Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо немате да кажете за Абрамович? (y)
10 години постоење на клубов, а вие сте се фатиле со глупи муабети (y)

Еј да бе, честита нека ни е 10-годишнината од клубов, полека влегуваме во пубертет. За едно 10-15 години Челси ќе биде маж, кој сам ќе може да се одржува. Вака си зема парички од тато. :D

Шала на страна, Роман направи многу добрини за клубот, нема што. Сумата од преку 900 милиони фунти за 10 години не е воопшто мала, плус уште вложува. Јасно е која е неговата цел: да го направи клубот да може сам да се одржува и во иднина да може да преживее и без неговите милиони. Но, ќе треба повеќе време за тоа и доста работа. Она што не ни свиѓа на повеќето кај Абрамович е што директно се мешаше во работата на сите досегашни тренери (ќе видиме дали ќе му се меша на Мурињо сега). Трпението не му е јака страна, но ќе мора да му биде. За почеток, да остави еден тренер да биде на клупата цели три сезони. :P Но, од друга страна го сфаќам зошто го прави тоа. Вложува многу, сака веднаш да има резултати...

10 години постоење на клубов,
Еј да бе, честита нека ни е 10-годишнината од клубов, полека влегуваме во пубертет. За едно 10-15 години Челси ќе биде ...
?
ја сум пропуштил нешто?

0,,10268~9335274,00.jpg

Chelsea Football Club has been good at celebrating special anniversaries. The year 2005 saw us reach the major milestone of 100 years-old.

Beric Dondarrion очигледно си пропуштил нешто. Овој Челзи за кој ние навиваме е формиран пред 10 години, нема никаква друга историја :D

Beric Dondarrion очигледно си пропуштил нешто. Овој Челзи за кој ние навиваме е формиран пред 10 години, нема никаква друга историја :D
ОК, ваша работа. Вие си знаете...

А знае некој кој клуб освои куп УЕФА у 1971-ва и 1998-ма?

Абра си е паметен човек, едноставно сака квалитет и резултати. Поради тоа се честите отпуштања. Мене ми згреши само што го отпушти Мурињо минатиот пат.
Ах да штета што не е толку упатен во фудбалот и што во управата имаме црепови и дудуци.
Од финансиски аспект Челзи е стабилен, не за џабе е Абра евреин си знае тој што и како треба.

Не беше наменет за тебе туку општо за сите вклучувајќи ме и мене. Самиот знаеш дека има вистина во него нели ?
Иначе не лажи навиваш од мај 2012. :icon_mrgr:

Змејски кога е во прашање честа на Ева не само пат до Куманово туку спремен сум и пиво да те честам. Уствари какво пиво бе па ти немаш повеќе од 10 год, за тебе само она сокче од пиво... ;) :D
Грешка си. Навивам за Челзи од 2004 година, од натпреварот Челзи-Чарлтон, кога Челзи победи 4-0. Еве го најдов натпреварот на Гугл, точната дата е 27 Ноември 2004 година. Да не сакаше да кажеш дека ти навиваш од Мај, лани?
--- надополнето: 1 јули 2013 во 14:25 ---
Инаку, дали знаевте дека Абрамовиќ за малку ќе по превземел Тотенхем? По последен момент одредено лице го немало на состанокот и истиот бил откажан. Тогаш Абрамовиќ одлучил да го купи соседниот клуб Челзи. Замислете да го земеше Тотенхем... :D

Ептен ми беа јаки жолтите дресови,требаше да си зеам еден .

596 competitive matches
371 wins
131 draws
94 defeats
1,139 goals scored
489 goals conceded
62.2 per cent win percentage (compared to our all-time 43.1 per cent)

18 major semi-finals
11 major finals
11 major trophies
9 managers
86 players made their debut - 20 (23 per cent) of which came from the Academy

596 competitive matches
371 wins
131 draws
94 defeats
1,139 goals scored
489 goals conceded
62.2 per cent win percentage (compared to our all-time 43.1 per cent)

18 major semi-finals
11 major finals
11 major trophies
9 managers
86 players made their debut - 20 (23 per cent) of which came from the Academy
Можеш да ми најдеш вакви податоци за Арсенал? Чисто да споредам.

Можеш да ми најдеш вакви податоци за Арсенал? Чисто да споредам.

Прашај ги нив тоа, кај да им барам јас :D
--- надополнето: 1 јули 2013 во 14:54 ---
Under-21 striker Patrick Bamford will this week join MK Dons on loan until January 5.

Прашај ги нив тоа, кај да им барам јас :D
Не за друго оти глеам дека Челзи последнава декада има подобри резултати од Венгер во цели 17 години во Арсенал колку што е во Арсенал.
Челзи е зад Јунајтед во моментов во Англија според успех.
Но верувам ако продолжиме вака во наредниве години дека ќе дојдеме на исто ниво.
Ни фали уште само поголем стадион,нешто на кое ќе се работи наредниве години мислам со абер од Абра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom