Омраза? Не бе. Кај можиш да го мразиш Манчестер Јунајтед?
Какви навреди и каква дискусија воопшто тераш па за да јас нешто сменам во нејзиниот тек?
Знам шо мислеше со четирите титули, ама јас напишав шо напишав со поента да прикажам дека то се факти, то е историја за која нема шо да се прај муабет, а ти ко припадниците на соодветните „дебилни групи“ мислиш дека го употребуваш за навреда во твојата „дискусија“.
За шо да ти дам факти? Не си јасен. Ти ми покажа нешто шо јас го знам, дека Челзи имаше доволно гнасотија да се спортистави и да ја победи гнасотијата на Манчестер Јунајтед која очигледно е смртно вкоренета во тој клуб. Но сега Челзи нема, и зато ќе изгуби в недела (само не знам како ќе можам да видам како резултатот од 0-1 не бил страшен ко шо изгледало дека можи да биди пред утакмицата, како сме очекувале дебакл). Кога НИКОЈ не се буни за два пенали против Марсеј, то е знак дека интерно некој (Абрамович) има пуштено наредба да сме „фер и коректни“ ко нашиве партии шо викаат дека се тие самите. Балак рековме замина, а главен беше за то. Белети исто беше мугло. Остана Дрогба, но не знам шо се случува со него, изгледа наредбата мора да се исполнува. Исто и Есиен, иако овај појќе има копачки стил на игра отколку таков карактер. Карваљо исто, не ко Балак и Белети, ама ко ќе му свирни знај да биди гнаса.
Како не е фаул бе ко го собра заедно со топката? Шо требаше да напрај за фаул? Потколеницата да му ја оддели од телото?
Дрогба и Браун - неколку пати го гледам и има простор за голем сомнеж. Во еден момент рацете не се баш во најприродна позиција на Дрогба. Од друга страна пак, Браун изгледа ко да паѓа многу лесно во момент во кој изгледа дека топката баш и не оди кон него да ја исфрли. Тука има две можности шо ги сметам за еднакво реални, глума на Браун со оглед на ситуацијата, знајме за шо се се спремни Јунајтедовци па не за такво нешто, а и чист фаул од Дрогба, исто знајме дека е спремен за такво нешто без око да му трепни. Ова го коментирам спрема страничната камера, спрема камерата од зад голот изгледа како ама воопшто да нема ни збор за фаул, шо не е реално. Се на се, од ова шо го гледаме е дискутабилна ситуација која тој чуден и бескрупулозен менталент склоп кај јунајтедовци кога е во прашање Манчестер Јунајтед секогаш ќе ја квалификува како „фаул на копилето Дрогба“, иако сите знајме дека и Манчестер Јунајтед е клуб и тим кој секогаш е способен за се, па да не прајме муабет за глумење.
Ова со Еванс не го коментирам, едноставно несфатливо е да се возвишува обид за убиство. Ај шо го возвишуваш, ама барем да речеше оти и покрај се, не чинеше потегот. Ама не бре...
На Олд Трафорд? Исто не заслужува коментар. Ко шо реков, само вртиш нешто иако не знам со која цел во ситуација кога Челзи е многу далеку од борбата за титулата и не е реален конкурент на Манчестер Јунајтед. Ко шо реков, да го пикнеше Фереира за 0-2, 50 и некоја минута беше, абе таман на време.
Компензација? Бравос. Тогаш и ситуацијата која јас ја сметам за крајно дискутабилна (со Дрогба и Браун) а ти се разбира ја сметаш за чист фаул треба да е компензација за обидот за убиство од претходно. Иако е многу, многу мала компензација.
И пак не разбрав, шо ти е поентата? Дека Челзи е фаворизиран од федерацијата на чие чело богзнај од кога е директорот на Манчестер Јунајтед? Стварно не разбирам како можиш да пишиш таква работа. Ако то е така, тогаш УЕФА очигледно посакува Челзи комплетно да пропадни, да не постој ко клуб. Се разбира, ниедно од двете не е точно.
Никој не пробува да негира дека Челзи немал корист од судиски одлуки исто ко шо имал и штета, макар шо дискутабилно е дали појќе видел корист или штета од судии.
Проблемов е шо ти пробуваш да кажиш дека судиите со намера ги носеле тие одлуки во корист на Челзи. А овие де шо се на штета на Челзи, случајно демек, и судиите луѓе се.
Па не после Сандерленд, ама после Бирмингам ни јас не го сметам Челзи за закана за тие шо се борат за титулата. После тој натпревар видов дека и единствената моја надеж од овај лимитиран кадар на Челзи (Карло Анчелоти) целосно се изгуби и си потврдив дека стварно не знај шо прај оваа сезона.
Абе не е проблем шо си губите од Манчестер Јунајтед и Челзи. Ко веќе редовно си губите од нив, проблем е шо губите и од ВБА и Њукасл, и то на сред Емирати.
Не можам да се насочам кон следната утакмица, пошто едноставно нема на шо да очекувам од истата.
Ешли Кол сам си падна и Дрогба сам отиде да се насади на копитото на биволот името шо не му го спомнувам.
Ова е то шо претходно пишав, ми мешаш поенти. Прво сакаш да кажиш дека Челзи бил намерно фаворизиран од судии, а после дека само имало „одлуки од судии некогаш“ кои ние сме ги негирале? То се две различни работи. Ако се премисли и тераш со второво, комотно да прекиниме, никој не негира дека Челзи имал одлуки на своја страна од судии пошто то не можи да се негира исто ко шо одлуките на сидујата го исфрлија Челзи од едно полуфинале на ЛШ (заедно со Дрогба ова, во заедничка режија). Ако уште мислиш да тераш со првото, те молам, те молам, размисли пред пак нешто да пишиш и да се, извинување за зборов, посериш.
Или едно дополнување, ако продолжиш да ми гмечиш за првото тогаш можам да те пронајдам во песнава...
мораме. :tv: