера и Матераци), збореле за Марио.

Потоа на прашање до Мурињо дека ги извел и Станкович и Мота кој беа под закана на жолти картони, овој одговори дека не добиле картони зошто не правеле фаули ни вербално не се спортиставувале, и додаде дека само еден играч во тимот тоа го прави. Овде сигурно мисли на Балотели.

Ситуација како лани, кога не го ставаше да игра, а овој играше во Примавера. Што ке бидне со него?...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom