Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Љангур е овој бе,али ај да не судиме уште одсега.Дека и Есиен беше камен првата сезона,а сега знаеме што значи тој Есиен за Челзи:)

Ама Фантом,овој мисли дека изиграл добро зашто изнуди пенал.(поидиотска реакција на голман неам видено долго време:))али ајде нека се радува.
Само се прашувам штом за минатиот меч вика дека изиграл добро,тогаш што да речам за лоша партија?

За натпреваров во недела веќе се изјаснив, чувствувам дека ќе изненадиме, баш затоа што сите не отпишаа..
Ова Рамирес веќе пропалитет со тапија, шо има повеќе да правиме муабет за него..

Ако те сфатив добро ти сметаш дека отсуството на Балак и Деко значи дека Абрамович нема да се погрижи за судиите? :)
Не заебаај, одсекогаш Челзи имал повеќе судиски одлуки во нивна полза отколку Манчестер. И другарчето твое се жали ние сме биле скапана екипа.
Лани во сите три утакмици против Јунајтед Челзи имаше три дискутабилни(благ збор) одлуки во нивна полза. Ти теквит?

facepalm.jpg

Да му ги фрлаа вака и на утакмици, не ќе имаше подобар играч од него (зборам за Калу) :D

Не го цитирајте Дено..оставете го...

Еве што се случуваше пред 11 години на мостот.... уживајте

мен оф д меч Gus Poyet

еден од најдобрите натпревари на Челзи на сите времиња

чудно како еден просечен тогашен тим го пострамотува големиот Манчестер :raz:

Абе друже, те читам овие неколку страници и колку што можам да видам, од тебе нема поголем плачко на форумов! Зар дојде време фан на Јунајтед да ми праи муабет за судиски неправди... Па ако вас не ви помогнал судија, незнам на кого му помогнал... Од коа знам ја за себе, добивате невероватна судиска помош, а тоа е благодарение на невидениот притисок кои Фергусон го врши врз судиите ( на тоа свака му част)! Освен тоа имате и невероватна среќа, секоја година минимум по 3,4 пати давате гол во поседна минута (исклучок е последнава) али тоа настрана! Сега јас нема да ти кажувам моменти на судиски грешки на вашите натпревари зошто ги има безброј!И дај више не плачи на фан клубов, ко шо не плачеме ние на вашиот! Или не, кај може ти да не плачеш и да се жалиш, па тоа ви е во крвта, увек коа Ман. Ју. губи утакмица Фергусон плаче ко мало бебе, и увек ги обвинува судиите за поразот, баш ко ти сега!

Па не за џабе прекарот им е бебиња и играат на театарот на сонишата. :pos2:

Омраза? Не бе. Кај можиш да го мразиш Манчестер Јунајтед?
Какви навреди и каква дискусија воопшто тераш па за да јас нешто сменам во нејзиниот тек?
Знам шо мислеше со четирите титули, ама јас напишав шо напишав со поента да прикажам дека то се факти, то е историја за која нема шо да се прај муабет, а ти ко припадниците на соодветните „дебилни групи“ мислиш дека го употребуваш за навреда во твојата „дискусија“.

За шо да ти дам факти? Не си јасен. Ти ми покажа нешто шо јас го знам, дека Челзи имаше доволно гнасотија да се спортистави и да ја победи гнасотијата на Манчестер Јунајтед која очигледно е смртно вкоренета во тој клуб. Но сега Челзи нема, и зато ќе изгуби в недела (само не знам како ќе можам да видам како резултатот од 0-1 не бил страшен ко шо изгледало дека можи да биди пред утакмицата, како сме очекувале дебакл). Кога НИКОЈ не се буни за два пенали против Марсеј, то е знак дека интерно некој (Абрамович) има пуштено наредба да сме „фер и коректни“ ко нашиве партии шо викаат дека се тие самите. Балак рековме замина, а главен беше за то. Белети исто беше мугло. Остана Дрогба, но не знам шо се случува со него, изгледа наредбата мора да се исполнува. Исто и Есиен, иако овај појќе има копачки стил на игра отколку таков карактер. Карваљо исто, не ко Балак и Белети, ама ко ќе му свирни знај да биди гнаса.

Како не е фаул бе ко го собра заедно со топката? Шо требаше да напрај за фаул? Потколеницата да му ја оддели од телото?
Дрогба и Браун - неколку пати го гледам и има простор за голем сомнеж. Во еден момент рацете не се баш во најприродна позиција на Дрогба. Од друга страна пак, Браун изгледа ко да паѓа многу лесно во момент во кој изгледа дека топката баш и не оди кон него да ја исфрли. Тука има две можности шо ги сметам за еднакво реални, глума на Браун со оглед на ситуацијата, знајме за шо се се спремни Јунајтедовци па не за такво нешто, а и чист фаул од Дрогба, исто знајме дека е спремен за такво нешто без око да му трепни. Ова го коментирам спрема страничната камера, спрема камерата од зад голот изгледа како ама воопшто да нема ни збор за фаул, шо не е реално. Се на се, од ова шо го гледаме е дискутабилна ситуација која тој чуден и бескрупулозен менталент склоп кај јунајтедовци кога е во прашање Манчестер Јунајтед секогаш ќе ја квалификува како „фаул на копилето Дрогба“, иако сите знајме дека и Манчестер Јунајтед е клуб и тим кој секогаш е способен за се, па да не прајме муабет за глумење.

Ова со Еванс не го коментирам, едноставно несфатливо е да се возвишува обид за убиство. Ај шо го возвишуваш, ама барем да речеше оти и покрај се, не чинеше потегот. Ама не бре...

На Олд Трафорд? Исто не заслужува коментар. Ко шо реков, само вртиш нешто иако не знам со која цел во ситуација кога Челзи е многу далеку од борбата за титулата и не е реален конкурент на Манчестер Јунајтед. Ко шо реков, да го пикнеше Фереира за 0-2, 50 и некоја минута беше, абе таман на време.

Компензација? Бравос. Тогаш и ситуацијата која јас ја сметам за крајно дискутабилна (со Дрогба и Браун) а ти се разбира ја сметаш за чист фаул треба да е компензација за обидот за убиство од претходно. Иако е многу, многу мала компензација.

И пак не разбрав, шо ти е поентата? Дека Челзи е фаворизиран од федерацијата на чие чело богзнај од кога е директорот на Манчестер Јунајтед? Стварно не разбирам како можиш да пишиш таква работа. Ако то е така, тогаш УЕФА очигледно посакува Челзи комплетно да пропадни, да не постој ко клуб. Се разбира, ниедно од двете не е точно.
Никој не пробува да негира дека Челзи немал корист од судиски одлуки исто ко шо имал и штета, макар шо дискутабилно е дали појќе видел корист или штета од судии.
Проблемов е шо ти пробуваш да кажиш дека судиите со намера ги носеле тие одлуки во корист на Челзи. А овие де шо се на штета на Челзи, случајно демек, и судиите луѓе се.

Па не после Сандерленд, ама после Бирмингам ни јас не го сметам Челзи за закана за тие шо се борат за титулата. После тој натпревар видов дека и единствената моја надеж од овај лимитиран кадар на Челзи (Карло Анчелоти) целосно се изгуби и си потврдив дека стварно не знај шо прај оваа сезона.

Абе не е проблем шо си губите од Манчестер Јунајтед и Челзи. Ко веќе редовно си губите од нив, проблем е шо губите и од ВБА и Њукасл, и то на сред Емирати.

Не можам да се насочам кон следната утакмица, пошто едноставно нема на шо да очекувам од истата.

Ешли Кол сам си падна и Дрогба сам отиде да се насади на копитото на биволот името шо не му го спомнувам. :vozbud:

Ова е то шо претходно пишав, ми мешаш поенти. Прво сакаш да кажиш дека Челзи бил намерно фаворизиран од судии, а после дека само имало „одлуки од судии некогаш“ кои ние сме ги негирале? То се две различни работи. Ако се премисли и тераш со второво, комотно да прекиниме, никој не негира дека Челзи имал одлуки на своја страна од судии пошто то не можи да се негира исто ко шо одлуките на сидујата го исфрлија Челзи од едно полуфинале на ЛШ (заедно со Дрогба ова, во заедничка режија). Ако уште мислиш да тераш со првото, те молам, те молам, размисли пред пак нешто да пишиш и да се, извинување за зборов, посериш.
Или едно дополнување, ако продолжиш да ми гмечиш за првото тогаш можам да те пронајдам во песнава...

мораме. :tv:

Истото го напишав после поразот од Јунајтед во мојот фанклуб... Апсолутно е така ! :)

Омраза? Не бе. Кај можиш да го мразиш Манчестер Јунајтед?
Какви навреди и каква дискусија воопшто тераш па за да јас нешто сменам во нејзиниот тек?
Знам шо мислеше со четирите титули, ама јас напишав шо напишав со поента да прикажам дека то се факти, то е историја за која нема шо да се прај муабет, а ти ко припадниците на соодветните „дебилни групи“ мислиш дека го употребуваш за навреда во твојата „дискусија“.

За шо да ти дам факти? Не си јасен. Ти ми покажа нешто шо јас го знам, дека Челзи имаше доволно гнасотија да се спортистави и да ја победи гнасотијата на Манчестер Јунајтед која очигледно е смртно вкоренета во тој клуб. Но сега Челзи нема, и зато ќе изгуби в недела (само не знам како ќе можам да видам како резултатот од 0-1 не бил страшен ко шо изгледало дека можи да биди пред утакмицата, како сме очекувале дебакл). Кога НИКОЈ не се буни за два пенали против Марсеј, то е знак дека интерно некој (Абрамович) има пуштено наредба да сме „фер и коректни“ ко нашиве партии шо викаат дека се тие самите. Балак рековме замина, а главен беше за то. Белети исто беше мугло. Остана Дрогба, но не знам шо се случува со него, изгледа наредбата мора да се исполнува. Исто и Есиен, иако овај појќе има копачки стил на игра отколку таков карактер. Карваљо исто, не ко Балак и Белети, ама ко ќе му свирни знај да биди гнаса.

Како не е фаул бе ко го собра заедно со топката? Шо требаше да напрај за фаул? Потколеницата да му ја оддели од телото?
Дрогба и Браун - неколку пати го гледам и има простор за голем сомнеж. Во еден момент рацете не се баш во најприродна позиција на Дрогба. Од друга страна пак, Браун изгледа ко да паѓа многу лесно во момент во кој изгледа дека топката баш и не оди кон него да ја исфрли. Тука има две можности шо ги сметам за еднакво реални, глума на Браун со оглед на ситуацијата, знајме за шо се се спремни Јунајтедовци па не за такво нешто, а и чист фаул од Дрогба, исто знајме дека е спремен за такво нешто без око да му трепни. Ова го коментирам спрема страничната камера, спрема камерата од зад голот изгледа како ама воопшто да нема ни збор за фаул, шо не е реално. Се на се, од ова шо го гледаме е дискутабилна ситуација која тој чуден и бескрупулозен менталент склоп кај јунајтедовци кога е во прашање Манчестер Јунајтед секогаш ќе ја квалификува како „фаул на копилето Дрогба“, иако сите знајме дека и Манчестер Јунајтед е клуб и тим кој секогаш е способен за се, па да не прајме муабет за глумење.

Ова со Еванс не го коментирам, едноставно несфатливо е да се возвишува обид за убиство. Ај шо го возвишуваш, ама барем да речеше оти и покрај се, не чинеше потегот. Ама не бре...

На Олд Трафорд? Исто не заслужува коментар. Ко шо реков, само вртиш нешто иако не знам со која цел во ситуација кога Челзи е многу далеку од борбата за титулата и не е реален конкурент на Манчестер Јунајтед. Ко шо реков, да го пикнеше Фереира за 0-2, 50 и некоја минута беше, абе таман на време.

Компензација? Бравос. Тогаш и ситуацијата која јас ја сметам за крајно дискутабилна (со Дрогба и Браун) а ти се разбира ја сметаш за чист фаул треба да е компензација за обидот за убиство од претходно. Иако е многу, многу мала компензација.

И пак не разбрав, шо ти е поентата? Дека Челзи е фаворизиран од федерацијата на чие чело богзнај од кога е директорот на Манчестер Јунајтед? Стварно не разбирам како можиш да пишиш таква работа. Ако то е така, тогаш УЕФА очигледно посакува Челзи комплетно да пропадни, да не постој ко клуб. Се разбира, ниедно од двете не е точно.
Никој не пробува да негира дека Челзи немал корист од судиски одлуки исто ко шо имал и штета, макар шо дискутабилно е дали појќе видел корист или штета од судии.
Проблемов е шо ти пробуваш да кажиш дека судиите со намера ги носеле тие одлуки во корист на Челзи. А овие де шо се на штета на Челзи, случајно демек, и судиите луѓе се.

Па не после Сандерленд, ама после Бирмингам ни јас не го сметам Челзи за закана за тие шо се борат за титулата. После тој натпревар видов дека и единствената моја надеж од овај лимитиран кадар на Челзи (Карло Анчелоти) целосно се изгуби и си потврдив дека стварно не знај шо прај оваа сезона.

Абе не е проблем шо си губите од Манчестер Јунајтед и Челзи. Ко веќе редовно си губите од нив, проблем е шо губите и од ВБА и Њукасл, и то на сред Емирати.

Ова е то шо претходно пишав, ми мешаш поенти. Прво сакаш да кажиш дека Челзи бил намерно фаворизиран од судии, а после дека само имало „одлуки од судии некогаш“ кои ние сме ги негирале? То се две различни работи. Ако се премисли и тераш со второво, комотно да прекиниме, никој не негира дека Челзи имал одлуки на своја страна од судии пошто то не можи да се негира исто ко шо одлуките на сидујата го исфрлија Челзи од едно полуфинале на ЛШ (заедно со Дрогба ова, во заедничка режија). Ако уште мислиш да тераш со првото, те молам, те молам, размисли пред пак нешто да пишиш и да се, извинување за зборов, посериш.
Или едно дополнување, ако продолжиш да ми гмечиш за првото тогаш можам да те пронајдам во песнава...

:
Браос бе си се потрудил. :)
Искрено стварно ме мрзи да враќам на горенапишаново и ке пишам у кратки црти пошо глеам дека стварно пишуеш интересно смешни реченици, ми мешаш Марсеј и полуфиналиња у ЛШ а мене ми беше зборот за трите дуели помеѓу Јунајтед и Челзи! За разлика од минатите години кога немало контроверзи( не до толку нели, сепак имаше еден чисто регуларен гол шо не ни го признаа на Олд Трафорд од корнер знаменцето со Гигс и Руни, али нема везе нели пошо не ти текнуе на тоа оти ве здрвивме во продолжението 3-0-уше една утакмица која го потврди статусот кај сите противници у Англија како екипата која тепа валкано и со судиска помош) оваа измината 2009/2010 сезона имаше и те како. Јас си го завршив моето, ги наброав контроверзите но ти и останатите челзиевци мислите дека не се точни. Знаејќи ја омразата која ви е нанесена од големиот Сер сфаќам кога те читам дека имаш имагинации за Јунајтед како стасувал до титули на мн валкани начини, полесно е да се убедиш дека противникот за некоја цура ти ја зима бидејки има мн кеш или дека ја ќарил со селски манири отколку да си признаеш дека едноставно не си бил добар и потипче.
Добар си за пишување долги постови притоа доста безмислени темелени на размислувања кои си ги прочитал на некој хејт Јунајтед форум. Али нека ти биде.
Ти ги гледаш минатите случувања во полза на Челзи како триумф и желба на играчите за уше една победа над Јунајтед ама со помош на "нивниот" копитарски начин.
Јас го гледам како неправилни досуди во клучни ситуации кои трајно го оштетуваат Манчестер во утакмица која подоцна се покажа клучна за правецот на титулата.
И уше не ми се веруе како може да немате доблест да признаете дека тоа на Флеч не беше фаул, туку чиста одземена топка. Ама не ми е важно толку, секако е минато-минато кое вие нејкете да признаете како имање на неправилности туку како начин манчестеровски кој челзи успешно го копирале со цел да ги победат Јунајтед. Секој со тоа шо му одговара нели?
За Дрогба и Браун еве да речеме дека е дискутабилно ама сведоци сме на безброј случаи кога било судено фаул во корист на одбранбениот играч така да ке остаиме палци доле за судиската одлука.
Како и да е нека биде по ваше, нека биде по мое. Па се читаме во Недела.
Се надеам дека ке ве здрвиме поштено. :)

Реков јас поголеми морони нема,од цел тим на Јунајтед со све навивачи и Фергусон...

На донеее на на нааааа донеееееее

на чези форум си нашол да лечиш комплекси... одма сврти на 1:30 да го видиш богот !

Ајде дечки со среќа,сега почнува ждрепката.

Sakamdan i se padne Manchester Junited hahah hehe hahaha

*Као оние неписменине што не знаат дека не можат да играат две екипи од иста земја во 1/8 финале :pos:

На хартија најлесниот противник ни се падна,Копенхаген.Се надевам дека ќе ги здрвиме и ќе му ја затнеме муцката на Гронкер.

Добро е, топ, Копенхаген! Е сеа ако не поминеме, не знам кога :D

--- надополнето ---

За ова збореше fantomX, ако имаме среќа, можеби ќе поминеме во 1/4 финале. ете ја среќата. До 1/4 финале можеби и ќе се освестат пацериве наши, или пак ќе ги исплеска Анчелоти...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom