Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
На стадион веќе подолго време се работи. Стемфорд Бриџ нема шанси да се прошири и ќе мора да се изгради нов. Само дали ќе успеат и кога, ќе видиме.

Абрамович е, не Абрамовиќ. :D

Иначе, Beric Dondarrion да не не' сфатиш погрешно, ние правиме шали така, пошто обично фановите на другите клубови кажуваат дека Челси има историја од Абрамович, претходно биле никој и ништо, со само една титула во 55-та. :)

nikac17 дотолку не сфаќаш заебанции бе? :P

Инаку, дали знаевте дека Абрамовиќ за малку ќе по превземел Тотенхем? По последен момент одредено лице го немало на состанокот и истиот бил откажан. Тогаш Абрамовиќ одлучил да го купи соседниот клуб Челзи. Замислете да го земеше Тотенхем... :D
Мислам дека си грешка. Не Тотенхем, а Ливерпул. Муабетот бил, кој тим ќе успее да заврши на 4 место и да игра ЛШ, Абрамович тој тим и ќе го купи. Гронкјаер им го чукна на Ливерпул и така...
Абе, Гронкјаер е најзаслужен за се :)

Овој натпревар:

Абрамович е, не Абрамовиќ. :D

Иначе, Beric Dondarrion да не не' сфатиш погрешно, ние правиме шали така, пошто обично фановите на другите клубови кажуваат дека Челси има историја од Абрамович, претходно биле никој и ништо, со само една титула во 55-та. :)
Знам бе :icon_mrgr:

(инаку, имаат и две УЕФА титули пред Роман, како што посочив погоре, мада знаете...)

да, Челзи ми е омилен клуб од Премиер

(инаку, имаат и две УЕФА титули пред Роман, како што посочив погоре, мада знаете...)

Знаеме де, во финалиња против Реал Мадрид и Штутгарт. Ѕола го дал голот против Германците, а против Реал се играле две утакмици. :)

да, Челзи ми е омилен клуб од Премиер

А од не-премиер за кого си ? :)

Во секоја лига имам омилен клуб, но навивам за Ренџерс и Данди Јунајтед.

да,да,да, трета лига, јеби га, али идната втора(y)

Па Челзи и Ренџерс се збратимени екипи. (y)

Челси со нова понуда за Кавани. Како што пренесуваат медиумите Челси испратиле подобрена понуда од 42,5 мил фунти за овој играч. Се очекува одговор од таборот на Наполи. Кавани ги договорил личните услови со Челси со што ќе заработува 140 000 фунти неделно.

Како вообичаен нормален фудбалер реагира кога ќе освои златна копачка:
1351527108-messi-receives-the-golden-boot-as-europes-top-player_1559307.jpg

Насмевка, радост, поглед кон наградата што си ја освоил, среќа.

Како Торес реагира кога ќе освои златна копачка:

1011150_10151498895035732_575152700_n.jpg

"Ај у ПМ, кој ѓаол ме тераше да го освојувам. Сега се качував после пак ли ќе се качувам за среброто, дај сега нека ми го дадат. Ти ибам и златна и копачка и се. Дома рерната да не ја заборавив? Ладно ми е. Ме болат нозете. Ми се спие. Сакам дома."

10 години од ерата на Роман. Ваков или онаков, Роман е дефинитивно газда за пример. Сопственик на фудбалски клуб од кој треба сите да земат пример, да не биде дека го само фалам, има и тој доста утки(Академија, отпуштањето на Мурињо) али во глобала Абрамович е најдобар сопственик за фудбалски клуб кој може да се посака.
Не штеди на пари, не штеди на квалитет и работи само со квалитет. На ова да се надодаде фактот дека е апсолутен победник и неговите амбиции се еднакви на клуб кој сака да биде број еден секаде, не штеди и бара квалитет, резултати.
Сите збореа за Челзи кога почна да троши дека трошел неразумно, а излезе дека Челзи трошеше плански и систематски, тоа трошење даде резултат, Челзи е бренд, Челзи е поим за квалитет. Можеби неможеме да го мериме за историја и титули со останати европски клубови од кремот, ама дефинитивно сме еден од најквалитетни, ако не и најквалитетно организиран клуб, клуб кој за 10 години прерасна во бренд, име познато насекаде во светот. Тоа е резутлат на долга и макторпна работа на нашиот газда, Управа и све остало,.

Мои желби до г-дин Абрамович се нов стадион и уште многу титули. Второто е скоро сигурно, а за првото се бара место. Истотака, синот негов Аркадиј, се надевам дека е барем 80% добар колку Роман и да го наследи. ALL HAIL THE KING ROMAN!

Мислам дека си грешка. Не Тотенхем, а Ливерпул. Муабетот бил, кој тим ќе успее да заврши на 4 место и да игра ЛШ, Абрамович тој тим и ќе го купи. Гронкјаер им го чукна на Ливерпул и така...
Абе, Гронкјаер е најзаслужен за се :)

Овој натпревар:

Може и да сум грешка. Информацијата ја прочитав на Англиски фан клуб на Челзи(неофицијален) на фејсбук, и не знам колку е релевантна.
--- надополнето: 1 јули 2013 во 17:38 ---
Како вообичаен нормален фудбалер реагира кога ќе освои златна копачка:
1351527108-messi-receives-the-golden-boot-as-europes-top-player_1559307.jpg

Насмевка, радост, поглед кон наградата што си ја освоил, среќа.

Како Торес реагира кога ќе освои златна копачка:

1011150_10151498895035732_575152700_n.jpg

"Ај у ПМ, кој ѓаол ме тераше да го освојувам. Сега се качував после пак ли ќе се качувам за среброто, дај сега нека ми го дадат. Ти ибам и златна и копачка и се. Дома рерната да не ја заборавив? Ладно ми е. Ме болат нозете. Ми се спие. Сакам дома."

Ако се радуваше, веднаш ќе почнеа со вестите од типот: поважен му е личниот успех отколку тимскиот, Торес не му е галје што Шпанија изгуби итн.

Mixed feelings as I can see that the impact on English players has been really bad with the holy grail of instant success. However, instead of Man U winning it each season we have 4 teams that might win it, more than any other top European league. Abramovich has pumped almost 1B into the league whereas Glazers have drained £500M out. I know which i prefer!

Доста добар коментар што го прочитав на една колумна.Англичаните може само да му се благодарни на Абрамович што го купи Челзи и што Премиер Лигата го доби приматот најконкурента лига во светот. (Не е заслужен секкако тој целосно за тоа,тука е и федерацијата но Челзи продонесе доста многу)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom