Ме интересираше бројката за да видиме како ќе звучи.@Иван CFC
Незнам што сакаш да постигнеш со прашањето, јасен ти е одговорот без да одоговорам.
Поентата ми беше мене дека и Мурињо како и Фергусон се докажани тренери, е сега едниот имаше огромна подршка од страна на бордот, другиот два пати доби клоци.
И највеќе алудирав на тој конфликт кога се појавува помеѓу играчи и тренер,постапките на Фергусон и реакцијата на Јунајтед како клуб.
Веќе кога правиме паралела. Фергусон во почетокот на кариерата во Јунајтед немаше успеси 1986/1990,дури и беа во слична позиција како Челси но клубот застана со подршка кон Фергусон.
15 год така?
Тоа колку му доаѓа скоро 2 генерации на играчи.
Во тој момент секој играч кој е присутвувал на тој тренинг е избран од Фергусон и му е дадена шанса да игра за голем клуб. Најверојатно поголем дел се биле 4+ год по негова диктатура.
Нема ни теоретска шанса некој да застане позади грбот на Бекам или Нистелрој.
1 играч = на 0 влијание врз толпата.
Во Челзи станува збор за друго... да беше само Хазард или Коста лесно ќе се средеше работата, 1000% сум сигурен дека ќе одеа на продажба.
Аудирам на тоа дека не се исти ситуации, немаа подеднака тежина.
Но ако сакаше клуб стабилност како што најавуваа ќе му се дадеше целосна слобода и влијание на 1 човек.
Ако треба нека се продадат 90% од играчи нека остане Тибо, Зума, Микел, Педро и Вилиан да играат со младиници, сигурен сум дека ќе изборевме опстанок.
Наредна сезона да му се донесеа играчи по желба на Мурињо пак ќе се боревме за титуала и ќе знаевме дека имаме човек кој бог во клубот.
Ова не е лесен процес, можеби ќе сме единствен голем клуб во моментов кој е спремен на вакво нешто, но ќе знаеме на што сме и дека зависиме од 1 човек... вака менување на 6 месеци менаџер не е политика на голем клуб. А и кој гаранитра дека овие играчи нема да го направат ова и со наредниот менаџер кога ќе им досади еден ист начин на тренинг работа...
Еве прашање до бордот што за жал неможам лично да им го упатам...
Дали Јувентус е голем клуб.. испадна во серија Б имаше криза, дали навивачите го напуштија?[DOUBLEPOST=1450472794][/DOUBLEPOST]Сега прочитав Хидинг ќе размислил за понудава...
Браво паметна одлука... не бе за овие црепови само треба Роџерс или овој на Тотенхем и Портсмут што им беше... не ми текнува во моментов се блокирав