Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
@Иван CFC

Незнам што сакаш да постигнеш со прашањето, јасен ти е одговорот без да одоговорам.

Поентата ми беше мене дека и Мурињо како и Фергусон се докажани тренери, е сега едниот имаше огромна подршка од страна на бордот, другиот два пати доби клоци.
И највеќе алудирав на тој конфликт кога се појавува помеѓу играчи и тренер,постапките на Фергусон и реакцијата на Јунајтед како клуб.

Веќе кога правиме паралела. Фергусон во почетокот на кариерата во Јунајтед немаше успеси 1986/1990,дури и беа во слична позиција како Челси но клубот застана со подршка кон Фергусон.
Ме интересираше бројката за да видиме како ќе звучи.
15 год така?
Тоа колку му доаѓа скоро 2 генерации на играчи.

Во тој момент секој играч кој е присутвувал на тој тренинг е избран од Фергусон и му е дадена шанса да игра за голем клуб. Најверојатно поголем дел се биле 4+ год по негова диктатура.
Нема ни теоретска шанса некој да застане позади грбот на Бекам или Нистелрој.
1 играч = на 0 влијание врз толпата.

Во Челзи станува збор за друго... да беше само Хазард или Коста лесно ќе се средеше работата, 1000% сум сигурен дека ќе одеа на продажба.

Аудирам на тоа дека не се исти ситуации, немаа подеднака тежина.

Но ако сакаше клуб стабилност како што најавуваа ќе му се дадеше целосна слобода и влијание на 1 човек.
Ако треба нека се продадат 90% од играчи нека остане Тибо, Зума, Микел, Педро и Вилиан да играат со младиници, сигурен сум дека ќе изборевме опстанок.
Наредна сезона да му се донесеа играчи по желба на Мурињо пак ќе се боревме за титуала и ќе знаевме дека имаме човек кој бог во клубот.

Ова не е лесен процес, можеби ќе сме единствен голем клуб во моментов кој е спремен на вакво нешто, но ќе знаеме на што сме и дека зависиме од 1 човек... вака менување на 6 месеци менаџер не е политика на голем клуб. А и кој гаранитра дека овие играчи нема да го направат ова и со наредниот менаџер кога ќе им досади еден ист начин на тренинг работа...

Еве прашање до бордот што за жал неможам лично да им го упатам...
Дали Јувентус е голем клуб.. испадна во серија Б имаше криза, дали навивачите го напуштија?[DOUBLEPOST=1450472794][/DOUBLEPOST]Сега прочитав Хидинг ќе размислил за понудава...
Браво паметна одлука... не бе за овие црепови само треба Роџерс или овој на Тотенхем и Портсмут што им беше... не ми текнува во моментов се блокирав

@Иван CFC

Примерот беше само споредба на тоа како се однесуваа Јунајтед а како управата на Челси кога имаше таков интерен конфликт.

Во вториот пост ти наведов ситуација која можеме да ја споредиме со Челзи и која има прилично иста тежина, гледам не си ја искоментирал. И Фергусон се соочи со неуспех во почетокот на кариерата во Јунајтед но не беше избркан. При тоа Јунајтед беше втор клуб по големина после Ливерпул во Англија.

Не гледам да дебатираме повеќе, нема со ништо да резултира.

Наводно ова го рекол Мурињо

81y69nB.jpg

Ете...и он мисли дека се ненормални тие што го поддржуваа :D

Шала на страна. Мислам дека ова може да е почетокот на падот на Мурињо, и дека после ова ќе почне да менаџира екипи што не се топ екипи како..шо знам..Монако и некои од таков тип на екипи што имаат желба да освојуваат титули а се што прават е завршуваат во врвот и тоа е тоа (нешто како Арсенал :') )

Ама и покрај сево ова Мурињо дефинитивно ја има 100% мојата поддршка да се врати на врвот на Европскиот фудбал и повторно да го гледаме како освојува титули и ги нервира хејтерите. Ете...ако го отпуштат дебелото (еј...не ми се верува дека реално може ни полусезона да не издржи бе..) па да се врати и во Реал..кој знае..

Можеби направи неколку грешни одлуки во Челзи али заслужува следна шанса. А сега па ете ако пак за 2-3 сезони во новата екипа се најде во лоша ситуација и со малце титули боже мој he had a great run.

Сега да се надеваме дека ќе дојде Гус и да се врати хајпот! (барем кај мене, шо ве ебам вас :D )

Патем: Ете Роман сакал наводно да остане Му

http://www.telegraph.co.uk/sport/fo...raining-to-promise-players-a-fresh-start.html

@Иван CFC Ферги уште во првите 2-3 години има избракано огромен број на играчи од Јунајтед ради тоа што имале проблем со алкохолот. Истото го направил и во Абердин. Истото го направи и со Стам, Форлан а мислам дека и Шарп и Канчелски заради слична работа завршија надвор од клубот.

Abramovich e retardiran degen i cel klub zaedno so tie sho rabotat vo kantinata. Go brka najdobriot vo istorijata na chelsea po vtor pat ej.. cccc Ajde sea neka go zemat Rogers ili nekoj drug tretoklasen menadzer i neka se raduvaat na kupovi. I se soglasuvam Hidink e trener za igrachi so mentalitet na Ballack, Makelele, Lampard, Drogba, ne na Pedro, Costa i Mikel.

So mladinski sostav da igrame bolje kje bide narednive mechevi.

PS . Last time Eden Hazard scored a PL goal: • Klopp managed Dortmund • Xavi played for Barca • Eva was at Chelsea • Caitlyn Jenner had a dick

https://www.youtube.com/watch?v=p2CrdaoGGXY
Intervjuto od posledniot mec.... se raduvam so ne go gledav mecot, sto go gledav so Porto kako negov posleden mec vo Chelsea, barem ke mi ostane vo ubavo sekjavanje.
Kolku e umoren, so podocnjaci, kako da mu e skurceno od sve...

Последно уредено:
Abramovich e retardiran degen i cel klub zaedno so tie sho rabotat vo kantinata. Go brka najdobriot vo istorijata na chelsea po vtor pat ej.. cccc Ajde sea neka go zemat Rogers ili nekoj drug tretoklasen menadzer i neka se raduvaat na kupovi. I se soglasuvam Hidink e trener za igrachi so mentalitet na Ballack, Makelele, Lampard, Drogba, ne na Pedro, Costa i Mikel.

So mladinski sostav da igrame bolje kje bide narednive mechevi.

PS . Last time Eden Hazard scored a PL goal: • Klopp managed Dortmund • Xavi played for Barca • Eva was at Chelsea • Caitlyn Jenner had a dick

https://www.youtube.com/watch?v=p2CrdaoGGXY
Intervjuto od posledniot mec.... se raduvam so ne go gledav mecot, sto go gledav so Porto kako negov posleden mec vo Chelsea, barem ke mi ostane vo ubavo sekjavanje.
Kolku e umoren, so podocnjaci, kako da mu e skurceno od sve...
баш татко ми секој ден ме давеше кога ги гледавме Челзи, ми вика: види го бе колку му обеле косата, со подочњаци целиот е остаре предвреме Жозе, а јас упорна: не бе таман е :lolzz:
Стварно ликот му се промени во овие неколку месеци, никогаш не бил навикнат на ваков неуспех, се немал соочено со ваква криза во изминатите 15 години кариера, се надевам дека ова ќе му биди само поука во животот, и ќе го напрај уште поуспешен менаџер.
Пс Само да не е во Англија :gjavol:

@dragonsky Прво ти ми дојде у глава. :)
Како хардкор хејтер на работата на Мурињо, кажи ми сега у која добивка ќе сме со ангажман на Хуан Факинг де Рамос.
Не знам, еве ти кажи ми у која добивка сме со ангажман ан Хуан Факинг де Рамос? :D :D

Фабрегас и Коста добија малце свиркање.

Еве го и ДД. :D Измеѓу Хидинк и Абрамович.

ima%20razlika.preview.jpg
[DOUBLEPOST=1450537897][/DOUBLEPOST]
They look like they about to drop the hottest hip-hop album of the year..

Роман битбоксира...Дрогба си е црнец нормално еќ рапува а Гус ќе биде тука да биде дел за белците што слушаат рап :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom