Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е повеќе од лицемерие, првиот пат кога го избркаа главен осомничен беше Џон Тери т.е. не му се допаднало она што наредил мур да ги следат фудбалерите што прават кога идат по журки. Инаку крахот на мурињо започна со ева, а главен ебач осомничен на ева е хазард.

Од небо се гледа дека играчите се криви...затоа по 10ти пат кажувам,алал да им е на Роман и управата истата грешка по втор пат што ја направија.

А за Хазард све мислам ќе си оди,ако не сега во Јануари,Јуни сигурно.
Слободно,никој со сосила не го држи,иако тој и неколку други требаше да си одат а не Мур.

Ова е повеќе од лицемерие, првиот пат кога го избркаа главен осомничен беше Џон Тери т.е. не му се допаднало она што наредил мур да ги следат фудбалерите што прават кога идат по журки. Инаку крахот на мурињо започна со ева, а главен ебач осомничен на ева е хазард.
Ева на Хазард можи мајка да му биди
:D
Мајтапот на страна, многу работи се насобраа, за Хазард не знам ама со Коста закасани биле уште лани кога завршила сезоната, на играчите му следвало 4 дена одмор да ја прослават титулата а горилото побарал 5-ти ден плус наводно сакал да биди со фамилијата, Коста се журкал наводно во Шпанија со другарите и кога се вратил назад во Лондон Мурињо му покажал фотографија од Коста во дискотека и тука се рчнале.

И за ова го избркаа Мурињо првиот пат? :facepalm:

Јас сум запознаен од книгата на Макелеле, дека причината за расправиите меѓу нив двајца била загриженоста за форма на Тери од страна на Мурињо поради честите на повредите на грбот.

Ова другово прв пат го читам,слушам и ми звучи на медиумска приказна.

И за ова го избркаа Мурињо првиот пат? :facepalm:

Јас сум запознаен од книгата на Макелеле, дека причината за расправиите меѓу нив двајца била загриженоста за форма на Тери од страна на Мурињо поради честите на повредите на грбот.

Ова другово прв пат го читам,слушам и ми звучи на медиумска приказна.
тоа беше причина да почнат тивко да го бојкотираат како и сега. тери беше повреден за да игра ама не беше повреден за да лумпува по журки и мур прати луѓе за да види што прават навечер и од тогаш тргна се наопаку. мислам што не е јасно, се спукаа за ева, откако ја избркаа нејзе пола тим заборави да игра фудбал. станува збор за луѓе со его колку монт еверест, недајбоже да им стапнеш на стапало готово отиде јабана.

тоа беше причина да почнат тивко да го бојкотираат како и сега. тери беше повреден за да игра ама не беше повреден за да лумпува по журки и мур прати луѓе за да види што прават навечер и од тогаш тргна се наопаку. мислам што не е јасно, се спукаа за ева, откако ја избркаа нејзе пола тим заборави да игра фудбал. станува збор за луѓе со его колку монт еверест, недајбоже да им стапнеш на стапало готово отиде јабана.

Од кај ги изнесуваш овие тврдења?

http://www.svijetkladjenja.com/vijesti/jose-mourinho-nece-dobiti-visoku-otpremninu/
значи врти сучи Ева му ја скрој судбината на Мурињо :D
оваа е најкретенско од целиот текст :icon_lol:
Iz Chelseaja samtraju da je Portugalac prekšio pravilo iz ugovora koji je potipsao sa klubom, od trenutka kada se posvađao sa Evom Carniero i otpustio je iz Chelseaja.

Мислам дека не е тешко да се сконта дека не му следува оштета оти го раскинаа договорот на база на взаемен договор - mutual agreement/consent, па затоа нема оштета т.е нема оштетена страна.
Ако договорот му го раскинеа еднострано, тогаш ќе имаше оштета по клаузулата, таа од 30/40 мил фунти колку и да беше.

Е сеа оваа е досадно вака коа го читаш, ама ако го додадеме физио-то у целата приказна, одма квалитетна телемундо епизода се дешава.

Eden Hazard is set to miss Chelsea's clash with Sunderland with the hip injury he suffered in Jose Mourinho's final game as manager on Monday night. Hazard has been unable to train with the rest of the first-team squad since sustaining the problem.

Eden Hazard is set to miss Chelsea's clash with Sunderland with the hip injury he suffered in Jose Mourinho's final game as manager on Monday night. Hazard has been unable to train with the rest of the first-team squad since sustaining the problem.
Океј, знаеме со која цел го постираш ова.

Прашањето е, дали веруваш во ова или го читаш со огромна доза резерва?

Лигле,да лажираш повреда е стварно лицемерно...

Океј, знаеме со која цел го постираш ова.

Прашањето е, дали веруваш во ова или го читаш со огромна доза резерва?
Исто како што треба се да се чита секоја неофицијална вест. Ако не веруваме во ова, не треба да веруваме и во другото.

Нејќам да ме сфатите погрешно, не го бранам јас и не викам дека не е така. Уште одма пишав дека ако е точно сакам да не заигра веќе за Челзи, и се најлошо во кариерата. Јас барав Мурињо да остане по секоја цена и на клоци да се исфрлат поединците кои беа против него, кои и да се. Ама кога веќе го избркаа, лошо е да се земе да се плука и пцуе по поединци, без никакви официјални, или бар сигурни информации.

Не ми се веруваше вчера кога прочитав, цела ноќ не спиев убаво. Да му се плукнам у фудбал му се одмили поради некои луѓе кои не умат да водат голем тим.

Сега колку толку сум со ладна глава па ќе пробам да напишам нешто.

Прво нешто што ми се врти во глава е дека ќе мора да се навикнеме на ваквите сценарија.
Единствен менаџер кој имаше шанса да остане долго во Челзи беше Мурињо.
Имаше многу факти и фактори кои водеа кон тоа, но после овој отказ сигурен сум дека во Челзи ќе има само епизодни улоги на менаџери.

Во последните 10 године пробавме многу филозофии и профили на менаџер, ништо не успеваше да се задржи повеќе од 2 години.
Го имавме Сколари кој играше ал атакт, Анчелоти кој беше офанзивен со искуство, Боас млад и надежен трењер, Ди матео легедна на клубот, Мурињо со тврд и дисциплиниран фудбал...
Се падна во вода...
Единствено уште Гвардиола да го пробаме па и тој ако не се погоди може клубот да се стави на продажба или да се затвори.

Ова што моментално го прават бордот на директори не е политика на голем клуб, циганов што вчера излезе и се потсмеваше цело време, имаше храброст да ги вмеша фановите, да го изговори тој збор фанови. Како по богу ова е во интерес на фановите кога цел Стемфорд грмеше по Мурињо, голем број од анкетите беа во предност за Мурињо, голем број од менаџери и љубители на фудналот му дадоа подрѓка на Мурињо, богот на долгорочно водење на клуб Фергусон му даде подршка, легедните на клубот исто... ама не бордот знае што е најдобро и како се биг клаб...
Се извинувам ама кога го гледав интервјуто имав впечаток дека го гледам Грујо на Сител со Латас како водител... перење мозок за 0 денари.

Имаш менаџер кој има освоено 22 трофеи за 15 години, мометално 1 од 2 најдобри во светот кој ти вели дека го сака клубот дава 102% од себе и сака да остане се додека го сака клубот и ти го ставаш после група на арогнатно несозреани, непрофесионални, нестабилни играчи, кои во прва прилика ќе почнат да плачат по ПСЖ и Реал...

Точно е дека последниве 2 дуели бевме очобол, посебно против Лечестер кога за прв пат после мое 10+ годишно навивање без да пропуштам утакмица посакав да го сменам каналот, бидејќи ми се повраќаше од играчите.
12 порази во 5 месеци е многу, но ова не е заслуга на Мурињо како што кажа мистер вижон за водење на биг клаб, туку на Хазард, Матич, Коста, Фабрегас, Оскар, Тери, Иванович.
Мурињо има освоено 2 учл 10+ домашни лиги, што има освоено Хазард, Иванович Осакр, 1 пл и ле На фабрегас да не му дадеше шанса никогаш немаше да види пл туку ќе си беше специјалист за неуспех и овие лигуши нашле да кажуваат политики и визии за водење на клуб.

Коста кој фактор е тој во фудбалот што има тој направено толку много за да има храборост за да фрли маркер на менаџер...
Да се пијанчи по клубови... а добро сепак е во ред бидејќи тука еден член успеа квалитетно и ароганто на ме исмее бидејќи нели луѓе се и требале да се опуштаат..
Од што бе да се опуштаат бе Бачко од дизање на револуции... а да ок, сега со Де Рамос или Брендан ќе градиме динсатија.
Династија ама како онаа на Сколари или Боас... рок на траење 6 месеци.

Вака се градело голем клуб, како беше онаа фамозна фраза на Кили?

@The xx Одговори ми те молам колку време позади себе имаше Фергусон на клупата на Ман Јун кога има го стори тоа на Нистелрој и Бекам?

Последно уредено:
@Иван CFC

Незнам што сакаш да постигнеш со прашањето, јасен ти е одговорот без да одоговорам.

Поентата ми беше мене дека и Мурињо како и Фергусон се докажани тренери, е сега едниот имаше огромна подршка од страна на бордот, другиот два пати доби клоци.
И највеќе алудирав на тој конфликт кога се појавува помеѓу играчи и тренер,постапките на Фергусон и реакцијата на Јунајтед како клуб.

Веќе кога правиме паралела. Фергусон во почетокот на кариерата во Јунајтед немаше успеси 1986/1990,дури и беа во слична позиција како Челси но клубот застана со подршка кон Фергусон.

For the 1989–90 season, Ferguson further boosted his squad by paying large sums of money for midfielders Neil Webb, Mike Phelan and Paul Ince, as well as defender Gary Pallister and winger Danny Wallace. The season began well with a 4–1 win over defending champions Arsenal on the opening day, but United's league form quickly turned sour. In September, United suffered a humiliating 5–1 away defeat against fierce rivalsManchester City. Following this and an early season run of six defeats and two draws in eight games, a banner declaring "Three years of excuses and it's still crap ... ta-ra Fergie." was displayed at Old Trafford, and many journalists and supporters called for Ferguson to be sacked.[63][64] Ferguson later described December 1989 as "the darkest period [he had] ever suffered in the game", as United ended the decade just outside the relegation zone.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom