Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Na ovaj dan, 1905 godine, Chelsea je morao da igra 2 utakmice u 1 dan. Dva razlicita tima su bila na terenu.

Pat Murphy ‏@patmurphybbc
RDM angry at Chelsea players in d room after 2/1 defeat by@wbafc. Hear he said 'Call yourselves a CLge winners' side & you can't beat them'
Не се согласувам со Ди Матео за неговата постапка во соблекувалната доколку е ова вистина. За поразот кога веќе треба да се бара вина, криви се и играчите и Ди Матео, играчите прво полувреме беа заспани, при резултат кога губат тие играат игра како да водат 1-0, а Ди Матео беше прочитан ко селски буквар од Кларк, мораше подобро да се организира тактиката за против ВБА, и да се изанализира нивната игра, ако сме шампиони на Европа, не значи дека екипи ко ВБА по дифолт ќе ги тепаме, за секој меч треба ист професионален пристап и од Роби и од играчите, само што за жал сезонава тоа некако не иде.

:pos:
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 19:24 ---

:pos:
Абе па и ти мислеше дека сум скроз сериозен? :D Менаџер играм периодов, на 13-ката Алаба е (y) и тоа прва сезона се купува за релативно мала пара, 20 милиончики... :D Секако, ако играш со тим со поголем буџет (Сити, Челси). Инаку, си знам јас дека за жива глава не го давате.

И со таква игра можевме да тепаме вчера, и треба да тепаме против послаби тимови ама реализација немаше, а и на моменти изгледаа незаинтересирано играчите и некако многу лежерно се понашаа. Така да не се согласувам, само нека им вика. АВБ беше другар со сите, па затоа имаше авторитет.

Стариџ и Торес наспроти Руни, РВП, Чичарито, Велбек | Тевез, Агуеро, Џеко, Балотели.
Разликава е очигледна. И токму заради тоа сме трети на табелата. Неспособноста на нашите "напаѓачи" да постигнат гол...

Дада, очајни сме со напаѓачи, штета за средниот ред составен од Мата, Хазард и Оскар да игра за второкласни напаѓачи како Стариџ и Торес, за нив ми е најмногу криво. Очајно фали Дрогба, или еден од Фалкао, Кавани, кои ќе решат меч со еден потег, таков напаѓач му треба на Челзи.
Јас се надевам дека еден ден Феруз и Лукаку ќе ги исполнат потенцијалот и очекувањата од нив, очигледно е дека се работи за јаки деца, па да имаме класа напаѓачи, бидејќи секое друго решение е по 50 милиони.

Лани Роби ја спаси сезоната оваа може да ни ја заебе памет во глава и најмалце бод од Торино, иначе ќе биде голема брука да не поминеме групи , башка и Европски шампиони има одма да лапне отказ.

А оти не свајќате дека и со пораз од Јуве и победа со Нордсјеланд дека поминуваме групи?

Дада, очајни сме со напаѓачи, штета за средниот ред составен од Мата, Хазард и Оскар да игра за второкласни напаѓачи како Стариџ и Торес, за нив ми е најмногу криво. Очајно фали Дрогба, или еден од Фалкао, Кавани, кои ќе решат меч со еден потег, таков напаѓач му треба на Челзи.
Јас се надевам дека еден ден Феруз и Лукаку ќе ги исполнат потенцијалот и очекувањата од нив, очигледно е дека се работи за јаки деца, па да имаме класа напаѓачи, бидејќи секое друго решение е по 50 милиони.

Токму така. Немаме напаѓач кој знае со 1 потег да реши утакмица. Овие нашиве само дриблачи, иако повеќе самите себе се дриблат. РВП, Џеко, Тевез, Чичарито и Агуеро заедно имаат 29 голови постигнато досега, наспроти 5 на нашиве зверови :facepalm:... Џеко и самиот не е свесен колку победи им донесе на Сити влегувајки од клупа. Минатото коло Чичарито даде 3 гола за пресврт и победа. За другите пак нема потреба да се коментира. Тоа е. Ќе се нервираме уште месец и пол и ќе чекаме во јануари да се донесе класа напаѓач. Читав сеа нешто демек Абрамович дал наредба да Торес се продаде во јануари, а Еменало да направи листа од напаѓачи па да се донесе еден. Скептик сум дека ќе се купува во јануари, ама да видиме. Ако јас би бирал, би го избрал Фалкао. Никој друг.
Друго шо сакав да кажам...Луиз не убива на моменти. Прави непромислени излети и грешки. Кривец беше за првиот гол вчера, и за уште многу минатите кола. Свесен сум дека РДМ го гледа тоа, но што превзема околу тоа незнам.

Токму така. Немаме напаѓач кој знае со 1 потег да реши утакмица. Овие нашиве само дриблачи, иако повеќе самите себе се дриблат. РВП, Џеко, Тевез, Чичарито и Агуеро заедно имаат 29 голови постигнато досега, наспроти 5 на нашиве зверови :facepalm:... Џеко и самиот не е свесен колку победи им донесе на Сити влегувајки од клупа. Минатото коло Чичарито даде 3 гола за пресврт и победа. За другите пак нема потреба да се коментира. Тоа е. Ќе се нервираме уште месец и пол и ќе чекаме во јануари да се донесе класа напаѓач. Читав сеа нешто демек Абрамович дал наредба да Торес се продаде во јануари, а Еменало да направи листа од напаѓачи па да се донесе еден. Скептик сум дека ќе се купува во јануари, ама да видиме. Ако јас би бирал, би го избрал Фалкао. Никој друг.
Друго шо сакав да кажам...Луиз не убива на моменти. Прави непромислени излети и грешки. Кривец беше за првиот гол вчера, и за уште многу минатите кола. Свесен сум дека РДМ го гледа тоа, но што превзема околу тоа незнам.
Затоа додека Тери не се врати, Бане со Гери централни бекови, десно Азли. Многу ми се свиѓа како игра дечково, беше еден од подобрите на претходните две утакмици. Плус има простор и за прогрес, ама потребни му се натпревари, се надевам ќе биде често игран во првиот тим.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom