Конечно победивме. Не огреа сонце. Се оддалечивме од зоната за испаѓање, можеме полесно да дишеме. Ако не сме од Скопје, нели. И ние и бордот. Го избркаа човекот кој го назадуваше клубот и веднаш се гледа разликата.
И сега дечки? Изморени играчи поради недоволно ротирање? Лошите припреми се причина за најлошиот старт во последните 30 години? Лошиот трансфер период? Загубена самодоверба?
Сето ова, денес го одвеа ветрот. Индициите дека одредени играчи го бојкотираат Мурињо, на крајот од денот испаднаа точни.
Денес Челзи го одигра најдобриот натпревар сезонава. И тоа баш по заминувањето на Жозе. Висок пресинг, небаре животот им зависи од натпреваров, организирани акции, конкретност, ефективност. Победија лесно, можеа да дадат уште три-четири голови и да бидат многу поубедливи.
Јас сум фан на Челзи повеќе од 12 години. Без разлика на се, секогаш ќе ме радуваат победи. Но додека некои самопрогласени фудбалери не заминат од клубот, Челзи нема да ми биде оној ,,мој Челзи'' како досега. Ќе биде нечиј друг Челзи. Челзи во кој играчите поради нивни хирови, решаваат кога да уринираат врз неговото реноме, заедно со бордот, а кога да играат фудбал. Челзи во кој играчите се ставаат на прво место, пред името на клубот и неговите фанови, Челзи во кој играчите решаваат кој тренер да избркаат, Челзи во кој играчите не го почитуваат дресот кој го носат.
Подобро Чемпионшип со играчи кои ја ценат шансата која ја добиле, да играат за ваков клуб, кои се дијаметрално различни од сегашниве лиглиња, отколку Премиер Лига со непрофесионални идиоти кои единствено се грижат само за нивните плати и длабокиот џеб.